Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

HK "Rīga" vārtsargs Mežsargs izvēlēts dalībai MHL Zvaigžņu spēlē

HK "Rīga" vārtsargs Mežsargs izvēlēts dalībai MHL Zvaigžņu spēlē
Kārlis Mežsargs. Foto: hkr.lv

LETA. Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" vārtsargs Kārlis Mežsargs būs viens no vārtsargiem MHL Zvaigžņu spēles jeb Izaicinājuma kausa Rietumu konferences komandā, informē turnīra rīkotāji.

Līdz ar Mežsargu Rietumu konferences komandas vārtus sargās Jegors Gusjkovs no Jaroslavļas "Loko" vienības.

Mežsargam šī ir debijas sezona MHL un 26 aizvadītos mačos 17 gadus jaunais vārtsargs ir atvairījis 90,9% pretinieku metienu.

Savukārt "Loko" vārtsargam šī ir trešā sezona MHL un šosezon viņš komandas vārtus ir sargājis 13 spēlēs, vienā no tām neielaižot nevienus vārtus. Gusjkovs vēji atvaira 91,5% pretinieku metienu un arī gatavojas pārstāvēt Krievijas jaunatnes hokeja izlasi 2022. gada pasaules čempionātā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences treneru štābā būs arī "Rīgas" treneris Raimonds Vilkoits, kurš kļuva par pirmo bijušo MHL spēlētāju, kurš arī strādājis par treneri Izaicinājuma kausā.

"Mēs balstījāmies uz mača specifiku un tā norises formātu," vārtsargu izvēli komentēja Vilkoits. "Kārlim ir tikai 17 gadi, uztraukties tādā situācijā varētu jebkurš, bet ceram iztikt bez tā. Gusjkovs ir mērķtiecīgs, cīnās par katru ripu. Izaicinājuma kausā centīsimies sadalīt spēles laiku starp abiem vārtsargiem."

Savukārt Austrumu konferences vārtus sargās Iļja Nabokovs (Magņitogorskas "Staļnije ļisi") un Semjons Vjazovojs (Ufas "Tolpar").

MHL Izaicinājuma kauss notiks Čeļabinskā nākamā gada 9.janvārī.


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.