Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Rīga" regulāro čempionātu noslēdz ar zaudējumu

"Rīga" regulāro čempionātu noslēdz ar zaudējumu
Foto: dinamoriga.eu

Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) regulāro čempionātu noslēgusi HK "Rīga" vienība, kas pēdējā spēlē tikās ar Sanktpēterburgas "SKA-1946". Mača liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kurā "SKA-1946" izrāva uzvaru ar 1:0.

Pēc divām uzvarām, spēlējot savā laukumā, "Rīga" trešo savstarpējo spēli aizvadīja ļoti nesekmīgi. "SKA-1946" hokejisti ļoti labi iesāka visas trīs trešdaļas, gūstot piecus vārtus, kamēr viesu rindās ar precīzu metienu pēdējā minūtē izcēlās vien Kārlis Ozoliņš. Šodien rīdzinieki alka revanšēties un uz pozitīvas nots noslēgt regulāro čempionātu.

Pirmās četras minūtes aizritēja līdzīgā abu komandu cīņā, bet tad lielisku iespēju atklāt rezultātu ieguva "Rīga", varot minūti un 20 sekundes spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā. Diemžēl vārtus gūt neizdevās, bet brīdi vēlāk viesiem jau vajadzēja aizstāvēties mazākumā. Līdz pat pirmā perioda izskaņai neliels pārsvars laukumā bija "SKA-1946" hokejistiem, bet pēdējās divas minūtes aktīvāk nospēlēja "Rīga".

Otrajā periodā turpinājās rīdzinieku nedienas ar momentu realizāciju. "Rīga" nerealizēja vēl trīs vairākumus, bet, par laimi, rezultātu atklāt nespēja arī mājinieki. Jau pēc piecām spēlētām sekundēm kārtējo reizi tika fiksēts pārkāpums mājinieku komandas hokejistam, bet rīdzinieki vēl joprojām nespēja gūt vārtus. Perioda turpinājumā nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara, tam tā arī noslēdzoties ar rezultātu 0:0.

Pēc aizvadīta pagarinājuma komandām uzvarētāju bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. To ar precīzu metienu iesāka Kārlis Ozoliņš. Rezultāts nemainījās līdz pat trešajai metienu sērijai, kurā mājiniekus no zaudējuma glāba Svjatoslavs Grebenščikovs. Turpinājumā vēl vienus vārtus prata gūt Ozoliņš, bet divi precīzie Daņilas Gasjukova pēcspēles metieni ļāva "SKA-1946" izcīnīt uzvaru ar rezultātu 1:0.

Līdz ar to "Rīga" regulāro sezonu noslēdza sestajā vietā Rietumu konferencē un ar otro vietu Ziemeļrietumu divīzijā, varot sākt gatavoties izslēgšanas spēlēm.

MHL, 25.februāris

"SKA-1946" - HK "Rīga" 1:0 SO(0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārti: 65:00 Gasjukovs 1:0
Metieni: 38-37
Vārtsargi: Ņikita Bogdanovs - Rihards Cimermanis

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.