Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Tomass Neuss Lucs

"Sabres" treniņnometnei pievienojas divi pasaules vicečempioni un viens veterāns

"Sabres" treniņnometnei pievienojas divi pasaules vicečempioni un viens veterāns
Dilans Kozens (vidū). Foto: https://lethbridgenewsnow.com/

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Bufalo “Sabres”, kuru pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons, pievienojušies divi Kanādas junioru izlases spēlētāji, kā arī viens pieredzējis aizsargs.

Kā zināms, nupat noslēdzās pasaules čempionāts hokejā junioriem, un par vicečempioniem kļuva Kanādas izlase, kas finālā ar 0:2 piekāpās ASV izlasei. Kanādas junioru izlasi pārstāvēja uzbrucēji Dilans Kozens un Džeks Kvīns, kuri trešdien tika pievienoti Bufalo “Sabres” treniņnometnes sarakstam un jau tuvāko dienu laikā kāps uz ledus.

Kozens, kuru 2019. gada NHL drafta pirmajā kārtā “Sabres” izvēlējās ar augsta septīto numuru, šī gada pasaules junioru čempionātā bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs un kapteinis, septiņās spēlēs izceļoties ar astoņiem vārtiem un tikpat piespēlēm. Kozens pagājušajā sezonā spēlēja Rietumu hokeja līgas komandā Letbridžas “Hurricanes”.

Savukārt, Kvīns, kuru 2020. gada NHL drafta pirmajā kārtā “Sabres” izvēlējās ar astoto numuru, septiņās spēlēs tika pie vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Kvīns pagājušajā sezonā spēlēja Ontārio hokeja līgas komandā Otavas „67's”.

Bez diviem iepriekš minētajiem spēlētājiem, Bufalo komanda pievienojās arī pieredzes bagāts aizsargs Raiens Džons, ar kuru noslēgts pārbaudes laika līgums. Pēdējā sezonā spēlētājs bija bez kluba, bet iepriekš piecas sezonas pavadīja Vācijas augstākā hokeja līgas komandā Ķelnes "Haie".

Bufalo komandu gaidāmajā sezonā ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ nevarēs pārstāvēt latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram jau veikta kājas muskuļa operācija.

Bufalo "Sabres" jauno sezonu sāks ar divām spēlēm 14. un 15. janvārī pret Vašingtonas "Capitals". Vēl Austrumu divīzijā spēlēs arī Bostonas "Bruins", Ņūdžersijas "Devils", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Filadelfijas "Flyers" un Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ice-chips-team-c...


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
2

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.