Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bļugers apņēmības pilns īstenot sapni par spēlēšanu NHL

Bļugers apņēmības pilns īstenot sapni par spēlēšanu NHL
Teodors Bļugers
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers atklāj, ka aizvadītajā sezonā parunājās ar NHL slavenajiem uzbrucējiem Sidniju Krosbiju un Jevgeņiju Malkinu, taču neizdevās sasniegt mērķi 23 gadu vecumā spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Aizvadītajā sezonā AHL klubā Vilksbēras/Skrentonas "Penguins" izvirzījās kā viens no līderiem - 72 mačos sakrāja 47 (21+26) rezultativitātes punktus. Sezonas sākumā gan spēlēja ceturtajā maiņā, bet turpinājuma tika paaugstināts uz otro virknējumu.

Šosezon tika izsaukts arī uz NHL čempionvienību Pitsburgas "Penguins", kur pabija kopā ar Sidniju Krosbiju, Jevgeņiju Malkinu un citām zvaigznēm, tuvojoties debijai planētas spēcīgākajā līgā. "Pirms spēles parasti saģērbjas viens liekais uzbrucējs un aizsargs - ja nu kas atgadās, lai nākamais ir gatavs. Tā es iesildījos sešas vai septiņas reizes, tomēr pie spēlēšanas netiku," informē mūsu hokejists. Stenlija kausa spēļu laikā situācija vairs nebija tik cerīga, jo netrenējās kopā ar šo komandu un mājas mačus vēroja tribīnēs.

Sanāca parunāties ar Krosbiju, kurš prasīja arī par Rīgu un atcerējās skaisto vecpilsētu 2006. gada pasaules čempionāta laikā. Tāpat runājās ar Malkinu, tikai krievu valodā.

Savulaik cerēja, ka 23 gadu vecumā spēlēs NHL, bet šovasar apritēs jau 24 gadi. Jādara viss, lai nākotnē to īstenotu, apņemas ir Teodors Bļugers. Tagad beidzies kontrakts ar AHL klubu, atliek gaidīt notikumu tālāko attīstību. Aģents saka, ka pārrunas būs jūlijā.

Pasaules čempionātā piedalījās piecās spēlēs un nopelnīja 3 (1+2) rezultativitātes punktus. Pēc šī turnīra palika "laba un arī slikta" sajūta - Latvijas izlase spēra soli uz priekšu un pēc deviņu gadu pārtraukuma tika ceturtdaļfinālā, bet mazliet pietrūka, lai pieveiktu pasaules čempionus zviedrus un iekļūtu pusfinālā. Minētajā ceturtdaļfinālā Bļugers iemeta skaistu ripu zviedram, kuru vēlāk atzina par čempionāta labāko vārtsargu.

Bļugers atklāj, ka izlasē "visvairāk jokoja Rihards Bukarts, Guntis Galviņš un Ronalds Ķēniņš". Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs maču laikā bija ļoti emocionāls, vēlējās gūt uzvaras, kliedza, taču nekad neapvainoja personiski.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


Slēpts komentārs: dobrecovs
, 2018-05-28 13:16, pirms 6 gadiem
Nopietni? Kāds domā ka Bluegers pārceltos uz KHL,Omsku? Taču nē , tur stabili ka paliks ZA , noteikti Pingvīnos vai vienvirziena līgums , tas ir jautājums. Noteikti uz abām pusēm , lielā nometne parādīs , kur atradīsies sezonas sākumā. Nepieminiet KHL , aizmirstiet pagaidām.
Slēpts komentārs: Kommaer///
, 2018-05-28 13:37, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Ja tuksneša vidū izcepts jaunpienācējs-klubs ir spējīgs uzreiz sisties Stenlija finālā, par šīs līgas tradīcijām un vērtībām tas pasaka daudz ko- tb- pilnīga nulle!!!
jā, protams
, 2018-05-28 13:50, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Ja tuksneša vidū izcepts jaunpienācējs-klubs ir spējīgs uzreiz sisties Stenlija finālā, par šīs līgas tradīcijām un vērtībām tas pasaka daudz ko- tb- pilnīga nulle!!!
TROLLI, ko tad Tu vari pateikt par Jokerit, Lev kuri ienāca, tavā sapņu līgā un sitās par par to skārda bundžu, pie tam Jokerit vel joprojām skolo tavējos. Līgu atšķirība ir tāda ka vienā ir senas tradīcijas un lidzīgi spēki, kā ari tās ir biznesa projekts, bet otrā no tā nav ne smakas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-28 14:34, pirms 6 gadiem
"... ka aizvadītajā sezonā parunājās ar NHL slavenajiem ..."
arī tas labi, bet tajā līgā ir ļoti nežēlīgi principi, nauda pāri visam
, 2018-05-28 14:40, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: "... ka aizvadītajā sezonā parunājās ar NHL slavenajiem ..."
arī tas labi, bet tajā līgā ir ļoti nežēlīgi principi, nauda pāri visam
Tas tikai nozīmē, ka tev tur jābū īpaši lietderīgam, nevis ar īpašu blatu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-28 15:18, pirms 6 gadiem
Bizness sportā tikai visu samaitā!
Un, jā, lielaks protekcionisms māju spēlētājiem un zvaigznēm - jo skatītāji grib maksāt par zinamiem spēletajiem, nevis kādu zvaigzni kuru neviens nezina!
, 2018-05-28 15:53, pirms 6 gadiem
LvPichus rakstīja: TROLLI, ko tad Tu vari pateikt par Jokerit, Lev kuri ienāca, tavā sapņu līgā un sitās par par to skārda bundžu, pie tam Jokerit vel joprojām skolo tavējos. Līgu atšķirība ir tāda ka vienā ir senas tradīcijas un lidzīgi spēki, kā ari tās ir biznesa projekts, bet otrā no tā nav ne smakas.
Kādā manā "sapņu līgā" kolhozs, kas kolhozs, toties- šeit un tagad, nevis kkur tur "aizokeānijā" Par ko lai jūt līdzi, ja ne par visādu tipāžu letiņiem? Un kur nu vēl labāku potenciālo atbalstāmo, kā KHL klubu, bāzētu Rīgā?
Un atšķirība ir- vai līgā ienāk jauna komanda vai, tomēr, jaunizveidota komanda. Pilnīgs sviests. Smieklīgi vnk.
, 2018-05-28 16:08, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Bizness sportā tikai visu samaitā!
Un, jā, lielaks protekcionisms māju spēlētājiem un zvaigznēm - jo skatītāji grib maksāt par zinamiem spēletajiem, nevis kādu zvaigzni kuru neviens nezina!
Mēdz būt zvaigznes, kuras neviens nezin? Kā tas iespējams?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-28 16:53, pirms 6 gadiem
Pirmdienis rakstīja: Nopietni? Kāds domā ka Bluegers pārceltos uz KHL,Omsku? Taču nē , tur stabili ka paliks ZA , noteikti Pingvīnos vai vienvirziena līgums , tas ir jautājums. Noteikti uz abām pusēm , lielā nometne parādīs , kur atradīsies sezonas sākumā. Nepieminiet KHL , aizmirstiet pagaidām.
Kāds pāris dienas atpakaļ varēja iedomāties Hārtliju iekš KHL ? Es biju pārliecināts, ka viņš KHL netaisās vispār līst pēc tās reizes kad bija piedāvājums no Savicka bet kā beigās izrādījās lieta nebija KHL, lieta bija naudā. Ja arī Hārtlijam būtu interese pār LV hokeju ar visu sirdi kā viņš to mīl teikt, tad domāju viņš būtu iekš Dinamo Rīga lai sezonas garumā varētu attīstīt un vērot jauno paaudzi. Bet visam pāri nauda.
, 2018-05-28 17:20, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tā līga kā tāda pašos pirmsākumos bija KĀNĀDAS NACIONĀLĀ HOKEJA LĪGA! Vienkārši laika gaitā, Jeņķu naudasmaisu vadīta, tā pakāpeniski pārbīdījās uz USA dienvidu tuksnešiem Nosaukums gan ir palicis nemainīgs, NHL Par šīs līgas tradīcijām un vērtībām var spriest, izanalizējot, cik USA dienvidu tusknešu Hokeja audzēķņi šajā līgā spēlē? Cik Arizoniešu spēlē Arizonā? Cik Floridiešu Floridā? Kā bija agrāk lielākā daļa Kanādiešu, tā arī tas ir šodien, tikai šķirba ir tāda, ka naudasmaisi ir bezkaunīgāki palikuši un turpina progresēt savā bezkaunībā!
Un labāk ir kā KHL, kur komandas bankrotē katru gadu, netiek maksātas algas, un tāpat puišeļ gados, varbūt arī čelābinskietis, jekaterinburdzietis vai kuzņietis spelēs savas pilsētas klubā, bet ja būs labs viņu tapat nopirks Pēterburgas, Maskavas vai Kazaņas bagātnieki.
, 2018-05-28 17:41, pirms 6 gadiem
KARLSRUHE rakstīja: Kāds pāris dienas atpakaļ varēja iedomāties Hārtliju iekš KHL ? Es biju pārliecināts, ka viņš KHL netaisās vispār līst pēc tās reizes kad bija piedāvājums no Savicka bet kā beigās izrādījās lieta nebija KHL, lieta bija naudā. Ja arī Hārtlijam būtu interese pār LV hokeju ar visu sirdi kā viņš to mīl teikt, tad domāju viņš būtu iekš Dinamo Rīga lai sezonas garumā varētu attīstīt un vērot jauno paaudzi. Bet visam pāri nauda.

Tak man vienalga , kas ar Hārtliju , te saruna vadās ap Bļuģeru , kas ir hokejists , nevis treneris. Tas arī biš savādāk ir , turklāt Pengvīni Bļuģeru uzskata par nākotnes , iespējams jau tagadnes , NHL spēlētāju. Pavisam noteikti rēķinas ar viņu. + Sezonas laikā par viņu izrādija interesi arī citas komandas , takā viss neapstājas tikai pie Pitsburgas.

Runājot par KHL un to ka Hārtlijs trenēs Omsku , nu un? Tagad tik pat labi neticēsim neviena vārdiem vairs , jo redz Bobs dzīvs piemērs , sakot vienu , izdara citu. Oh for god sake , esmu pārliecināts ka Bļuģers uz Eiropu pagaidām netaisās. Kur nu vēl KHL.
, 2018-05-28 18:02, pirms 6 gadiem
Parunāšanās ar Krosbiju un Malkinu dod iespēju tikt spēlēt NHL? Pirmā rindkopa izcila
, 2018-05-28 18:15, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un labāk ir kā KHL, kur komandas bankrotē katru gadu, netiek maksātas algas, un tāpat puišeļ gados, varbūt arī čelābinskietis, jekaterinburdzietis vai kuzņietis spelēs savas pilsētas klubā, bet ja būs labs viņu tapat nopirks Pēterburgas, Maskavas vai Kazaņas bagātnieki.
Viņš vnk saka, ka visos klubos dominē kanādieši, kaut līga ir pa visu Z-ameriku..
un ir vnk mulķīgi salīdzināt mūsu reģionu ar Z-Amerikas pirktspēju un komerciālo patēriņu.
Vnk jācer, ka Dinamo Rīga būs, lai kā arī viņi reizēm riebtos !
, 2018-05-28 19:06, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Parunāšanās ar Krosbiju un Malkinu dod iespēju tikt spēlēt NHL? Pirmā rindkopa izcila
parunāties un tikt uzklausītam nav aizliegts
, 2018-05-28 19:46, pirms 6 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Ja tuksneša vidū izcepts jaunpienācējs-klubs ir spējīgs uzreiz sisties Stenlija finālā, par šīs līgas tradīcijām un vērtībām tas pasaka daudz ko- tb- pilnīga nulle!!!
Kāpēc tieši? Kur tu tik briesmīgu uzbrukumu tradīcijām un vērtībām te redzi?
, 2018-05-28 19:50, pirms 6 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Tā līga kā tāda pašos pirmsākumos bija KĀNĀDAS NACIONĀLĀ HOKEJA LĪGA! Vienkārši laika gaitā, Jeņķu naudasmaisu vadīta, tā pakāpeniski pārbīdījās uz USA dienvidu tuksnešiem Nosaukums gan ir palicis nemainīgs, NHL Par šīs līgas tradīcijām un vērtībām var spriest, izanalizējot, cik USA dienvidu tusknešu Hokeja audzēķņi šajā līgā spēlē? Cik Arizoniešu spēlē Arizonā? Cik Floridiešu Floridā? Kā bija agrāk lielākā daļa Kanādiešu, tā arī tas ir šodien, tikai šķirba ir tāda, ka naudasmaisi ir bezkaunīgāki palikuši un turpina progresēt savā bezkaunībā!
Kur ir bezkaunība, ka maksā algu hokejistiem? Hoķis nav masveida sportaveids kā futenis, līdz ar to pro līga ir galvenā, kas hoķi vispār pie.kaut kādas popularitātes uztur. Citādi tas būtu handbola līmenī, ja ne zemāk.
, 2018-05-28 20:39, pirms 6 gadiem
Čaļi Balcers un Bļegers abi divi ir NHL cienīgi bet kaut kā gribētos lai abi iesākt AHL sistēmā lai iesilda rodas un NHL lai pārliecinās ka šie čali nav beņķa deldētāji!
, 2018-05-28 21:51, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Čaļi Balcers un Bļegers abi divi ir NHL cienīgi bet kaut kā gribētos lai abi iesākt AHL sistēmā lai iesilda rodas un NHL lai pārliecinās ka šie čali nav beņķa deldētāji!
mazohistiskas Tev tās vēlmes...
Foto: North Bay Battalion
25

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
10

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.