Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"Rīga" izlaiž divu vārtu pārsvaru un piedzīvo 14. zaudējumu pēdējos 16 mačos

"Rīga" izlaiž divu vārtu pārsvaru un piedzīvo 14. zaudējumu pēdējos 16 mačos
Foto: HK Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) klubs ''Rīga'' šodien viesos zaudēja Maskavas "Krylia Sovetov" - 3:4. Rīdzinieku ripas iemeta Mārtiņš Šulcs, Aleksis Burkits un Vladimirs Zaicevs.

# Sezonas pirmajos sešos mačos rīdzinieki izcīnīja piecas uzvaras, ieņemot trešo vietu Rietumu konferencē un piekto pozīciju MHL. Sezonas sākumā pretī stājās salīdzinoši ne tik spēcīgas komandas, līdz ar to punkti krājās vieglāk. Pēc labā sākuma nākamajās 16 spēlēs ir izcīnīti tikai četri punkti.

# Šodienas pirmajā periodā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, kas atspoguļojās arī uz tablo - 1:1. Otrajā nogrieznī rīdzinieki spēlēja aktīvāk un panāca 3:1, savukārt pretinieki atbildēja ar vienu ripu - 3:2. Trešajā periodā maskavieši pārņēma iniciatīvu un izlīdzināja (3:3). Tuvojoties pamatlaika izskaņai, rīdzinieki sagura, cīnoties savā zonā - varbūt tāpēc Ģirts Slilkalns izmeta ripu ārpus laukuma un tādējādi tika sodīts ar noraidījumu uz divām minūtēm. Maskavieši realizēja skaitlisko vairākumu un izcīnīja uzvaru.

# Sezonas 22 spēlēs rīdzinieki tikai vienu reizi spēlējuši papildlaikā un nav tikuši pie pēcspēles metieniem. Šodien uzvara bija reāla, taču trešajā periodā laukuma saimnieki nospieda ciemiņus. "Rīga" atrodas 12. pozīcijā Rietumu konferencē un 25. vietā visā līgā.

# Šajā sezonā rīdzinieku sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir 18 gadus vecais Ģirts Silkalns, kurš sakrājis 17 (7+10) punktus 22 mačos.

# 29. un 30. oktobrī rīdzinieki Piņkos uzņems Ļeņingradas apgabala "SKA-Varyagi".

HK Rīga - Krylia Sovetov 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Vārti: 3:17 Migurs (Darjins) 0:1, 18:32 Šulcs (Kaniņš) 1:1, 25:20 Burkits (Vilmans, Silkalns) 2:1, 33:55 Zaicevs (Bergmanis, Veinbergs) 3:1, 35:39 Bondars (Guskovs. Rogušins) 3:2, 50:24 Zapoļskis (Guskovs, Laršins, vair.) 3:3, 59:01 Kļimkins (Guskovs, Laršins, vair.) 3:4
Metieni: 33-31
Soda minūtes: 8-6
Vārtsargi: Kārlis Mežsargs - Bogdans Ņefjodovs

Izmantotie resursi:
mhl.khl.ru


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.