Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Arī ''Red Wings'' atrod treneri: par to kļūs līdzšinējais ''Lightning'' asistents Lalonde

Arī ''Red Wings'' atrod treneri: par to kļūs līdzšinējais ''Lightning'' asistents Lalonde
Dereks Lalonde (no kreisās). Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Detroitas ''Red Wings'' paziņojusi par sadarbības panākšanu ar līdzšinējo Tampabejas ''Lightning'' asistentu Dereku Lalondi par galvenā trenera pienākumu pildīšanu. Tas nozīmē, ka NHL vēl atlikušas divas brīvas treneru vakances.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Detroitas ''Red Wings'' paziņojusi, ka tā atradusi jaunu galveno treneri, par to nozīmējot Dereku Lalondi, kuram tā kļūs par pirmo pieredzi kādas NHL komandas vadībā. Pēdējās četras sezonas Lalonde strādāja par trenera asistentu Tampabejas ''Lightning'', divas reizes kopā ar to izcīnot Stenlija kausu, bet šajā sezonā Tampabeja finālā zaudēja Kolorado ''Avalanche''.

''Esmu priecīgs par to, ka būšu ''Red Wings'' galvenais treneris. Esmu pateicīgs kluba īpašniekiem un Stīvam Aizermanam par doto iespēju. Nespēju sagaidīt, kad varēšu ar jums kopā strādāt. Detroitai priekšā ir gaiša nākotne,'' kluba izplatītajā paziņojumā citēts jaunieceltais galvenais treneris.

Stīvs Aizermans noalgoja Lalondi kā ''Lightning'' asistentu, esot Tampabejas ģenerālmenedžeris 2018. gada vasarā, bet tagad izvēlējās viņu ''Red Wings'' trenera amatā. ''Viņš visos līmeņos sevi pierādījis kā lielisku treneri, kurš pēdējās četras sezonas pavadījis veiksmīgajā ''Lightning'' sistēmā. Jūtam, ka viņš ir gatavs spert nākamo soli karjerā un strādāt par ''Red Wings'' galveno treneri,'' pauda Aizermans.

Detroitas ''Red Wings'' 2021./2022. gadā jau sesto sezonu pēc kārtas nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, pēc tam pārtraucot sadarbību ar toreizējo galveno treneri Džefu Blešilu. No deviņām vakantajām pozīcijām NHL galveno treneru amatos palikušas vien vairs divas. Jaunu treneru meklējumos vēl atrodas Bostonas ''Bruins'' un Vinipegas ''Jets'', kamēr pārējās septiņas komandas, ieskaitot ''Red Wings'' ir atradušas jaunos speciālistus.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/detroit-re...


Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Martēns Senluī. Foto: NHL

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.