Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Mūžībā devies amerikāņu stundentu brīnumizlases uzbrucējs Paveličs

Mūžībā devies amerikāņu stundentu brīnumizlases uzbrucējs Paveličs
Marks Paveličs (no labās). Foto: AP/Scanpix

63 gadu vecumā miris Marks Paveličs, apstiprinājusi ASV Hokeja federācija. Viņš 1980. gadā bija viens no amerikāņu stundentiem, kuri paveica Brīnumu uz ledus un izcīnīja olimpisko zeltu.

Centra uzbrucējs Marks Paveličs, kurš tobrīd pārstāvēja “University of Minnesota Duluth”, palīdzēja amerikāņiem 1980. gada olimpiskajās spēlēs šokēt Padomju Savienību un izcīnīt zeltu. Šis mačs tika nosaukts par Brīnumu uz ledus. Paveličs atdeva rezultatīvu piespēli uzvaras vārtos.

Laika posmā no 1981. līdz 1987., kā arī 1991./92. gada sezonās Paveličs spēlēja Nacionālajā hokeja līgā. Piecas sezonas viņš aizvadīja Ņujorkas “Rangers” rindās, tāpat uzbrucējs pārstāvēja Sanhosē “Sharks” un Minesotas “North Stars”.

Pēdējos gados Paveličs cīnījās ar mentālās veselības problēmām. Viņa ģimenes locekļi uzskata, ka tās ir sekas no NHL gūtajiem smadzeņu satricinājumiem. 2019. gada augustā starp Paveliču un viņa kaimiņu izcēlās domstarpības, kas beidzās ar lauztiem kauliem kaimiņam un apsūdzību Paveličam.

Tiesa secināja, ka Paveličs nespēj izprast notiekošo, garīgas saslimšanas vai citu mentālo problēmu dēļ viņš nespēj piedalīties savā aizstāvībā. Tiesa lēma, ka Paveličam jādzīvo īpašos apstākļos, un viņš tika ievietots aprūpes iestādē. Ceturtdienas rītā viņš tika atrasts miris, un nāves iemesls nav publiski zināms.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.