Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Čempions Freibergs: "Īstais fināls bija pusfināla sērija pret Bičevski. Cepuri nost"

Čempions Freibergs: "Īstais fināls bija pusfināla sērija pret Bičevski. Cepuri nost"
Ralfs Freibergs. Foto: hcocelari.cz

Pirmdienas vakarā Čehijas Ekstralīgas kausu virs galvas cēla Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs, kura pārstāvētā Tršinecas “Ocelari” finālsērijā ar 4-1 pieveica Liberecas “Bili Tygri”. Freibergs ar deviņiem punktiem kļuva par play-off rezultatīvāko aizsargu. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauda sajūtu, ka īstais fināls bijusi pusfināla sērija pret Māri Bičevski.

Tršinecas “Ocelari” otro titulu pēc kārtas un trešo kluba vēsturē nodrošināja ar 3:0 uzvaru savā laukumā. Trīs dienas iepriekš viesos tika izcīnīta uzvara ar 1:0 pagarinājumā. Vienīgie vārti tika gūti, pielabojot Ralfa Freiberga uzmetienu no zilās līnijas. Savukārt sērijas atklāšanas spēlē, topošajiem čempioniem uzvarot ar 6:2, latviešu aizsargs guva mača pirmos vārtus, kā arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Play-off Freibergs izcēlās ar 3+6 un kļuva par rezultatīvāko aizsargu.

Man šķiet, ka īstais fināls bija pusfināla sērija pret “Mlada Boleslav”. Ja viņi būtu uzvarējuši, arī izcīnītu zeltu. Māra [Bičevska] komanda bija fenomenāli spēcīga, tā bija īsta cīņa,” par sēriju, kas noslēdzās septiņās spēlēs, teica Freibergs. Pēcāk pievēršoties finālam. “Finālā jau pēc pirmās spēles ģērbtuvēs runājām, ka beidzot varam spēlēt hokeju. “Mlada Boleslav” vispār neko neļāva izdarīt – vairāk spēlējām aizsardzībā, nevis uzbrukumā. Liberecai nav tik garš soliņš, sastāvā ir daudzi jaunie, nav tik augstas kvalitātes spēlētāju. Neviens negaidīja, ka viņi pusfinālā uzvarēs Prāgas “Sparta”. Nezinu, vai bija atslābinājušies, bet fināls bija vieglāks nekā pusfināls.”

Māris pa šiem gadiem Čehijā ir ļoti progresējis. Gribētos teikt, ka viņš bija savas komandas stūrakmens. Jā, bija spēlētāji, kas meta vairāk, bet tieši Bičevska maiņa parasti sāka spēles un aizvadīja visilgākās minūtes. Cepuri nost. Ļoti neparocīgs pretinieks. Izlasei viņš ļoti noderēs. Mazākums, iemetieni. Jau pēc sērijas viņam to pateicu, tagad uzrakstīju vēlreiz, ka cepuri nost viņa un komandas priekšā. Nebija lieli vārdi, bet komanda ar ļoti labām darba spējām,” norādīja Freibergs. Lai gan pusfināla septītajā spēlē “Ocelari” uzvarēja 3:0, rezultāts ir mānīgs – visi vārti tika iemesti pēdējā trešdaļā, divi no tiem – tukšos vārtos.

29 gadus vecais aizsargs sezonu sāka Brno “Cometa” rindās, tomēr tur nevēlējās palikt un janvārī pārcēlās uz Tršinecu. Neilgi pirms tam “Ocelari” bija pametis Guntis Galviņš, kurš 2019. gadā triumfēja Čehijas Ekstralīgā. Viņi ir vienīgie latvieši, kuriem kaklā kārtas zelta medaļas. “Izmēra ziņā tā ir lielākā medaļa karjerā. Kauss bija smags. Tievākie mocījās pacelt virs galvas. Pēc triumfa tukšā dūšā uz ledus iedzerts alus, tas noteikti nepalīdzēja,” pauda Freibergs.

“Kad ierados Tršinecā, tad trenerim pateicu, ka esmu ieradies palīdzēt un neko laukā nejaukšu. Varu spēlēt gan pirmajā, gan trešajā aizsargu pāri, varu kaut vai vārtus sargāt, ja vajadzēs. Atnācu palīdzēt. Cepuri nost trenerim. Uzticējās un sezonas beigās ielika pirmajā vairākuma brigādē. Šādā komandā sevi jāpierāda katru dienu. Nebija viegli, bet jutu uzticību. Domāju, ka pēc sezonas komandas sastāvs diezgan pamainīsies. Daudzi aizvadīja lieliskas sezonas, un tagad ceļi ir vaļā,” vērtēja Freibergs. Viņam jau ir skaidrība par nākamo sezonu, tomēr oficiālas ziņas gaidāmas tikai maija sākumā.

“Trišinecā ir spēcīgs kolektīvs. Viņi skatās, kādus spēlētājus ņem – tas, ka gadu iepriekš esi savācis simts punktus, vēl nenozīmē, ka būsi viņiem vajadzīgs. Trenerim ir sava reputācija, visi respektē. Klubam ir naudīgs īpašnieks, bet nav tā, ka viņš tikai iedod naudu un pazūd. Kaut šeit esmu tikai trīs mēnešus, zina manu vārdu, sveicinās. Viņam ļoti interesē hokejs, pazīst katru spēlētāju. Komandu kopā salika ģenerālmenedžeris. Vispār nav neviena čīkstētāja – visi dzīvespriecīgi, atvērti, palīdz. Sākumā pat biju šokā. Spēles laikā kļūdies, izdari kaut ko muļķīgu, bet viņi pienāk un atgādina par labajām epizodēm. Kā kolektīvs satuvinājāmies,” čempionu titula atslēgu meklēja Freibergs.

Ja pusfinālā tika pieveikta Bičevska komanda, tad ceturtdaļfinālā pretī stājās Freiberga bijusī vienība “Cometa”, kas tika sakauta ar 4-0. Aizsargs pirms sezonas uz Brno devās ar lielām cerībām, taču piedzīvoja vilšanos. “Man nav izskaidrojuma, kas tur notika. Biju sagatavojies, septiņās pārbaudes spēlēs savācu sešus punktus, viss bija kārtībā. Tad komandā ienāca vīruss, pēc tam parādījās trīs īrētie ar NHL līgumam. Nezinu, varbūt īpašniekam kaut kas galvā notika. Ejam vairākumā, neiemetam. No pieciem spēlētājiem nosēdina tieši mani – es esmu vainīgais.”

“Tā kaut kā aizgāja. Man neko nestāstīja. Eju pie treneriem un prasu, kāpēc nespēlēju. Viņi saka, ka neko nezina, ka tas jāprasa īpašniekam. Pēdējais piliens bija janvārī – mums jau tā komandā bija 11 aizsargi, bet viņi parakstīja vēl vienu. Pateicu aģentam, ka vairs negribu palikt. Tieši no Tršinecas bija aizgājis Guntis [Galviņš], redzēju, ka viņiem uz play-off noderētu vēl viens aizsargs. Tur vēl viens aizbrauca uz Šveici, bija atbrīvojusies vieta. Teicu aģentam, lai runā. Pusotras dienas laikā varēju krāmēt koferus un pārvākties,” ceļu uz zelta komandu skaidroja Freibergs. Šī nebija pirmā reize, kad notika pārrunas ar Tršinecu, bet šoreiz izdevās ātri vienoties.

Turklāt latviešu aizsargs nebija vienīgais, kurš sezonas gaitā Brno nomainīja pret Tršinecu. Pārcēlās arī vārtsargs Ondržejs Kacetls, kurš “Cometa” bija tikai trešais numurs. Savukārt jaunajā komandā viņš aizvadīja fenomenālas izslēgšanas spēles – 95,5% atvairīto metienu un sešas sausās spēles 16 mačos.

“Šodien aizbraucu pie ģenerālmenedžera un pateicos. Viņi uzskata, ka es viņiem palīdzēju vairāk, bet es tā nedomāju. Tiku prom no Brno, izdevās pārstartēt sezonu, un izcilāku noslēgumu nevaru iedomāties,” teica Freibergs. Jau tuvākajās dienās viņš dosies uz Latviju, lai maija pirmajā pusē pievienotos Latvijas izlases treniņnometnei pirms pasaules čempionāta.


, 2021-04-27 17:06, pirms 3 gadiem
Pelnīti un jā cerams, Bičevskis arī tiks izlasē, tomēr abiem laba sezona.
, 2021-04-27 17:14, pirms 3 gadiem
Apsveicinājumi ar titulu.
Bičevskim vieta pienākas automātiski par tiem vārtiem pret kazahiem🤣🤣🤣
, 2021-04-27 18:00, pirms 3 gadiem
Domāju, ka Freibergs varētu tēmēt arī uz KHL. Ļoti labs aizsargs, noteikti zemāka ešalona komandā nepazustu (Barys, Minska īpaši aktuālas, bez leģu limita)
, 2021-04-27 18:06, pirms 3 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Domāju, ka Freibergs varētu tēmēt arī uz KHL. Ļoti labs aizsargs, noteikti zemāka ešalona komandā nepazustu (Barys, Minska īpaši aktuālas, bez leģu limita)
viņš nepazustu nevienā krievu līgas komandā. jautājums vai viņu kāds izskata nopietni un kas ir viņa aģents (vai strādā krievu tirgū).
Barys un Minska man savukārt liekas īpaši neaktuālas, jo tur leģionāri pārsvarā tiek lasīti pēc principa, ja spēlēsi viņu izlasē tad dosim līgumu
, 2021-04-27 18:36, pirms 3 gadiem
Apsveicu, Ralf!
Uz izlasi!
Autoram paldies par rakstu!
, 2021-04-27 18:38, pirms 3 gadiem
Zēl ka Galviņs vairs nebija komandā, jebkurā situācija tituls ir tituls lai veicas turpmāk!
, 2021-04-27 18:51, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Apsveicu, Ralf!
Uz izlasi!
Autoram paldies par rakstu!
Ulvim šādi raksii lieliski padodas - taču ikdienas rezultātu rakstos viņš ir cienīgs konkurents karluham
, 2021-04-27 19:36, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Ulvim šādi raksii lieliski padodas - taču ikdienas rezultātu rakstos viņš ir cienīgs konkurents karluham
Ikdienas rezultātu rakstos es izlasu virsrakstu, apskatos rezultātu un velkos uz komentāru sadaļu ekspertēt
, 2021-04-27 20:14, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Ikdienas rezultātu rakstos es izlasu virsrakstu, apskatos rezultātu un velkos uz komentāru sadaļu ekspertēt
mēdz jau būt gļuki arī virsrakstos....
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
1

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
6

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.