Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Avalanche" pagarinājumā sērijā panāk 2-0, "Canadiens" uzvar Vinipegā

"Avalanche" pagarinājumā sērijā panāk 2-0, "Canadiens" uzvar Vinipegā
Miko Rantenens (Nr. 96). Foto: Jack Dempsey/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfināla sērijā pārliecinošu 2-0 vadību ieguvusi Kolorado "Avalanche" vienība, kas savā laukumā spraigā cīņā ar 3:2 pagarinājumā pieveica Lasvegasas "Golden Knights".

Notikumiem bagātā pirmajā trešdaļā Brendons Sāds un Taisons Josts divreiz vadībā izvirzīja "Avalanche", savukārt vegasiešu labā vienīgos vārtus skaitliskajā vairākumā iemeta Aleks Martiness (2:1). Cīņas turpinājumā iniciatīvu pārņēma "Golden Knights", viesiem nākamajos divos periodos kopā izdarot par 19 metieniem vairāk (31-12) nekā pretiniekiem. Lielais pārsvars noveda pie tā, ka "Golden Knights" mača 31. minūtē izlīdzināja rezultātu, izceļoties Railijam Smitam - 2:2.

Pagarinājumā par galveno grēkāzi "Golden Knights" zaudējumā kļuva tieši Smits, kurš jau tā 44. sekundē izpelnījās noraidījumu par sitienu pretiniekam ar nūju. Skaitliskajā pārsvarā lavīnu labā teicamu plaukstas metienu izpildīja Miko Rantanens, nodrošinot "Avalanche" uzvaru ar 3:2, kas bija komandas 11. panākums pēc kārtas. Interesanti, ka sērijas iepriekšējā cīņā mājiniekiem panākums nāca krietni vieglāk - 7:1.

Sērijas nākamais mačs 5. jūnija rītā norisināsies Lasvegasā.

Citā šīs nakts spēlē trīs pirmajā periodā iemestie vārti kaldināja Monreālas "Canadiens" uzvaru ar 5:3 viesos pār Vinipegas "Jets". Komandas šajā cīņā iemeta gan vairākumā, gan mazākumā, gan raidot ripu tukšos vārtos. Monreāliešiem pēc pirmās trešdaļas piederēja 3:1 pārsvars, kas saglabājās līdz trešā perioda vidum, kad abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem. Tāpat tas notika pamatlaika pēdējās divās minūtēs.

Pa vārtiem "Canadiens" labā guva Jesperi Kotkaniemi, vecmeistars Ēriks Stāls, Niks Suzuki, Brendans Galagers un Džeiks Evanss. Savukārt "Jets" sastāvā izcēlās Adams Laurijs, Dereks Forborts un Kails Konors.

Stenlija kausa ceturtdaļfināls

SērijaRezultāts
Hurricanes - Lightning0-2
Bruins - Islanders1-1
Canadiens - Jets1-0
Avalanche - Golden Knights2-0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-06-03 12:22, pirms 3 gadiem
Es Monreālas vietā pieteiktu kausli, nākamā spēlē, kad spēlē Scheifele un pamatīgi izrēķinātos ar viņu!
, 2021-06-03 21:02, pirms 3 gadiem
Izskatās ka Lavīnas iet pēc kausa.. Spēlē labi! Grubauers lielisks!
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
6

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.