Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

5,45 miljoni par sezonu – Brats un "Devils" panāk izlīgumu pirms arbitrāžas tiesas

5,45 miljoni par sezonu – Brats un "Devils" panāk izlīgumu pirms arbitrāžas tiesas
Jespers Brats. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Ņūdžersijas "Devils" izdevies vienoties par līguma pagarināšanu ar savu pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju Jesperu Bratu, kurš gaidāmajā sezonā saņems 5,45 miljonus dolāru.

24 gadus vecajam uzbrucējam Jesperam Bratam un Ņūdžersijas "Devils" trešdien bija paredzēta arbitrāžas tiesas sēde, taču īsi pirms tās izdevies vienoties par jaunu līgumu. Zviedra iepriekšējais līgums bija par 5,5 miljoniem divās sezonās, tādējādi viņš ticis pie krietna algas pielikuma.

Pagājušajā sezonā Brats laukumā devās 76 spēlēs un sasniedza jaunus karjeras rekordus – viņš guva 26 vārtus, atdeva 47 piespēles un sakrāja 73 punktus, kļūstot par "Devils" rezultatīvāko spēlētāju. NHL piecas sezonas aizvadījušais uzbrucējs iepriekš visās sezonās bija guvis vismaz 30 punktus, bet nebija ticis pāri 35 punktu robežai.

"Devils" aizvadīto sezonu noslēdza Metropoles divīzijas septītajā vietā un atkal nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Starpsezonā sastāvu papildinājušas vairākas jaunas sejas – kā brīvie aģenti pievienojās Ondržejs Palāts, kurš ar Tampabejas "Lightning" divreiz izcīnījis Stenlija kausu, un aizsargs Brendens Smits, bet iemainīti tika vārtsargs Vīteks Vanēčeks, aizsargs Džons Marino un uzbrucējs Ēriks Haula.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jesper-bra...


Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
11

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.