Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

35 vārtus guvušais Mandžapanī izvairās no arbitrācijas un paraksta 17,4 miljonu līgumu

35 vārtus guvušais Mandžapanī izvairās no arbitrācijas un paraksta 17,4 miljonu līgumu
Endrjū Mandžapanī. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kalgari "Flames" uz trīs sezonām pagarinājis līgumu ar 26 gadus veco uzbrucēju Endrjū Mandžapanī. Vienošanās noslēgta par 5,8 miljoniem gadā, kontrakta kopējai summai veidojot 17,4 miljonus dolāru.

26 gadus vecais Endrjū Mandžapanī pēc sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu. Sarunas ar Kalgari "Flames" nebija auglīgas, tāpēc hokejists iesniedza prasību arbitrāžas tiesā, un sēdei vajadzēja notikt piektdien. Taču pusēm izdevies vienoties pirms sēšanās pie arbitrāžas galda.

Aizvadītajā sezonā 82 mačus aizvadījušais Mandžapanī sasniedza karjeras rekordus gan gūtajos vārtos (35), gan rezultatīvajās piespēlēs (20). "Flames" aizvadīja sekmīgu regulāro sezonu, bet Stenlija kausā netika tālāk par otro kārtu. Uzbrucējs 12 playoff spēlēs guva trīs vārtus un pievienoja trīs piespēles.

Mandžapanī bija ceturtais labākais vārtu guvējs un ceturtais rezultatīvākais "Flames" hokejists. Pirmās trīs vietas aizņēma pirmās maiņas uzbrucēji Džonijs Gudro, Metjū Tkačaks un Elīass Lindholms, taču Gudro un Tkačaks jau pārcēlušies uz citām komandām. Gudro kā brīvais aģents pievienojās Kolumbusas "Blue Jackets", bet Tkačaks tika aizmainīts uz Floridas "Panthers".

Pagājušajā gadā Mandžapanī Rīgā kļuva par pasaules čempionu, turklāt tieši viņš tika atzīts par turnīra MVP. Kanādas izlases uzbrucējs septiņās spēlēs iemeta septiņus vārtus un sakrāja 11 punktus.

Arbitrāžas tiesā bija vērsies arī "Flames" aizsargs Olivers Šilingtons. Arī viņš paguvis noslēgt jaunu līgumu – divi gadi un pieci miljoni.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/flames-sig...


, 2022-08-03 10:16, pirms 2 gadiem
Kalgari nav situācijā, kad varētu tielēties ar saviem pāri palikušajiem līderiem.
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.