Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Doņeckas "Donbass" pagarinājis līgumus ar Latvijas hokejistiem

Doņeckas "Donbass" pagarinājis līgumus ar Latvijas hokejistiem
Ņikita Koļesņikovs. Foto: LNAH

Ukrainas čempionvienība hokejā Doņeckas „Donbass” paziņojusi, ka sākusi gatavošanos nākamajai sezonai un pagarinājusi līgumus ar vairākiem hokejistiem. To vidū ir ir Latvijas spēlētāji Ņikita Koļesņikovs un Oļegs Šišļaņņikovs, kā arī latviešu izcelsmes Krievijas hokejists Ainārs Podziņš.

23 gadus vecais Oļegs Šišļaņņikovs Ukrainas komandai pievienojās aizvadītās sezonas gaitā, sezonu sākot Lielbritānijā. Viņš „Donbass” sastāvā 26 spēlēs guva 29 punktus. Viņš iepriekš spēlējis Latvijas U18 un U20 izlasēs, kā arī pārstāvējis HK „Rīga” MHL mačos. Ārzemēs viņš izmēģinājis spēkus arī Alpu hokeja līgā un Itālijā.

Savukārt 27 gadus vecais Ņikita Koļesņikovs aizvadīto sezonu sāka „Mogo” rindās, bet pēc 17 spēlēm pārcēlās uz „Donbass”, kur 17 mačos guva 12 punktus. Viņam ir plaša leģionāra pieredze, spēlējot ASV, Austrālijā, Polijā, Skotijā, Ungārijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Slovākijā, Itālijā un Dānijā. Arī Koļesņikovs bijis Latvijas U20 izlasē, kā arī debitējis Latvijas pieaugušo izlasē.

Komandā turpinās spēlēt arī latviešu izcelsmes Krievijas uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš aizvadītajā sezonā šīs komandas sastāvā 30 mačos guva 34 punktus. Podziņš savulaik bijis arī Rīgas „Dinamo” sastāvā.

„Donbass” sakarā jāpiemin, ka Ukrainā šīs sezonas turnīrs vēl nav beidzies, bet gan koronavīrusa pandēmijas dēļ pārcelts uz rudens sākumu. „Donbass” vēl jāaizvada izslēgšanas spēles, kuras sāksies otrajā septembrī. Ukrainas čempionātā vēl atlikuši pusfināli un fināls.

Izmantotie resursi:
https://uhl.ua/news/donbass-obyavil...


, 2020-07-27 19:32, pirms 4 gadiem
Viņš iepriekš spēlējis Latvijas U18 un U20 izlasēs, kā arī pārspētājis HK „Rīga” MHL mačos.
Kas ir pārspētājis? Vai tik Eliņš nav pārstulbojis latviešu valodu?
, 2020-07-27 20:11, pirms 4 gadiem
Ņikita palicis Donbasā, netipiski. sezonas gaitā tad jau mainīs klubu
, 2020-07-27 20:20, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: Ņikita palicis Donbasā, netipiski. sezonas gaitā tad jau mainīs klubu
15 reizes mainījis komandas 9 PRO sezonu laikā, vai 17 komandas 10 sezonu laikā no brīža kā pirmo reizi aizbrauca spēlēt ārpus Latvijas.
, 2020-07-27 20:37, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: 15 reizes mainījis komandas 9 PRO sezonu laikā, vai 17 komandas 10 sezonu laikā no brīža kā pirmo reizi aizbrauca spēlēt ārpus Latvijas.
viņam ir bijis arī vismaz 2 , ka pirmssezonā maina klubu no traijautiem atbrīvo nenospēlējot nevienu spēli. (vienreiz ģinamo, otreiz kaut kāds VHL klubs(aizmirsu uz sitiena).
, 2020-07-27 21:36, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: viņam ir bijis arī vismaz 2 , ka pirmssezonā maina klubu no traijautiem atbrīvo nenospēlējot nevienu spēli. (vienreiz ģinamo, otreiz kaut kāds VHL klubs(aizmirsu uz sitiena).
Nu, patiesībā, tikko iedomājos - kas būtu labāk/sliktāk. Ik sezonu mainīt komandas, bet dažu gadu pat vairākas un braukāt pa pasauli apkārt, īpaši neiespringstot par sportisko faktoru vai tikt kādā normālas līgas (nedaudz virs "joberlīgām", bet ne TOP čempionātā) viduvējā klubā no industriālas mazpilsētas un tur mēģināt pierādīt, ka esi augstas klases hokejists.
, 2020-07-27 22:00, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, patiesībā, tikko iedomājos - kas būtu labāk/sliktāk. Ik sezonu mainīt komandas, bet dažu gadu pat vairākas un braukāt pa pasauli apkārt, īpaši neiespringstot par sportisko faktoru vai tikt kādā normālas līgas (nedaudz virs "joberlīgām", bet ne TOP čempionātā) viduvējā klubā no industriālas mazpilsētas un tur mēģināt pierādīt, ka esi augstas klases hokejists.
Āfrikā (DĀR) un Āzijas līgā vēl nav būts. Ir uz ko tiekties, lai sāktu domāt par normālas līgas viduvēju klubu, kur apmesties līdz pensijai
, 2020-07-27 23:14, pirms 4 gadiem
Šišlannikovs pirms dažiem gadiem DR vasaras nometnē bija viens no labākajiem
Nepańēma tik dēł pieredzes trūkuma
Un tad sākās tas celojums pa zemākajām līgām
Alpu līgas vietā tad labāk būtu LV palicis, Kurbads, Liepāja, piedāvājumi bija
Ankipānam deguna galā, būtu skorējis, tiktu arī DR
, 2020-07-28 11:13, pirms 4 gadiem
Viņiem tur interesanta komanda Doņeckā. Klāt mūsu diviem čaļiem ir vēl labi zināmie Podziņš un Karamnovs. Plusam vēl virkne spēlētāju ar KHL pieredzi. Ukrainas hokeja līmenim diezgan spēcīga komanda sanāca, manuprāt arī Latvijas čempionātā būtu viena no labākajām, ja ne labākā komanda.
Foto: North Bay Battalion
36

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.