Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karsumam trīs spēlēs jau pieci vārti, Bukarts pēdējās sekundēs izrauj komandai punktu

Karsumam trīs spēlēs jau pieci vārti, Bukarts pēdējās sekundēs izrauj komandai punktu
Mārtiņš Karsums. Foto: MHk 32 Liptovsky Mikulas

Slovākijas Ekstralīgā sarūgtināt pretinieku vārtsargus turpina pieredzējušais uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš sezonas pirmajās trīs spēlēs guvis jau piecus vārtus un kļuvis par līgas labāko snaiperi.

Čehija

Vītkovices "Ridera" izbraukumā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Hradeckrāloves "Mountfield". Maču pagarinājumā nosūtīja Roberts Bukarts, kurš izlīdzinājumu panāca sešas sekundes līdz beigām, gūstot otros vārtus sezonā. Bullīšu sērijā Bukarts un viņa komandas biedri savas iespējas neizmantoja. Pirmās maiņas uzbrucējs laukumā pavadīja 17:22 minūtes un ar pieciem metieniem bija savas komandas līderis.

Vēl viens zaudējums Litvīnovas "Verva", kas savā laukumā ar 2:3 piekāpās Liberecas "Bili Tygri". Neskatoties uz neveiksmi, pie rezultatīvas piespēles tika Kristaps Zīle, kuram tas bija sezonas trešais punkts. Jānis Jaks neizmantoja pēcspēles metienu, bet Ralfs Freibergs atkal nespēlēja. Pretinieku rindās Uvis Balinskis spēlēja pirmajā maiņā un uz ledus pavadīja 23:32 minūtes, izdarīja divus metienus un tika pie +1 lietderības.

Latviešu duelis tika aizvadīts vēl vienā mačā. "Mlada Boleslav" savā laukumā ar 5:1 sakāva Česke Budejovices "Motor". Uzvarētājiem Māris Bičevskis 14:59 minūtēs izdarīja piecus metienus un uzvarēja 50% iemetienu. "Motor" rindās Kristofers Bindulis atzīmējās ar diviem metieniem, diviem spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu, bet Mārtiņš Dzierkals izpildīja trīs metienus un tika pie -1 lietderības.

Kladno "Rytiri" no izbraukuma pārvedusi uzvaru – 3:1 pret Brno "Kometa". Oskars Cibuļskis 22:27 minūtēs bloķēja vienu metienu, bet Kristaps Sotnieks laukumā pavadīja 16:52 minūtes, bloķēja divus metienus un tika pie +1 lietderības, kā arī nopelnīja noraidījumu.

Tršinecas "Ocelari" savā laukumā ar 1:2 piekāpās Karlovi Vari "Energie". Kārlis Čukste mājinieku rindās spēlēja 12:03 minūtes, izdarīja vienu metienu un nopelnīja -1 lietderības koeficientu.

Slovākija

Pie sezonas pirmās uzvaras tika "MHk 32 Liptovsky Mikulas", kas savā laukumā ar 4:1 pārspēja Trenčīnas "Dukla". Uzvarētāju rindās divus vārtus atkal guva Mārtiņš Karsums. Viņa pieci rezultatīvie metieni trīs spēlēs ļauj ieņemt pirmo vietu Ekstralīgas labāko snaiperu sarakstā.

Pretinieku pirmajā aizsargu pārī spēlēja Patriks Ozols, kurš izdarīja divus metienus un spēli beidza ar negatīvu lietderības koeficientu -3. Savukārt Frenks Razgals izdarīja divus metienus un bija neitrāls.

"Nitra" ar centra uzbrucēju Filipu Bunci otrajā maiņā pieveica "Košice" – 3:2. Latvietis izdarīja vienu metienu, nopelnīja četras soda minūtes un uzvarēja 69% iemetienu.

Somija

Pie sezonas pirmā punkta ticis Oskars Batņa, kurš palīdzēja Mikeli "Jukurit" mājās ar 3:0 atstāt sausā Pori "Assat". Latviešu uzbrucējs asistēja pēdējos vārtos, kad ripa tika raidīta tukšā cietoksnī. Batņa laukumā pavadīja 15 minūtes, izdarīja četrus metienus un nopelnīja +1 lietderību.

Somija-2

"Hermes" savā laukumā ar 2:1 pieveica "RoKi". Uzvarētāju pirmajā aizsargu pārī spēlēja Ernests Ošenieks, kurš rezultatīvi piespēlēja komandas pirmajos vārtos. Laukumā pavadītajās 16:27 minūtēs viņam divi metieni un +1 lietderība. Ņikita Mateiko nospēlēja 23:48 minūtes, izdarīja divus metienus un tika pie -1 lietderības. Pretinieku komandā Miks Tumānovs spēlēja 18:35 minūtes, izdarīja trīs metienus, bet nopelnīja -2 lietderību.

IPK viesos ar 5:4 pēcspēles metienos pieveica "Hokki". Otrajā aizsargu pārī spēlēja Roberts Kaļķis, kurš laukumā pavadīja 24:26 minūtes un izdarīja piecus metienus. Savukārt "Tuto" mājās ar 2:3 piekāpās "Koovee". Artūrs Andžāns aizvadīja 13:48 minūtes, pa vārtiem meta vienu reizi un tika pie +1 lietderības, neskatoties uz zaudējumu.

Šosezon Somijas otrajā līgā spēlēs arī Latvijas čempione "Zemgale"/LLU, kas pirmo spēli aizvadīs 30. septembrī Jelgavā.

Zviedrija-2

"MoDo" rindās ar vārtiem debitējis Rihards Marenis, taču viņa un Kristera Gudļevska pārstāvētā komanda savā laukumā ar 5:6 bullīšos piekāpās AIK. Mačs izvērtās pamatīgā drāmā, un tieši Marenis divas minūtes līdz beigām panāca izlīdzinājumu. Gudļevskis "MoDo" vārtos aizvadīja pilnu maču un tika galā ar 18 no 23 metieniem.

Jauno sezonu ar zaudējumu sākusi "Sodertalje", kas viesos ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Ostersund". Otrās maiņas uzbrucējs Renārs Krastenbergs izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Sausā palika "Almtuna", kuras pirmajā maiņā spēlēja Georgs Golovkovs. Viesos ar 0:4 nācās atzīt "Kristianstads" pārākumu. Golovkovs izdarīja divus metienus un tika pie -2 lietderības koeficienta.

Dānija

"Herning Blue Fox" mājās ar 6:2 sakāva "Herlev Eaglies", un pie rezultatīvas piespēles tika Andris Džeriņš, kurš asistēja otrajos vārtos. Džeriņš spēlēja pirmajā maiņā.

"Esbjerg Energy" savā laukumā ar 2:1 pieveica "Odense Bulldogs". Mājinieku otrajā maiņā spēlēja Edgars Kulda, kamēr sāncenšu komandā pirmās maiņas centrā spēlēja Gunārs Skvorcovs, bet Artūrs Salija veidoja otro aizsargu pāri.

Vācija

"Wild Wings" viesos ar 3:2 pieveica "Tigers". Miks Indrašis spēlēja otrajā maiņā, laukumā pavadīja 15:58 minūtes, izdarīja vienu metienu un nopelnīja +1 lietderības koeficientu.

"Roosters" izbraukumā ar 2:5 atzina "Lowen" pārākumu. Kaspars Daugaviņš spēlēja otrajā virknējumā, uz ledus aizvadīja 17:13 minūtes un uzvarēja 60% iemetienu.

Šveice

Ženēvas "Servette" savā laukumā pieveica "Lugano" – 5:2. Ceturtās maiņas uzbrucējs Deniss Smirnovs laukumā pavadītajās astoņās ar pusi minūtēs tika pie lietderības koeficienta +1.


, 2022-09-23 23:00, pirms 2 gadiem
ša zalupņix pamodīsies,teiks, ka te nekā svarīģa nav!
, 2022-09-23 23:55, pirms 2 gadiem
karsiks uzsauca ozolam alu, lai nemaisàs pa kàjam
, 2022-09-24 05:01, pirms 2 gadiem
uz Lightning!
Foto: North Bay Battalion
23

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
10

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
3

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.