Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Arī Latvijas izlases vārtsargs Šilovs pamet NHL treniņnometni un atgriežas AHL

Arī Latvijas izlases vārtsargs Šilovs pamet NHL treniņnometni un atgriežas AHL
Artūrs Šilovs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" pavēstījusi par 13 spēlētāju svītrošanu no treniņnometnes sastāva, virknējumu saīsinot no 42 līdz 29 spēlētājiem. Atpakaļ uz fārmklubu nosūtīts arī 21 gadu vecais latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

Vankūveras "Canucks" aizvadījusi piecas no septiņām pārbaudes spēlēm un zaudējusi tajās visās. Šilovs piedalījās divās. Pret Kalgari "Flames" (2:3 pagarinājumā) viņš aizvadīja 23 minūtes un 25 sekundes un atvairīja 19 no 20 metieniem, bet pret Sietlas "Kraken" (3:4 pagarinājumā) viņš 24 minūtēs un 19 sekundēs atvairīja astoņus no vienpadsmit metieniem. Abās spēlēs Šilovs vārtos stājās trešajā trešdaļā. Pret Edmontonas "Oilers" (2:7) latvietis palika rezervē.

Šilova nosūtīšana uz fārmklubu visdrīzāk saistīta ar Abotsfordas "Canucks" treniņnometnes sākšanos – komanda rīt oficiāli sāks gatavoties sezonai, kuras pirmo spēli aizvadīs 14. oktobrī. Pagājušajā sezonā Šilovs AHL aizvadīja 10 spēles, atvairot 88,8% metienu un ielaižot vidēji 3,10 ripas. 10 spēles viņam arī ECHL, atvairot 92,0% metienu un ielaižot vidēji 2,37 ripas.

NHL nometnes pametuši pieci no deviņiem latviešu spēlētājiem (vārtsargs Šilovs, aizsargs Kristiāns Rubīns, uzbrucēji Raivis Ansons, Sandis Vilmanis un Eduards Tralmaks). Ierindā palikuši četri spēlētāji ar vienvirziena līgumiem – vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets"), uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Floridas "Panthers").

Pavasarī Šilovs debitēja pasaules čempionātā un aizvadīja individuāli atzīstamu turnīru, četrās spēlēs atvairot 95,2% metienu un ielaižot vidēji 1,22 ripas.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canucks/news/ca...


, 2022-10-05 08:06, pirms 2 gadiem
Četri latviešu musketieri NHL,kā pēdējos gados jau pierasts.Cerams,ka trīs viņu komandas pacīnīsies par ploviem,bet Buffalo kā parasti.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.