Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ābolam uzvaras vārti, Punnenovs atvaira 33 metienus panākumā pār Šveices čempioni

Ābolam uzvaras vārti, Punnenovs atvaira 33 metienus panākumā pār Šveices čempioni
Rodrigo Ābols (pa kreisi). Foto: Orebro Hockey

Ārzemju hokeja līgās šovakar vārtus guva Rodrigo Ābols, bet Ivars Punnenovs un Ronalds Ķēniņš izbraukumā apspēlēja Šveices čempionvienību "Zug".

Zviedrija

• Ar uzvaras vārtiem izcēlās Rodrigo Ābols, kurš 16. minūtē vairākumā panāca 2:0 un palīdzēja "Orebro" ar 4:1 mājās apspēlēt "Rogle".

• Ābols uz ledus bija 15 minūtes un 45 sekundes, izdarīja trīs metienus un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Šosezon Ābolam 19 spēlēs ir deviņi (5+4) punkti.

• "Orebro" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju un līgā ieņem pagaidu trešo vietu.

• Šajā spēlē tika iemūžināts kluba leģendas Henrika Lēvdāla 15. numurs. Centra uzbrucējs visu karjeru pavadīja Ērebrū un bija ilggadējs komandas kapteinis. Viņš kļuvis par trešo, kura numurs pacelts pie arēnas griestiem.

Šveice

• Priekšpēdējās vietas īpašniece "Lausanne" divreiz izlaida vadību, tomēr pagarinājumā Cūgā uzvarēja čempioni – 3:2.

Ivars Punnenovs atvairīja 33 no 35 metieniem, bet Ronalds Ķēniņš uz ledus pabija 15 minūtes un 31 sekundi (vairākumā 1:29, mazākumā 1:10).

• Galotnē divu vārtu deficītu atspēlēja Langnavas "Tigers", kas mājās izglāba punktu pret "Ambri-Piotta" (3:4 papildlaikā).

Oskars Lapinskis 11 minūtēs un 57 sekundēs bloķēja divus metienus, nopelnīja pozitīvu lietderību +1 un nevienādos sastāvos nespēlēja.

Somija

Oskars Batņa uz ledus pavadīja 13 minūtes un 20 sekundes un nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa pārstāvētā "Jukurit" divreiz atspēlējās, tomēr mājās galotnē ar 2:3 piekāpās "KalPa".

• Līgu zemāk aizsargs Roberts Kaļķis aizvadīja 24 minūtes un 28 sekundes, izdarīja divus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderību +1, palīdzot IPK viesos ar 7:3 pārspēt "KeuPa".

• Pie uzvaras izbraukumā "Mestis" līgā tika arī "RoKi", ar 4:0 uzveicot "Koovee". Aizsargs Miks Tumānovs spēlēja 21 minūti un 15 sekundes un izdarīja vienu metienu.

Izmantotie resursi:
https://www.liiga.fi/fi/peli/2023/1...
https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2...
https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2...
https://www.shl.se/gamecenter/qbN-6...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...


Foto: North Bay Battalion
2

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
8

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
3

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.