Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ābolam piespēle ''Orebro'' zaudējumā, Ošeniekam 1+1 ''Mestis'' 1/4 finālā

Ābolam piespēle ''Orebro'' zaudējumā, Ošeniekam 1+1 ''Mestis'' 1/4 finālā
Rodrigo Ābols ar komandas biedriem. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Šodien Rodrigo Ābols izcēlās ar kārtējo rezultativitātes punktu Zviedrijas hokeja līgas ceturtdaļfināla sērijā, taču tas neglāba no zaudējuma ar 2:3 pret ''Timra''. Somijas pēc spēka otrajā ''Mestis'' līgas ceturtdaļfināla spēlē rezultatīvi spēlēja Ernests Ošenieks, kurš ar vārtiem un piespēli palīdzēja ''Hermes'' izcīnīt uzvaru.

• Ar rezultatīvu piespēli Zviedrijas augstākās līgas ceturtdaļfināla sērijā izcēlās Rodrigo Ābols, bet tas nepalīdzēja ‘’Orebro’’ izcīnīt uzvaru. Sērijas piektajā spēlē klubs pagarinājumā ar 2:3 piekāpās ‘’Timra’’. Sērijā ‘’Orebro’’ ir vadībā ar 3-2.

• Ābols precīzi asistēja pirmā perioda 15. minūtē, kad, spēlējot vairākumā, viņš palīdzēja panākt neizšķirtu 1:1. Vēlāk ‘’Orebro’’ nonāca vadībā, taču to nenosargāja.

• Kopumā Ābols nospēlēja 17:18 minūtes, kurās septiņas reizes meta uz vārtiem un uzvarēja 14 no 19 iemetieniem. Rihards Marenis spēlēja minimāli – 54 sekundes.

• Mestis līgā jeb Somijas otrajā līgā ceturtdaļfināla sērijā otro uzvaru svinēja Mika Tumānova ‘’RoKi’’, kas ar 5:1 apspēlēja Roberta Kaļķa IPK. Sērijā rezultāts ir 2-0 par labu ‘’RoKi’’.

• Tumānovs laukumā pavadīja 18:19 minūtes, divas reizes metot uz vārtiem un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Pretinieku rindās Kaļķis nospēlēja 17:45 minūtes, metot četras reizes uz vārtiem un nopelnot neitrālu lietderību.

• Ceturtdaļfināla sēriju ar uzvaru sāka Artūra Andžāna TUTO, kas ar 2:1 pārspēja ‘’Kiekko-Espoo’’. Andžāns 19 minūtēs nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Tāpat uzvaru svinēja Ernesta Ošenieka ‘’Hermes’’, kas ar 7:4 apspēlēja ‘’Kiekko-Pojat’’, sērijā panākot 1-1.

• Rezultatīvs bija Ošenieks, kurš 20:42 minūšu laikā guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat hokejistam pozitīvs lietderības koeficients (+3). Pirmā perioda 11. minūtē Ošenieks guva spēles pirmos vārtus, bet otrā perioda sākumā asistēja otrajā vārtu guvumā.

• Trešo uzvaru Čehijas līgas ceturtdaļfinālā šovakar svinēja Roberta Bukarta ‘’Vitkovice’’, kam pietika ar vieniem vārtiem, lai pārspētu Brno ‘’Kometa’’ (1:0). Sērijā tā nonāca vienas uzvaras attālumā no pusfināla (3-2).

• Bukarts nospēlēja 11:26 minūtes, kurās izdarīja vienu metienu, bloķēja vienu metienu un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

• Alpu hokeja līgas pusfināla sērijā otro uzvaru svinēja Rūdolfa Polca pārstāvētā ‘’Acroni Jessenice’’, kas šoreiz ‘’Ritten’’ pārspēja ar 3:0. Trešajos gūtajos vārtos trešā perioda sākumā precīzi asistēja Polcs, kurš spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā. Sērijā Polca komanda ir vadībā ar 2-0.

• Francijas hokeja līgas pusfināla sērijā otro uzvaru svinēja Rolanda Vīgnera ‘’Rouen’’, kas šovakar ar 5:1 pārspēja ‘’Angers’’, sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1. Vīgners precīzi asistēja otrajos gūtajos vārtos otrā perioda 13. minūtē.

• Zviedrijas otrās ‘’Allsvenskan’’ līgas ietvaros trešo uzvaru ceturtdaļfināla sērijā svinēja Kristera Gudļevska ‘’Modo’’, kas šovakar ar 8:3 pārspēja Renāra Krastenberga AIK. Sērijā klubs izvirzījās vadībā ar 3-2 un nonāca soli no tikšanas pusfinālā.

• Krastenbergs spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā un otro spēli pēc kārtas izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Viņš asistēja kluba trešajos gūtajos vārtos trešā 14. minūtē. Kopumā Krastenbergs nospēlēja 12:25 minūtes, kurās meta divas reizes uz vārtiem.

• Pretinieku rindās šoreiz vārtos stājās tieši Gudļevskis, kurš atvairīja 22 no pretinieku izdarītajiem 25 metieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/game-center/qcv-...
Etusivu | Mestis.fi
https://www.hokej.cz/zapas/2906994/
https://beta.hockeyallsvenskan.se/g...


, 2023-03-25 23:28, pirms gada
Cerams Vīgneru uzaicinās uz izlasi.
, 2023-03-26 08:50, pirms gada
Jamals rakstīja: Cerams Vīgneru uzaicinās uz izlasi.
šobrīd ne, kandidātu saraksts PČ jau ir nosaukts: https://lhf.lv/lv/article/7313/zina... .
, 2023-03-26 09:09, pirms gada
Jamals rakstīja: Cerams Vīgneru uzaicinās uz izlasi.
Nav jau nekad saukts, tāpat arī Jevpalovs netiek aicināts.
, 2023-03-26 09:26, pirms gada
Abrags rakstīja: šobrīd ne, kandidātu saraksts PČ jau ir nosaukts: https://lhf.lv/lv/article/7313/zina... .
Ceru, ka Tralmaks tiks.
, 2023-03-26 12:50, pirms gada
ST2 rakstīja: Ceru, ka Tralmaks tiks.
varbūtība ir pārāk minimāla, lai par to vispār runātu - komanda ir pārliecinoši 1. vietā visā līgā, par 12(!) punktiem priekšā 2. vietai https://www.echl.com/en/standings#t... .
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
3

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.