Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bedrē iekritušais hokejists: "Pat savā dzimšanas dienā nesaņemu tik daudz īsziņu"

Bedrē iekritušais hokejists: "Pat savā dzimšanas dienā nesaņemu tik daudz īsziņu"
Tailers Higinss pretiniekam palīdz tikt ārā no bedres. Foto: Pascal Muller/freshfocus/20min.ch

Šveices hokeja kluba "Sierre" šveiciešu uzbrucējs Arno Montandons atceras dīvaino gadījumu 23. decembra mačā, kad kopā ar pretinieku aizsargu iekrita sniega savākšanas bedrē aiz apmales. Tieši minētais pretinieks visvairāk palīdzēja tikt ārā no bedres. Bet vai nākotnē būs drosme divcīņā pie apmales nospēlēt tikpat spēcīgi?

VIDEO: Hokeja mačā spēlētāji pēkšņi nokļūst zem ledus

Šveices otrās spēcīgākās līgas mačā "Langenthal" kanādiešu aizsargs Tailers Higinss un "Sierre" šveiciešu uzbrucējs Arno Montandons pēc fiziska kontakta ietriecās laukuma apmalē. "Kaut kādā veidā atvērās durvis, bet tobrīd to nesapratu. Zinu tikai to, ka iekritu bedrē aiz apmales," atceras 30 gadus vecais uzbrucējs.

Montandons un Higinss iegāzās sniega savākšanas bedres aukstajā ūdenī. "Zem ekipējuma mana ķermeņa temperatūra bija ļoti augsta, man bija karsti. Un tad pēkšņi viss kļuva citādi. Pussekundes laikā mana temperatūra no 37 vai 38 grādiem noslīdēja, nezinu, laikam gandrīz līdz nullei. Labi, ka ūdenī varēju stāvēt. Nezinu, kā būtu iznācis, ja būtu jāpeld," saka spēlētājs.

"Pat savā dzimšanas dienā nesaņemu tik daudz īsziņu. Saņēmu daudz ziņojumu no cilvēkiem, kuriem patika," par piedzīvoto ažiotāžu informē Arno Montandons. "Bet tas tiešām nebija jautrs brīdis. Ar galvu pa priekšu iekritu pirmais. Tā kā ar slidām esmu gandrīz divus metrus garš, varat iedomāties, no kāda augstuma nokritu - par laimi bedre nebija tukša. Beigās man diezgan paveicās. Higinss uzreiz varēja turpināt spēlēt, bet es devos uz ģērbtuvi, jo biju slapjš un vajadzēja pārģērbties."

Vai pēc tam esi runājis ar Higinsu?
- Jā, viņš bija ļoti lādzīgs. Domāju, ka tieši viņš man visvairāk palīdzēja tikt ārā no bedres. Mača beigās viņi mums iedeva labāko spēlētāju balvas, bet domāju, ka tā vairāk bija tāda piemiegšana.

Kā fiziski jūties pēc šīs spēles?
- Man viss kārtībā, tikai nedaudz sāp mugura. Bet ir labi. Mēs netrenējamies līdz pirmdienai un nespēlējam līdz 28. decembrim, tāpēc varu izbaudīt Ziemassvētku brīvdienas.

Un kā mentāli?
- Tas ir jautājums, ko noteikti uzdodu sev. Ko darīt, ja nākotnē atkal nonākšu līdzīgā situācijā? Vai uzdrošināšos pielikt tādu pašu spēku divcīņā pie apmales? Varbūt pirms spēles jāizpēta ledus halle, lai pārliecinātos, ka aiz apmales nav bedres.

Izmantotie resursi:
blick.ch


, 2021-12-26 01:49, pirms 2 gadiem
kolhozs
, 2021-12-26 01:56, pirms 2 gadiem
Čalim vienkārši jāpierod, es piektdienu un sestdienu vakaros bieži iekrītu grāvī un slapš maucu tālāk mājas.
, 2021-12-26 09:24, pirms 2 gadiem
optam rakstīja: kolhozs
Tas Šveicē notika.. kāds kolhozs ?
, 2021-12-26 11:42, pirms 2 gadiem
KHL ko tādu nepieļautu
, 2021-12-26 12:19, pirms 2 gadiem
hokejists77 rakstīja: KHL ko tādu nepieļautu
KHL tagad salīdzina ar šveices otro līgu? Nu nevajag jau pašiem tā notirst to nabaga khl. Te bija jāsaka, ka VHL to nepieļautu
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.