Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ābolam divas piespēles un uzvaras bullītis, Dzierkalam 0+2, Daugaviņam vārti

Ābolam divas piespēles un uzvaras bullītis, Dzierkalam 0+2, Daugaviņam vārti
Rodrigo Ābols. Foto: JOHAN BERNSTRÖM / Bildbyrån

Zviedrijas, Šveices un Čehijas augstākajās līgās ar rezultatīvu sniegumu izcēlušies Latvijas hokejisti Rodrigo Ābols, Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Dzierkals.

Čehijas hokeja čempionātā Mārtiņš Dzierkals palīdzēja "Plzen" ar 5:4 pamatlaikā pārspēt Prāgas "Sparta". Dzierkals turpināja spēlēt rezultatīvi un veica divas rezultatīvas piespēles, abas reizes vairākumā. Viņš piedalījās "Plzen" pirmajos vārtos un uzvaru nesošajos vārtos 58. minūtē. Šodienas spēlē viņam arī trīs metieni pa vārtiem un lietderības koeficients plus viens nospēlētajās 21:22 minūtēs.

Dzierkals savā debijas sezonā Čehijas līgā pirmajās 13 spēlēs paspējis sakrāt 16 punktus (6+10).

Lieliska spēle arī Rodrigo Ābola izpildījumā Zviedrijas augstākajā līgā, kur viņš palīdzēja "Orebro" ar 5:4 bullīšos pieveikt "Oskarshamn". Ābols ar rezultatīvu piespēli piedalījās divos vārtu guvumos, turklāt viņa rēķinā uzvaru nesošais pēcspēles metiens. Latvijas uzbrucējs bija vienīgais, kurš bullīšos savu mēģinājumu realizēja.

VIDEO: Ābols divreiz asistē un realizē uzvaras "bullīti"

Šveices čempionātā sezonas ceturtos vārtus guva Kaspars Daugaviņš, kurš kopā ar "Bern" viesos vēl trešā perioda sākumā devās pretim uzvarai pret "Fribourg-Gotteron", atrodoties vadībā 3:1. Taču Daugaviņa komandai mača izskaņa sanāca drausmīga, pat neskatoties uz, ka bija laiks piecas minūtes spēlēt lielajā vairākumā. Pēdējo piecu minūšu laikā "Fribourg-Gotteron" guva trīs vārtus un beigās uzvarēja ar 5:3. Daugaviņam šajā mačā divi metieni pa vārtiem un negatīvs lietderības koeficients mīnus viens, nospēlējot gandrīz 21 minūti.

Savukārt "Lausanne" ar Ronaldu Ķēniņu sastāvā piekāpās "Ambri-Piotta" ar 2:3. Ķēniņš nospēlēja 17:23 minūtes, veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes. Zaudējums arī Ženēvas "Servette" ar 5:7 viesos piekāpās "ZSC Lions". Ženēvas komandas rindās Denisam Smirnovam negatīvs lietderības koeficients mīnus viens, kamēr Sandim Smonam nospēlētajās četrās minūtēs ierakstu spēles protokolā nebija.

Divas rezultatīvas piespēles arī Edgaram Siksnam, kura pārstāvētā "Saryarka" ar galveno treneri Leonīdu Tambijevu gan cieta zaudējumu Kazahstānas čempionāta spēlē, ar 2:3 piekāpjoties turnīra līderei "Kokshetau". Siksna piedalījās savas komandas abos vārtu guvumos. "Karaganda" tas bija trešais zaudējums 13 spēlēs šosezon.

Polijas Superkausu izdevās izcīnīt vairāku Latvijas hokejistu pārstāvētajai "Jastrzebie" vienībai, kas ar 3:1 pārspēja "Unia Oswiecim". Edgars Ševčenko komandas uzvaru kaldināja ar diviem vārtu guvumiem, palīdzot Superkausu iegūt arī Frenkam Razgalam, Vitālijam Pavlovam, Egīlam Kalnam un Artūram Ševčenko.

Vācijas čempionātā Artūram Kuldam un "Pinguine" zaudējums ar 1:3 pret "Ingolstadt", kas turnīra tabulā atrodas 12. vietā, tieši priekšā Kuldas komandai, kas bija uzvarējusi divās iepriekšējās spēlēs, bet šodien izdarīja tikai 12 metienus pa vārtiem visā spēlē kopā.


Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram 1+1, Vilmanis play-off iesāk ar diviem punktiem, Ločmelis noslēdz NCAA sezonu

Šonakt jauniešu hokeja līgās Ziemeļamerikā pa diviem rezultativitātes punktiem nopelnīja uzbrucēji Rainers Rullers un Sandis Vilmanis, savukārt Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) izslēgšanas turnīra astotdaļfinālā zaudēja pasaules meistarsacīkšu medaļnieka Dana Ločmeļa komanda.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".