Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jevpalovam 1+1, Krastenbergam 0+2 Austrijā, rezultatīvi vēl četri Latvijas hokejisti

Jevpalovam 1+1, Krastenbergam 0+2 Austrijā, rezultatīvi vēl četri Latvijas hokejisti
Ņikita Jevpalovs. Foto: Dornbirn Bulldogs

Austrijas atklātajā hokeja čempionātā par vienu no mača galvenajiem varoņiem šovakar kļuva uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, pateicoties viņa vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei, Dornbirnas "Bulldogs" mājās ar 4:1 pārspējot Grācas "Moser Medical 99ers".

26 gadus vecais Jevpalovs šosezon spējis sakrāt 36 (15+21) rezultativitātes punktus. Jevpalova vārtu guvumā rezultatīvi asistēja cits Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kura rēķinā šosezon trīs rezultatīvas piespēles.

Paralēlajā mačā nozīmīgu artavu Fillahas "Grand Immobilien VSV" panākumā ar 4:3 pār Insbrukas "Die Haie" deva uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš rezultatīvi piespēlēja Fillahas trešajā un ceturtajā vārtu guvumā. 22 gadus vecais hokejists šosezon Austrijas līgā ticis pie astoņiem (4+4) punktiem.

Savukārt pie sava trešā (2+1) punkta Austrijā tika uzbrucējs Gints Meija, kurš rezultatīvi piespēlēja viņa, kā arī uzbrucēja Zinta-Naura Zuševica un aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Lincas "Steinbach Black Wings" neveiksmē izbraukumā ar 2:4 pret Bratislavas "Capitals". Austrijas līgas "zaudētāju grupas" kopvērtējumā Jevpalova un Pavlova "Bulldogs" ar 18 punktiem ir otrā, Krastenberga Fillaha ar 16 punktiem ir trešā, bet Zuševica, Meijas un Bārtuļa Lincas klubs ar 11 punktiem ir priekšpēdējais.

Čehijas "Tipsport" Ekstralīgas līderu duelī Tršinecas " izbraukumā ar 2:4 atzina Prāgas "Sparta" pārākumu. Zaudētājiem aizsargs Ralfs Freibergs 17:16 minūšu laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu -1.

Latviešu pārstāvēto klubu divkaujā Litvīnovas "Verva" ar 6:3 sakāva "Mlada Boleslav", izcīnot ceturto panākumu pēc kārtas. Uzvarētājiem aizsargs Uvis Jānis Balinskis 21 ar pusi minūtē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli (15. (5+10) punkts sezonā), veica sešus metienus pa vārtiem un maču noslēdza ar +/- rādītāju +3. Savukārt viņa maiņas partneris Oskars Cibuļskis 21 ar pusi minūtē iekrāja lietderības koeficientu +3, izdarīja divus spēka paņēmienus, kā arī vienu metienu. "Mlada Boleslav" nometnē esošais uzbrucējs Māris Bičevskis 15 ar pusi minūtēs bija pārāks piecos no 11 (45%) iemetieniem, vienreiz apdraudēja pretinieku cietoksni un spēli noslēdza ar +/- koeficientu -1.

Piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs guva aizsarga Gunta Galviņa (22:48 minūšu laikā veica vienu metienu un tika pie +/- koeficienta +1) pārstāvētā Ostravas "Vitkovice Ridera", kas viesos ar 6:4 apspēlēja Zlīnas "PSG Berani", sagādājot tai 11. neveiksmi tās pēdējās 12 cīņās.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā pēc 49 kārtām Freiberga "Oceláři" ar 103 punktiem saglabā līderes godu, Bičevska "Mlada Boleslav" ar 88 punktiem joprojām ir trešā, Galviņa "Vitkovice Ridera" ar 68 punktiem ir desmitā, bet Balinska un Cibuļska Litvīnovas "Verva" ar 66 punktiem - 11. pozīcijā.

Šveices Nacionālās līgas (NLA) kārtējā spēlē pastarīti Langnavas "Tigers" no desmitā zaudējuma pēdējās 11 spēlēs neglāba vārtsarga Ivara Punnenova 44 atvairītie metieni - šoreiz tīģeri izbraukumā ar 1:3 piekāpās "Ambri-Piotta" komandai. Langnavas kluba uzbrucējs Toms Andersons 13 minūtēs un deviņās sekundēs izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī sakrāja +/- rādītāju -1. Langnavas "Tigers" turnīra tabulā ar 41 spēlē nopelnītiem 30 punktiem 12 komandu starpā ir pēdējā.

Vācijas hokeja līgā (DEL) tikai trešo uzvaru aizvadītajās 20 cīņās svinēja turnīra vājākā komanda Krēfeldes "Pinguine", izbraukumā ar 3:1 pārsteidzoši pieveicot Ķelnes "Haie". Krēfeldiešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums laukumā pavadīto 10:44 minūšu laikā bloķēja divus metienus, aizsargs Kristofers Bindulis 17:20 minūtēs bloķēja vienu raidījumu un nopelnīja +/- koeficientu -1, kamēr uzbrucējs Filips Buncis uz ledus bija 11:12 minūtes. Krēfeldes "Pinguine" 20 mačos tikusi pie 12 punktiem.

Slovākijas Ekstralīgā 4:0 vadību pirmajā periodā ieguva un atlikušajā cīņas gaitā teju izsēja vārtsarga Kristera Gudļevska (neitralizēja 41 metienu) Bratislavas "Slovan", viesos ar 4:3 salaužot "Detva" pretestību. "Detva" komanda izdarīja par 20 metieniem vairāk (44-24) nekā pretinieki, ļaujot bratislaviešiem pēdējās divās trešdaļās kopā veikt astoņus raidījumus pa vārtiem. "Slovan" vienība pārtrauca četru neveiksmju sēriju, Slovākijas atklātā čempionāta tabulā ar 43 kārtās nopelnītiem 82 punktiem ierindojoties ceturtajā vietā.

Visbeidzot Polijas hokeja līgā platu soli pretim iekļūšanai pusfinālā spērusi "GKS Jastrzębie", viesos ar 4:3 pagarinājumā nolaužot Novi Targas "Podhale" un ceturtdaļfināla sērijā nostiprinoties vadībā ar 3-0. Komandas panākumu ar saviem pirmajiem gūtajiem vārtiem šosezon nostiprināja aizsargs Ēriks Ševčenko.

Tikmēr iedzinējos ar 1-2 sērijā nonākusi aizsarga Jāņa Andersona "GKS Katowice", izbraukumā ar 2:4 piekāpjoties Osvencīmas "Unia".

Izmantotie resursi:
https://www.ice.hockey/en/
https://hokej.cz/
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.penny-del.org/event/koe...


, 2021-03-01 08:21, pirms 3 gadiem
interesanta intervija ar Kobu Jasu (ja kāds vēl nav lasījis):
https://sportapils.com/2021/02/24/k... .
fragments: ...Piemēram, mans brālis Māris Jass, kurš spēlē Polijā, paralēli veic aģenta pienākumus. Šogad viņš palīdzēja ļoti daudziem latviešu spēlētājiem tikt pie līguma. Viens no viņiem ir Mārtiņš Karsums, kurš pārstāv Krēfeldes “Pinguine” klubu. Māris strādā labā aģentūrā, kurā ir arī krievu uzbrucējs Artemijs Panarins no Ņujorkas “Rangers”. ....
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.