Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Merzļikins par Kivlenieku: ''Tu man biji kā mazais brālis, par kuru rūpējos''

Merzļikins par Kivlenieku: ''Tu man biji kā mazais brālis, par kuru rūpējos''
Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks. Foto: Elvja Merzļikina ''Instagram'' profils

Latvijas izlases un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsargs Elvis Merzļikins savā ''Instagram'' profilā ievietojis emocionālu vēstījumu par sava drauga un komandas biedra Matīsa Kivlenieka pēkšņo došanos mūžībā.

Jau ziņots, ka diemžēl pāragri mūžībā devies 24 gadus vecais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš traģiski gājis bojā pēc tam, kad viņam trāpījusi pirotehnikas atlūza. Matīss Ziemeļamerikā spēlēja kopš 2013. gada un no junioru līgām izcīnīja sev vietu Amerikas Hokeja līgā, no kuras arī ieguva iespēju Nacionālajā hokeja līgā. Tajā viņš aizvadīja astoņas spēles Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā. Kivlenieks pārstāvēja vairāku vecuma grupu Latvijas izlases, piedaloties četros pasaules čempionātos U18 un U20 izlasēs. Pieaugošo izlasē Kivlenieks spēlēja 2021. gada pasaules čempionātā Rīgā, nospēlējot četras spēles pret Kanādu, Kazahstānu, ASV un Norvēģiju.

Savā ''Instagram'' kontā ar emocionālu piemiņas vēstījumu klajā nācis Matīsa Kivlenieka draugs un komandas biedrs Kolumbusas ''Blue Jackets'' rindās Elvis Merzļikins: ''Vispirms vēlos pateikties visiem par sniegto atbalstu un nosūtītajām ziņām. Atvainojos, ka uz daudzām no tām neatbildēju. Šī bijusi grūta diena man un manai ģimenei. Paldies maniem komandas biedriem un ''Blue Jackets'' organizācijai par sniegto atbalstu. Mans mazais brāli, es tevi tiešām mīlēju. Tu biji man kā mazais brālis, par kuru rūpējos. Pavadīt katru dienu un stundu ar tevi bija pats labākais. Tu biji mazais brālis arī manai sievai un gaidāmajam mazulim. Mums visiem tevis ļoti pietrūks!''

''Paldies tev, ka biji tik lielisks cilvēks, vienmēr smaidīgs, izglītots, kārtīgs un izpalīdzīgs man un manai sievai. Tu vienmēr ieklausījies manos ieteikumos. Biju ļoti lepns par tevi, kad Ņujorkā ar pirmo mēģinājumu (izcīnīji uzvaru), atšķirībā no manis. Es tevi patiesi mīlu, tu man pietrūksi. Baseinā aizvadījām pēdējo basketbola spēli un pēc tam tu mūs pameti. Lido augstu,'' paziņojumu noslēdza Merzļikins.


Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
28

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.