Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Rauza atvaira visus metienus, "Rīga" iemet četrus vārtus un apspēlē "Dynamo"

Rauza atvaira visus metienus, "Rīga" iemet četrus vārtus un apspēlē "Dynamo"
Rīdzinieku vārtsargs Niklāvs Rauza mačā pret "Dynamo" atvairīja visus metienus pa saviem vārtiem. Foto: Kaspars Volonts, hkr.lv

Hokeja klubs "Rīga" izcīnīja astoto uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā šosezon, apspēlējot Sanktpēterburgas "Dynamo" ar 4:0. Vārtsargs Niklāvs Rauza atvairīja 31 metienu pa saviem vārtiem.

Hokeja klubs „Rīgā” atgriezās pēc tālā un nogurdinošā izbraukuma uz Ķīnu, kur Aigara Ciprusa vadītā komanda divas reizes piekāpās Harbinas „KRS Heilongjiang” – 1:3 pamatlaikā un 2:3 pēcspēles metienu sērijā. Jaunās mājas spēļu sērijas ievadā rīdzinieki Piņķos uzņēma vienu no MHL Rietumu konferences labākajām komandām – Sanktpēterburgas „Dynamo”.

„Rīgai” izdevās gūt pirmos vārtus desmitajā minūtē. Rezultatīvo uzbruku uzsāka Jānis Švanenbergs, kurš laukuma stūrī atņēma ripu viesu hokejistam un piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Antona Trastašenkova metienu atvairīja vārtsargs Kirils Ustimenko. Tomēr ripa atleca pie cita rīdzinieka – Denisa Fjodorova, kurš piespēlēja atpakaļ Trastešenkovam. Šoreiz uzbrucēja priekšā bija tukšie vārti, un rezultāts tika atklāts – 1:0. Kopumā pirmajā periodā lauvām piederēja ne tikai pārsvars metienos – 16:8, bet arī iemetienos – 17:3.

Īsi pēc pārtraukuma mājinieki dubultoja pārsvaru. Vairākuma laikā Renārs Kārkls izdarīja dažus metienus, un pēdējais, ko aizsargs izdarīja no iemetiena apļa, bija precīzs – 2:0. Vēl trīs minūtes vēlāk Jānis Švanenbergs saņēma ripu uzbrukuma zonā, un ar neatvairāmu metienu vārtu tālajā augšējā stūrī panāca jau 3:0. Trešajā periodā lauvām izdevās vēl viens elegants uzbrukums. Šoreiz Kārlis Bucenieks izcīnīja ripu aiz vārtiem un piespēlēja Kristapam Roķim, viņam ripu izsita, taču to savāca Roberts Priževoits, kurš gan bija precīzs – 4:0. Spēle tā arī noslēdzās, un „Rīga” tika pie trešās sausās uzvaras šajā sezonā.

Pēc šī panākuma „Rīga” pacēlās no 14. uz 12. vietu Rietumu konferencē. Tagad Aigara Ciprusa vadītajai komandai ir astoņas uzvaras 27 spēlēs, bet no „play-off” zonas rīdzinieki atpaliek par deviņiem punktiem. Rītdien plkst. 13:00 „Rīga” un „Dynamo” aizvadīs otro spēli.

Jaunatnes hokeja līga, 16. novembris

Rīga – Dynamo 4:0 (1:0; 2:0; 1:0)
Vārti: 9:42 Trastašenkovs (Fjodorovs) 1:0, 22:01 Kārkls (Fjodorovs, vair.) 2:0, 25:29 Švanenbergs (Trastešenkovs, Kaļķis) 3:0, 42:35 Priževoits (Bucenieks, Roķis) 4:0
Metieni: 30:31
Iemetieni: 44:23
Soda minūtes: 2:4
Vārtsargi: Niklāvs Rauza – Kirils Ustimenko (līdz 42:58), Makars Čufarovs (no 42:58)

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2018-11-16 20:50, pirms 5 gadiem
Junioru hokejs maksimali neparedzams
, 2018-11-16 20:55, pirms 5 gadiem
Rīga, Rīga.
, 2018-11-17 04:16, pirms 5 gadiem
Fjodorovs atkal uzdarbojās
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.