Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ripo vēl viena NHL trenera galva, "Flames" vietā pieņem veterānu Sateru

Ripo vēl viena NHL trenera galva, "Flames" vietā pieņem veterānu Sateru
Derils Saters. Foto: Calgary Flames

Lai gan Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari “Flames” iepriekšējā spēlē ar 7:3 pieveica Otavas “Senators”, vadība pieņēmusi lēmumu šķirties no galvenā trenera Džefa Vorda, viņa vietā nozīmējot Derilu Sateru.

Aizvadītajā naktī Kalgari “Flames”, kas Kanādas divīzijā ieņem piekto vietu, savā laukumā iemeta septiņas ripas pastarītes Otavas “Senators” vārtos, taču Džefam Vordam tā bija pēdējā spēle pie komandas stūres. Preses konferencē viņš runāja par “Flames” sagatavošanu nākamajām cīņām un ceļu, ko redz priekšā, bet drīz pēc tam saņēma ziņu par atlaišanu.

Par jauno galveno treneri kļuvis veterāns Derils Saters, kurš noslēdzis līgumu uz diviem ar pusi gadiem. Savdabīgi, ka viņam šī būs otrā reize pie vadības svirām. 2004. gadā ar viņu kā galveno treneri “Flames” spēlēja finālā. Viņš no 2003. līdz 2010. gadam bija “Flames” ģenerālmenedžeris, bet no 2002. līdz 2006. gadam pildīja arī galvenā trenera pienākumus.

No 2011. līdz 2017. gadam Saters strādāja par Losandželosas “Kings” galveno treneri, palīdzot vienībai izcīnīt savus pirmos divus Stenlija kausus vēsturē. Pēc šķiršanās no “Kings” Saters kļuva par Kalifornijas citas komandas Anaheimas “Ducks” konsultantu.

Jāpiezīmē, ka “Flames” sakarā treneru nomaiņas jautājums locīts daudz - Saters kļuvis par ceturto treneri pēdējo piecu gadu laikā. No amata atlaistais Vords bija otrais treneris, kurš šosezon zaudējis darbu. Par pirmo kļuva Monreālas “Canadiens” vadonis Klods Žiljēns.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/calgary-flames-f...


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.