Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

HK "Rīga" izcīna pirmo uzvaru Pasaules junioru kausā

HK "Rīga" izcīna pirmo uzvaru Pasaules junioru kausā
Foto: HK "Rīga" oficiālā facebook.com lapa

Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) komanda HK "Rīga" pirmdien Krievijas pilsētā Omskā notiekošajā Pasaules klubu kausā junioriem izcīnīja pirmo panākumu, pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:1 pārspējot Ontario Hokeja līgas (OHL) vienību "Sudbury Wolves".

Turnīru rīdzinieki sāka sestdien, kad ar 1:4 atzina zviedru "Linkopings" pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva Edgars Kurmis (pēc Artūra Salija piespēles). Vakar mūsējiem bija brīvs, bet pirmo maču aizvadīja Rīgas komandas nākamā pretiniece "Sudbury Wolves" no Kanādas, ar 9:1 sagraujot somu HIFK.

Šodien "Rīga" tikās ar "Wolves". Lai arī rīdzinieki izdarīja par deviņiem metieniem vairāk, spēles rezultativitāte bija zema. Rihards Bukarts pēc Edgara Kurmja piespēles otrās trešdaļas piektajā minūtē izvirzīja rīdziniekus vadībā, bet pēc nepilnām desmit minūtēm kanādieši izlīdzināja rezultātu.

Tā gan izrādījās pēdējā reize, kad ripa ielidoja Kristera Gudļevska sargātajos vārtos. Pēc 60 spēlētām minūtēm rezultāts joprojām bija neizšķirts (1:1) un uzvarētāju noskaidrot neizdevās arī papildus piecās minūtēs. Pēcspēles metienu sēriju abas komandas sāka ar trim nerealizētām iespējām (Dāvis Straupe, Bukarts un Georgs Golovkovs). Pēc tam trāpīja gan rīdzinieki (Bukarts), gan kanādieši, bet uzvarētāju izdevās noskaidrot piektajā piegājienā. Golovkovs savu otro iespēju izmantoja, savukārt "Wolves" uzbrucēja Metjū Kampanja metiens nespēja caursist Gudļevska mūri, un "Rīga" svinēja uzvaru ar 2:1.

Rīt rīdziniekiem atkal brīvs, bet nākamo spēli B apakšgrupā jāaizvada trešdien, tiekoties ar Helsinku HIFK. Pēdējo maču apakšgrupā mūsējie aizvadīs ceturtdien, tiekoties ar Dānijas U20 izlasi. Pēc divām spēlēm Leonīda Tambijeva vadītā komanda ar diviem punktiem ieņem ceturto vietu B grupā piecu komandu konkurencē.

A grupā veiksmīgi spēlē baltkrievu "Dinamo-Shinnik" ar Aleksandru Beļavski pie stūres, divos mačos izcīnot divas uzvaras un esot pirmajā vietā grupā.

Izmantotie resursi:
Junior Hockey League - World Cup : About the...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-20 20:00, pirms 12 gadiem
kobebryant33 rakstīja: Labi iesāka ,cerams arī labi nobeigs.
Iesākām ar 1:4 zāģi, nekā laba tur neredzu!
, 2012-08-20 20:09, pirms 12 gadiem
Interesanti, ka Bukarts, kurš ir tehniķis pirmajā maiņā spēlē kopā ar Kurmi un Straupi, kuri galvu nodūruši skrien līdz pret kautko atsitas. Tas ir apmēram tas pats, kas likt Miķelim Rēdliham izlasē pirmajā maiņā spēlēt kopā ar Kobu Jasu un Podziņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-20 20:35, pirms 12 gadiem
Beidzot Sportacentrs.com arī pamodās.
, 2012-08-20 21:35, pirms 12 gadiem
Sportacentrs guļ, Apollo šito ziņu ielika 15:42, a te tikai 19:33
, 2012-08-20 22:03, pirms 12 gadiem
arī slota kādreiz izšauj
, 2012-08-20 23:04, pirms 12 gadiem
Kādā sakarā uz muguras uzvārdi krievu valodā?????
, 2012-08-20 23:50, pirms 12 gadiem
Romis1991 rakstīja: Kādā sakarā uz muguras uzvārdi krievu valodā?????
Tas ir loti svarigi
, 2012-08-20 23:52, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Interesanti, ka Bukarts, kurš ir tehniķis pirmajā maiņā spēlē kopā ar Kurmi un Straupi, kuri galvu nodūruši skrien līdz pret kautko atsitas. Tas ir apmēram tas pats, kas likt Miķelim Rēdliham izlasē pirmajā maiņā spēlēt kopā ar Kobu Jasu un Podziņu.
Pilnigi poekritu, iipashi Straupe -1.50 cm augums, bet tomer visu laiku spele 1 maina, laikam Ta,bijevam patik mazie pundurzaki
, 2012-08-21 07:10, pirms 12 gadiem
Vispārība diezgan pārsteidzoši kā līdzjutēji uztver šo maču un rezultātu kā ierindas faktu it kā mēs būtu hokeja lielvalsts nevis Kanāda.Mani personiski šis rezultāts pārsteidza,it sevišķi pēc kanādiešu pārliecinošās uzvaras pār somiem.Varbūt šiem traucēja aklimatizācijas problēmas? Jebkurā gadījumā mūsu puiši malači un tā turpināt tālāk.
, 2012-08-21 07:56, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Vispārība diezgan pārsteidzoši kā līdzjutēji uztver šo maču un rezultātu kā ierindas faktu it kā mēs būtu hokeja lielvalsts nevis Kanāda.Mani personiski šis rezultāts pārsteidza,it sevišķi pēc kanādiešu pārliecinošās uzvaras pār somiem.Varbūt šiem traucēja aklimatizācijas problēmas? Jebkurā gadījumā mūsu puiši malači un tā turpināt tālāk.
Protams uzvarēt lielvalsts komandu patīkami,tikai šis turnīrs būtībā ir sarīkots ,lai uzvarētu MHL komandas,jo komandu sastāvos spēlē vecāki spēlētāji nekā kanādiešu ,somijas un zviedrijas klubu sastāvos.
, 2012-08-21 08:17, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Vispārība diezgan pārsteidzoši kā līdzjutēji uztver šo maču un rezultātu kā ierindas faktu it kā mēs būtu hokeja lielvalsts nevis Kanāda.Mani personiski šis rezultāts pārsteidza,it sevišķi pēc kanādiešu pārliecinošās uzvaras pār somiem.Varbūt šiem traucēja aklimatizācijas problēmas? Jebkurā gadījumā mūsu puiši malači un tā turpināt tālāk.
Kanādiešiem iepriekšējā dienā bija spēle, HK Rīga atpūtās. Šajā turnīrā rīdziniekiem ir labvēlīgs kalendārs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-21 15:26, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Protams uzvarēt lielvalsts komandu patīkami,tikai šis turnīrs būtībā ir sarīkots ,lai uzvarētu MHL komandas,jo komandu sastāvos spēlē vecāki spēlētāji nekā kanādiešu ,somijas un zviedrijas klubu sastāvos.
UN kas liedz CAn ,FIN,SWE atbraukt ar atbilstošo sastavu .Kas viņiem cits reglaments?Atbrauc kaut kadi somijas zviedrijas čempi un pakaš sausa t.s.sētas CAN, kurus Riga uzvelk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-21 21:54, pirms 12 gadiem
Neredzu īpašu iemeslu strīdam.Katras valsts federācija dara kā grib un uz turnīru sūta komandu, kādu uzskata par vajadzību.Teiksim Norvēģijas izlasē spēlē jaunāki spēlētāji droši vien ar domu par nākotni.Viņiem nav primārais uzvarēt.Vecuma cenzs strikti tiek ievērots PČ turnīros un tur arī redzam īstenos spēka samērus.Protams,ka Krievija rīko šo turnīru un mājiniekiem dabīgi uzdevums uzvarēt.Tā viņiem prestiža lieta.Nedomāju arī ,ka kanādieši šeit atbraukuši tīšuprāt zaudēt,bet protams pieeja turnīram cita.Vai tāpēc man nebūtu jāpriecājās par mūsējo uzvaru pret kanādiešiem? Bieži mēs viņus uzvaram?Jaunāki nu un kas? Toties no hokeja mekas.Pērn ,ja atceros pareizi, Žoltoka turnīru uzvarēja divus gadus par visiem jaunākie krievi.Kur tad nu ir tā vecuma starpība?Starpība ir meistarībā,nevis dažos gados.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.