Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Rihards Bukarts ar diviem vārtiem izrauj ''Klagenfurt'' uzvaru Austrijā

Rihards Bukarts ar diviem vārtiem izrauj ''Klagenfurt'' uzvaru Austrijā
Rihards Bukarts. Foto: EC-KAC/Nadja Kuess

Šodien Latvijas hokejisti aizvadīja spēles Eiropas hokeja līgās. Spožāko sniegumu demonstrēja Rihards Bukarts, kurš ar diviem vārtiem kaldināja ''Klagenfurt'' uzvaru Austrijā. Vēl rezultativitātes punktus izcīnīja Roberts Bukarts, Jānis Jaks, Kristaps Zīle, Kristofers Bindulis, Mārtiņš Karsums, Vitālijs Pavlovs un Rolands Vīgners.

Čehija

Uvja Balinska ‘’Liberec’’ šodien ar 3:1 pārspēja ‘’Mountfield’’. Latviešu aizsargs laukumā pavadīja 19:11 minūtes, kurās izpildīja vienu spēka paņēmienu.

• Ar 61 punktu klubs Čehijas augstākajā līgā ieņem septīto vietu.

• Zaudējumu piedzīvoja Māra Bičevska ‘’Mlada Boleslav’’, kas ar 1:4 piekāpās Prāgas ‘’Sparta’’.

• Bičevskis nospēlēja 13:48 minūtes, no kurām nedaudz vairāk nekā minūti mazākumā. Centra uzbrucējs uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, izpelnījās vienu noraidījumu, meta vienu reizi uz vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Jāņa Jaka, Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga ‘’Litvinov’’ šodien pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja ‘’Vitkovice’’.

• ‘’Vitkovice’’ pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0 un otros kluba vārtus iemeta Roberts Bukars, to paveicot vairākumā. Bukarts laukumā pavadīja 20:01 minūtes, metot trīs reizes uz vārtiem.

• Ar vārtu guvumu ‘’Litvinov’’ labā izcēlās Jaks, kurš otrā perioda ievadā vairākumā sāka kluba atspēlēšanos. Kopumā Jakam 19:21 minūte laukumā, no kurām piecas vairākumā. Bez viena metiena viņam arī viens spēka paņēmiens.

• Tikmēr ar rezultatīvu piespēli otrajos vārtos, kuri arī tika iemesti vairākumā, izcēlās Zīle. Viņš nospēlēja 22:46 minūtes, bloķējot trīs metienus, metot reizi uz vārtiem un izpildot vienu spēka paņēmienu.

• Ralfam Freibergam laukumā pavadīta 16:21 minūte, kurā nopelnīts noraidījums. Tāpat viņam viens spēka paņēmiens un viens bloķēts metiens.

• Par spīti zaudējumam, ‘’Vitkvoice’’ turnīrā ieņem otro vietu ar 83 punktiem, kamēr ‘’Litvinov’’ ar 49 punktiem ir 11. vietā.

• Zaudējumu cieta Oskara Cibuļska ‘’Kladno’’, kas ar 2:4 piekāpās ‘’Pardubice’’. Cibuļskis 19:37 minūtēs izdarīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja divus metienus. Klubs ar 41 punktu pašlaik ieņem pēdējo vietu čempionātā.

• Citā spēlē Kristofera Binduļa un Mārtiņa Dzierkala ‘’Česke Budejovice’’ ar 3:2 pārspēja Kārļa Čukstes ‘’Trinec’’.

• Bindulis uzvarētāju rindās nospēlēja 20:29 minūtes, rezultatīvi asistējot otro vārtu guvumā otrā perioda vidū. Tāpat latvietim viens noraidījums, divi metieni un viens bloķēts metiens. Tikmēr Dzierkals nospēlēja 13:02 minūtes, ar ierakstiem statistikas ailēs neizceļoties. Čukste 17:33 minūtēs izdarīja vienu metienu uz vārtiem.

• ‘’Česke Budejovice’’ ar 48 punktiem ieņem 12. vietu, bet ‘’Trinec’’ ar 67 punktiem ir ceturtajā vietā čempionātā.

Vācija

• Vācijas līgā neveiksmi piedzīvoja Kaspara Daugaviņa ‘’Roosters’’, kas ar 0:3 piekāpās ‘’Adler’’.

• Daugaviņš laukumā pavadīja 22 minūtes, kurās vienu reizi meta uz vārtiem. Ar 59 punktiem ‘’Roosters’’ ieņem desmito vietu Vācijas čempionātā.

• Zaudējumu cieta arī Mika Indraša ‘’Wild Wings’’, kas ar 3:4 atzina ‘’Lowen’’ pārākumu.

• Indrašis nospēlēja 18:04 minūtes, kurās četras reizes meta uz vārtiem, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. ‘’Wild Wings’’ Vācijā šobrīd ierindojusies 12. vietā ar 57 punktiem.

Slovākija

• Zaudējumu šovakar piedzīvoja Frenka Razgala ‘’Poprad’’, kas rezultatīvā mačā ar 3:4 piekāpās ‘’Bystrica’’. Razgals laukumā pavadīja 16:49 minūtes, to laikā vienu reizi metot uz vārtiem. ‘’Poprad’’ ar 54 punktiem ieņem astoto vietu turnīrā.

• Uzvaru svinēja Vitālija Pavlova un Patrika Zabusova ‘’Michalovce’’, kas ar 3:0 pārspēja Roberta Mamčiča ‘’Nove Zamky’’.

• Visi vārti tika gūti otrajā periodā, Pavlovam rezultatīvi asistējot otrajos iemestajos vārtos. Kopumā uzbrucējs vēl arī divas reizes meta uz vārtiem, kamēr Zabusovs izdarīja trīs metienus. Mamčičam divi metieni uz vārtiem.

• ‘’Michalovce’’ ar 60 punktiem atrodas piektajā vietā, bet ‘’Nove Zamky’’ ar vienu punktu mazāk vietu zemāk.

• Ar rezultatīvu piespēli izcēlās Mārtiņš Karsums, kurš ‘’Liptovsky Mikulas’’ ar 3:0 palīdzēja pārspēt Bratislavas ‘’Slovan’’. Kopumā pieredzējušais uzbrucējs nospēlēja 14:31 minūti, to laikā vienu reizi metot uz vārtiem un nopelnot vienu noraidījumu.

• Ar 46 punktiem ‘’Liptovsky Mikulas’’ atrodas desmitajā vietā turnīra tabulā.

• Tikmēr Filipa Bunča ‘’Nitra’’ ar 6:3 apspēlēja Patrika Ozola ‘’Dukla’’. Buncis maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu (-2), kamēr Ozols ar +1. Ar citiem ierakstiem statistikā hokejisti neizcēlās. ‘’Nitra’’ ir priekšpēdējā, bet ‘’Dukla’’ devītā čempionāta kopvērtējumā.

Francija

• Francijas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Ginta Meijas ‘’Angers’’, kas ar 0:1 piekāpās ‘’Nice’’. Pie tam, vienīgie vārti tika gūti papildlaikā. ‘’Angers’’ ar 64 punktiem ieņem trešo vietu turnīrā.

• Citā spēlē Rolanda Vīgnera ‘’Rouen’’ ar 4:2 pārspēja Ņikitas Jevpalova ‘’Bordeaux’’. Ja Jevpalovs ar neko ievērības cienīgu neatzīmējās, tad Vīgners pirmā perioda septītajā minūtē atklāja spēles rezultātu. ‘’Rouen’’ ar 79 punktiem ir čempionāta vicelīdere, bet ‘’Bordeaux’’ ir piektā.

Austrija

• Austrijā par ‘’Klagenfurt’’ izcīnītās uzvaras ar 3:2 pār ‘’Innsbruck’’ galveno varoni kļuva Rihards Bukarts, kurš guva divus vārtus. Vispirms viņš otrā perioda sākumā vairākumā panāca 1:1, bet trešā perioda sestajā minūtē guva arī uzvaras vārtus.

• Bukarts vārtus iemeta ar lielisku metienu precizitāti, jo viņš divas reizes arī meta uz vārtiem. ‘’Klagenfurt’’ ar 60 punktiem atrodas septītajā vietā turnīrā.

• Citā spēlē Artūra Kuldas ‘’Villach’’ ar 5:3 pārspēja ‘’Olimpija’’. Kuldam viens metiens uz vārtiem un negatīvs lietderības koeficients (-1). ‘’Villach’’ ar 70 punktiem atrodas ceturtajā vietā čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.penny-del.org/
Hokej.cz - web českého hokeje
HockeySlovakia.sk | oficiálny web slovenského...
https://www.ice.hockey/en/


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.