Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Švanenbergs atnes "Rīgai" uzvaru pār "SKA-1946" četras sekundes pirms beigām

Švanenbergs atnes "Rīgai" uzvaru pār "SKA-1946" četras sekundes pirms beigām
Pirmo vārtu autors Antons Trastašenkovs kopā ar Renāru Kārklu. Foto: www.hkr.lv

Hokeja klubs „Rīga” savā laukumā izcīnīja uzvaru pār Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Rietumu konferences vicelīderi „SKA-1946” ar 3:2, uzvaras vārtus gūstot četras sekundes pirms sirēnas.

Rīdzinieki veiksmīgi uzsāka spēli un jau trešajā minūtē nopelnīja vairākumu. Lai gan „SKA-1946” vislabāk līgā spēlē mazākumā, „Rīgai” izdevās izmantot skaitlisko pārsvaru 38 sekunžu laikā. Pēc Jāņa Švanenberga metiena no tuvās distances viesu vārtsargs Ņikita Lisenkovs atvairīja ripu, cīņu par to vārtu priekšā uzvarēja Antons Trastašenkovs, kurš iebakstīja ripu vārtos – 1:0. Četras minūtes pirms pārtraukuma viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Dmitrijs Ovečkins saņēma ripu uz zilās līnijas, aizskrēja no Arvīla Bergmaņa un apspēlēja Niklāvu Rauzu – 1:1.

Pēdējās 11 sekundēs laukumā izcēlās asumi, un otrās trešdaļas sākumu katra komanda sagaidīja ar diviem hokejistiem uz noraidīto soliņa. Perioda otrajā pusē rīdzinieki divas reizes pēc kārtas tika sodīti par skaitliskā sastāva pārkāpumu, un otro vairākumu „SKA-1946” realizēja četrās sekundēs. Šajā epizodē gan iejaucās veiksme, jo Dmitrija Semikina metiens no apmales nebija bīstams. Tomēr ripa trāpīja Renāram Kārklam pa nūju, un pēc rikošeta ielidoja vārtos – 1:2.

Trešdaļas pēdējās minūtēs jau rīdzinieki panāca izlīdzinājumu spēlējot skaitliskajā vairākumā. Ričards Grīnbergs labi nospēlēja individuāli, nokārtoja sev metiena pozīciju un ar stipru metienu guva „Rīgas” otros vārtus šajā mačā – 2:2. Noslēdzošajā periodā komandas spēlēja uzmanīgāk un varēja šķīst, ka abas vienības jau gaida papildlaiku. Pēdējā minūtē viesu treneri paņēma 30 sekunžu pārtraukumu un sekoja iemetiens viesu zonā, kas tika zaudēts. Tomēr „Rīgas” hokejisti atguva ripu, tā nonāca pie Renāra Kārkla, kurš uzreiz meta no zilās līnijas. Vārtsargs ripu atvairīja, taču pirmais pie tās bija Jānis Švanenbergs, kurš iemeta to vārtos četras sekundes pirms pamatlaika beigām – 3:2.

„Rīga” svinēja devīto uzvaru šosezon, un ar 22 punktiem 29 mačos ieņem 13. vietu Rietumu konferencē. Rītdien abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpējo spēli, sākums plkst. 18:30.

Jaunatnes hokeja līga, 20. novembris

Rīga – SKA-1946 3:2 (1:1; 1:1; 1:0)
Vārti: 3:00 Trastašenkovs (Švanenbergs, vair.) 1:0, 16:04 Ovečkins (Kozlovs) 1:1, 34:39 Semikins (Ciplakovs, Ovečkins, vair.) 1:2, 39:08 Grīnbergs (Bergmanis, vair.) 2:2, 59:56 Švanenbergs (Kārkls, Trastašenkovs) 3:2
Metieni: 29:40
Iemetieni: 22:45
Soda minūtes: 14:14
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Ņikita Lisenkovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2018-11-20 20:53, pirms 5 gadiem
SKA ar Ovečkinu priekšgalā ir kritis!
, 2018-11-20 21:59, pirms 5 gadiem
Rīgas komandā tik daudz vācieši spēlē!
, 2018-11-21 08:02, pirms 5 gadiem
Mēs sitīsim tos utainos arvien, arvien.
Švanis normāls aparāts, lielāka interese skatīties nekā khl zarazas. Un kļūdas? tik pat vien ir cik Dinamkai.
Malač puix
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.