Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kolumbusa iemet tikai vienus vārtus un turpina zaudēt

Kolumbusa iemet tikai vienus vārtus un turpina zaudēt
Jonass Korpisalo. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Kolumbusas "Blue Jackets" turpināja savu zaudējumu sēriju, piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas.

"Blue Jackets" sastāvā šobrīd nav latviešu vārtsargu – Elvis Merzļikins nespēlē traumas dēļ, bet Matīss Kivlenieks ir fārmklubā. Kolumbusas komandas vārtos arī šoreiz stājās Jonass Korpisalo, kurš tika galā ar 26 no 29 pretinieku metieniem.

Taču Kolumbusas vājā vieta atkal izrādījās uzbrukumā. Lai gan spēle šajā ziņā tika sākta veiksmīgi, Kevinam Stenlundam gūstot vārtus jau ceturtajā minūtē, turpinājumā Kolumbusa pie otra vārtu guvuma vairs netika un zaudēja ar 1:3. Trīs spēļu laikā "Blue Jackets" guvusi tikai divus vārtus, bet komandas zaudējumu sērija tagad pieaugusi līdz piecām neveiksmēm pēc kārtas.

Šī bija sestā Nešvila un Kolumbusas savstarpējā spēle šosezon, un piekto reizi uzvarēja "Predators". Uzvaras vārtus otrā perioda vidū guva somu jaunais uzbrucējs Ēli Tolvanens, kurš realizēja vairākumu, gūstot savus trešos vārtus NHL karjerā. Trešā perioda izskaņā "Predators" palielināja savu pārsvaru, un ar divām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā atzīmējās Šveice aizsargs Romāns Jozi.

Zaudējumu cieta arī Bufalo "Sabres", kas ar 0:3 piekāpās Filadelfijas "Flyers", visus trīs vārtus ielaižot otrajā periodā. Bufalo šis bija trešais zaudējums, un komanda, kas šo sezonu aizvada bez traumu guvušā Zemgus Girgensona, atrodas pēdējā vietā Austrumu divīzijā.

NHL spēles

KomandasSākums/Rez.KomandasSākums/Rez.
Rangers – Bruins1:4Sabres – Flyers0:3
Predators – Blue Jackets3:1Devils – Capitals2:3
Islanders – Penguins0:00Blackhawks-Red Wings7:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


, 2021-03-01 06:15, pirms 3 gadiem
Šādi jau var ripot trenera galva. Pēc Dubuā treida, komanda var teikt ir pastiprinājusies, bet to varēja manīt tikai pirmās spēles. Laine pazudis Tortorellas sistēmā. Varbūt jādod iespēja Vehvilainenam vārtos, lai pārējā komanda mobilizējas kaut uz vienu spēli. Bet trenera maiņa būtu loğiska, ja šosezon vēl grib kaut ko glābt. Pie Tortorellas būs grūti starpsezonā noturēt zvaigznes komandā uz vēl kādu termiņu.
, 2021-03-01 07:43, pirms 3 gadiem
Tas ir labi, lai Korpis savāc visus zāģus, un tad Elvis atgriezīsies un atgūs 1.vārtsarga vietu
, 2021-03-01 08:25, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Šādi jau var ripot trenera galva. Pēc Dubuā treida, komanda var teikt ir pastiprinājusies, bet to varēja manīt tikai pirmās spēles. Laine pazudis Tortorellas sistēmā. Varbūt jādod iespēja Vehvilainenam vārtos, lai pārējā komanda mobilizējas kaut uz vienu spēli. Bet trenera maiņa būtu loğiska, ja šosezon vēl grib kaut ko glābt. Pie Tortorellas būs grūti starpsezonā noturēt zvaigznes komandā uz vēl kādu termiņu.
Kāpēc iespēju vārtos vajadzētu dot Vehvilainenam, nevis Kivleniekam, kurš jau tajos vārtos ir bijis pirms gada?
, 2021-03-01 09:01, pirms 3 gadiem
Vārtsargs isti vainojams nav pie zaudējumiem, komanda nevar iemest! Elvis te arī nebūtu glābējs!
, 2021-03-01 10:01, pirms 3 gadiem
Nereti komandas veic vārtsargu maiņas, lai sapurinātu komandu, jo komanda negribēs pamest debitantu zem tanka un centīsies vairāk gan aizsargāties, gan gūt vārtus.
, 2021-03-01 10:28, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Kāpēc iespēju vārtos vajadzētu dot Vehvilainenam, nevis Kivleniekam, kurš jau tajos vārtos ir bijis pirms gada?
Tāpēc, ka esi tups čurbans!
, 2021-03-01 11:07, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Šādi jau var ripot trenera galva. Pēc Dubuā treida, komanda var teikt ir pastiprinājusies, bet to varēja manīt tikai pirmās spēles. Laine pazudis Tortorellas sistēmā. Varbūt jādod iespēja Vehvilainenam vārtos, lai pārējā komanda mobilizējas kaut uz vienu spēli. Bet trenera maiņa būtu loğiska, ja šosezon vēl grib kaut ko glābt. Pie Tortorellas būs grūti starpsezonā noturēt zvaigznes komandā uz vēl kādu termiņu.
Laine tikai pēdējās 3 spēlēs klusē, pirmajās 10 viņam bija punkts spēlē un pa šiem mačiem šams sameta pietiekoši daudz golu, lai būtu otrais rezultatīvākais komandas uzbrucējs, neskatoties uz to, ka konkurentiem/komandas biedriem bija 2x vairāk maču.

Tāpēc "varēja manīt tikai pirmajās spēlēs"... nu tāds apgalvojums. Es teiktu - tikai tagad Laine ir nobremzējis.

Par treneri - Tortorella pats baigi neraujas palikt CBJ un viņam, šķiet, arī līgums vasarā beidzas. Tāpēc, ja jāfantazē kas būs tālāk, visdrīzāk, nebūs viņa CBJ.

Un vispār ideja par Tortorellu kā CBJ enkuru nav pareiza. Viņš CBJ padarīja par stabilu PO komandu un arī pašlaik, ja godīgi, viņa vienība spēlē labāk nekā pēc loģikas tai būtu jāspēlē (nu, tā ir vārga sistēmas komanda, arī pagājušgad bija, tikai sprints sezonas otrajā pusē ar Elvi vārtos viņus "reanimēja" uz kādu laiku). Jā, sliktāk nekā iepriekš. Taču šī sezona tiek aizvadīta pēc citiem noteikumiem, ar citiem pretiniekiem utt. Nu, savas divīzijas ietvaros CBJ ir tādi kādi ir šobrīd.

Taču Tortorella ir jāmaina citu iemeslu dēļ - piecas sezonas pie vienas komandas stūres ir viena lieta, otra, ka nav jātur šāds treneris brīdī, kad komanda grib pārbūvēties. Viņš nebūs tas, kurš šādu pārbūvi izturēs. Viņš ir treneris, kurš nokomplektētu komandu var savākt, ne ārdīt vaļā un būvēt no jauna.
, 2021-03-01 11:42, pirms 3 gadiem
Korpisalo - absolùts CAURUMS !!! Ar šito somu Kolumbusai nekas nespīd !!! Diemžèl, tur neko nevar darìt, jo Blue Jackets GM arī ir ... soms...
, 2021-03-01 11:43, pirms 3 gadiem
Korpisalo stati šosezon - 5 uzvaras un 11 zāği !!!
, 2021-03-01 12:34, pirms 3 gadiem
semerjak, Korpisalo ilgtermiņā savus vidējos statistikas datus sasniegs arī šogad, kā to reiz minēja Miņins. Tos par caurumu nenosaukt. Uzvaras varbūt nebūs daudz, bet vārtsarga divus galvenos statistikas datus rēķina uzvaras neņemot vērā.
, 2021-03-01 13:39, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: semerjak, Korpisalo ilgtermiņā savus vidējos statistikas datus sasniegs arī šogad, kā to reiz minēja Miņins. Tos par caurumu nenosaukt. Uzvaras varbūt nebūs daudz, bet vārtsarga divus galvenos statistikas datus rēķina uzvaras neņemot vērā.
Patiesībā tas stāsts, ka "Korpisalo nevelk" ir tāds... neviennozīmīgs.
Jā, pēdējās Korpisalo ir 6 zaudējumi pēc kārtas.

Taču pēdējās 3 spēlēs viņam ir 93.18% atvairīto metienu un 2.00 vārti vidēji spēlē. Tas tiešām nav "nevelk" līmenis.

Turklāt, laikā, kad Korpisalo dublēja Bobrovski, viņš 2 sezonas beidza ar 89.7% un ap 3 vārtiem spēlē.
Karjeras vidējie rādītāji - 2.86 GAA, 90.6% SvS%.
Šobrīd - 3.27 GAA, 89.4% SvS%.

Īsāk sakot, ne jau Korpisalo tagad spēlē vot tā, ka SLIKTI, vienkārši dažiem, kuri Jonasu pirmo reizi ieraudzīja vien pagājušgad, liekas, ka viņš ir SUPERVĀRTSARGS.
, 2021-03-01 14:31, pirms 3 gadiem
Pat, ja Korpisalo atvarītu 95% un vidēji ielaistu zem diviem goliem spēlē, tam būtu maza jēga, ja Kolumbusa uzvar tikai vienā spēlē no trim !
, 2021-03-01 15:11, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: Pat, ja Korpisalo atvarītu 95% un vidēji ielaistu zem diviem goliem spēlē, tam būtu maza jēga, ja Kolumbusa uzvar tikai vienā spēlē no trim !
Tevis modelētajā situācijā būtu arī acīmredzami, ka zaudējumu vaina nav vārtsargā.
, 2021-03-01 15:19, pirms 3 gadiem
Korpim noteikti vajag dot atpūtu,jo tālāk viņš nebūs glābējs.Tas,ka Elvis nav domāju CBJ ir mīnus,jo Elvis ar Korpi abiem mainoties varbūt kautko varētu pavilkt,bet protams daudz ir atkarīgs no spēlētājiem,ja nevar spēlē iemest vairāk par vienu ripu,tad tur nav ko runāt par augstām vietām.Ja runājot vēl par vārtsargiem,tad kapēc nevarēja dot iespēju Kivleniekam.Ja viņš iespēlētos,tad nebūtu varbūt nemaz tik slikti.Pagājušo sezonu,kad Korpim bija trauma un Elvim vajadzēja dot atpūtu,tad Kivlenieks nemaz tik slikti nestāvēja vārtos.
, 2021-03-01 18:49, pirms 3 gadiem
semerjaks rakstīja: Pat, ja Korpisalo atvarītu 95% un vidēji ielaistu zem diviem goliem spēlē, tam būtu maza jēga, ja Kolumbusa uzvar tikai vienā spēlē no trim !
Vai vārtsargs ir vainīgs, ka komanda neprot iemest? Bet pareizi, Rīgā jau arī galvenie vaininieki zaudējumos ir vārtsargi..Ja komandai ir viens no vājākajiem uzbrukumiem līgā, tad uzvaras biežak par zaudējumiem nāktu tikai ar Brodēra un Hašeka kalibra vārtsargu..
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
4

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
9

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Canucks'' zaudē viesos pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.