Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Canadiens'' mazākumā izcīna otro uzvaru, ''Golden Knights'' apspēlē Kolorādo

''Canadiens'' mazākumā izcīna otro uzvaru, ''Golden Knights'' apspēlē Kolorādo
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz sestdienu tika aizvadītas divas spēles Stenlija kausa izcīņā. Otro uzvaru svinēja Monreālas ''Canadiens'', kura izbraukumā, pateicoties vārtu guvumam mazākumā otrā perioda laikā, ar 1:0 pārspēja Vinipegas ''Jets'' un izvirzījās vadībā sērijā ar 2-0. Savukārt Lasvegasas ''Golden Knights'' savā laukumā ar 3:2 apspēlēja Kolorādo ''Avalanche'', panākot sērijā 1-2.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā naktī uz sestdienu aizritēja divas spēles. Otro uzvaru sērijā svinēja Monreālas ''Canadiens'', kura izbraukumā ar 1:0 pārspēja Vinipegas ''Jets'' un sērijā izvirzījās vadībā ar 2-0. Izslēgšanas spēlēs vārtos lieliski spēlē Monreālas vārtsargs Kerijs Praiss, kurš šajā mačā tika galā ar visiem ''Jets'' izdarītajiem 30 metieniem. Tā bija Praisa karjeras astotā ''play-off'' sausā spēle.

Vienīgie vārti tika gūti mazākumā. Ripu pārķēra Tailers Tofoli, kurš vienatnē apspēlēja aizsargu un pārspēja arī pretinieku vārtsargu. Atlikušajā laikā ''Jets'' neizdevās atspēlēties. Atšķirībā no pirmās komandu spēles šajā kopā vienības nopelnīja sešas soda minūtes un neizcēlās ar sevišķi rupju spēli. Pirmās spēles izskaņā Marks Šaflī rupji nospēlēja pret Džeiku Evansu, vēlāk saņemot četru spēļu diskvalifikāciju.

Citā spēlē pirmo uzvaru sērijā pret Kolorādo ''Avalanche'' svinēja Lasvegasas ''Golden Knights'', uzvarot trešajā mačā ar 3:2 un sērijā panākot 1-2. Uzvaru ''Golden Knights'' nodrošināja trešajā trešdaļā, atspēlējoties no 1:2. 30 sekunžu laikā Lasvegasas hokejisti guva divus bezatbildes vārtus un no 1:2 panāca 3:2. Marks Andrē Flerī ''Golden Knights'' vārtos tika galā ar 18 no ''Avalanche'' izdarītajiem 20 metieniem, kamēr Filipam Grūbaueram darba bija divas reizes vairāk. Pēc uzvaras Flerī atzīmēja līdzjutēju atbalstu: ''Kad iemetām trešos vārtus un es atvairīju metienus, dzirdēju, kā fani skandē manu vārdu. Šāds atbalsts padara šo spēli tik aizraujošu.''

Stenlija kausa izcīņa

SpēleRezultātsRezultāts sērijā
Jets - Canadiens0:10:2
Golden Knights - Avalanche3:21:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
4

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
16

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.