Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Haralds Egle līdz NHL treniņnometnei pievienojas ungāru ''DVTK Jegesmedvek''

Haralds Egle līdz NHL treniņnometnei pievienojas ungāru ''DVTK Jegesmedvek''
Haralds Egle. Foto: Clarkson University

Ungārijas hokeja komanda ''DVTK Jegesmedvek'' paziņojusi, ka līdz NHL treniņnometnes sākumam tās komandai pievienojies 23 gadus vecais latviešu uzbrucējs Haralds Egle. Šī gada aprīlī hokejists noslēdza divu gadu līgumu ar Vinipegas ''Jets'' fārmklubu Manitobas ''Moose''.

23 gadus vecais latviešu uzbrucējs Haralds Egle līdz šim ilgu laiku spēlējis Ziemeļamerikā, pavadot vairākas sezonas Savienoto Valstu Hokeja līgā (USHL), bet vēlāk četrus gadus arī NCAA čempionātā. Savā NCAA karjerā Egle tika pie 105 punktiem 135 spēlēs un jau ziņojām, ka NHL komandas Vinipegas ''Jets'' fārmklubas Manitobas ''Moose'' noslēdza divu gadu līgumu ar hokejistu. Visticamāk, hokejists pievienosies ''Jets'' pirmssezonas nometnei.

Covid-19 pandēmija dēļ arī NHL savu jauno sezonu sāks vēlāk, līdz ar to daudziem hokejistiem pirms treniņnometnēm ir iespēja pievienoties kādai Eiropas līgu klubam. Šādu iespēju izmantojis arī Haralds Egle, kas līdz nometnes sākumam uz īri pārstāvēs Ungārijas komandas ''DVTK Jegesmedvek'', kas spēlē Slovākijas līgā.

Hokejists pauda prieku, ka varēs spēlēt hokeju pēc ilgākas pauzes: ''Esmu saviļņots, ka atkal varēšu spēlēt. Gan maniem vecākiem, gan draugiem tagad būs labāka iespēja sekot manām gaitām. Domāju, ka ātri iejutīšos komandā un noteikti, ka kluba menedžments man palīdzēs. Šī man ir laba iespēja, lai pēc iespējas veiksmīgāk sagatavotos sezonai ASV. Palīdzēšu komandai ar savu sniegumu izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru.''

Egle ir pārstāvējis Latvijas U16, U18 un U20 izlases, turklāt U20 izlasē divos pasaules čempionātos bija kapteiņa asistents. Tikmēr ungāru ''DVTK Jegesmedvek'' 2019./2020.gada sezonā Slovākijas līgā ar 22 uzvarām 48 spēlēs izcīnīja 9.vietu.

Izmantotie resursi:
Haralds Egle kölcsönben a DVTK Jegesmedvéknél -...


, 2020-09-19 03:12, pirms 4 gadiem
Vaitad tiešām nevarēja kādā virslīgas komandā uzspēlet? Neticu ka Ungārijā ir augstāks līmenis!
, 2020-09-19 08:04, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Vaitad tiešām nevarēja kādā virslīgas komandā uzspēlet? Neticu ka Ungārijā ir augstāks līmenis!
Slovākijas top līgā iepriekšējās sezonās ir bijis aptuveni NCAA top divīziju līmenis, tātad krietni augstāks par Latvijas OHL.

Pieņemu, ka Covid dēļ tur šobrīd varētu būt īslaicīgs kāpums, slovākiem uz laiku sabraucot uz savu dzimto zemīti, kamēr sezonas nesākas ZA.
, 2020-09-19 10:12, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Vaitad tiešām nevarēja kādā virslīgas komandā uzspēlet? Neticu ka Ungārijā ir augstāks līmenis!
Tā iet, ja lasa tikai virsrakstu. Ungāru līgā kopējais līmenis būtu augstāks kā lv, bet šie ungāri spēlē Slovakijas top čempī, tā kā līmenis vēl jo vairāk ir augstāks...
, 2020-09-19 10:26, pirms 4 gadiem
no vienas puses, protams, diži kas nav
no otras puses - a kas ir egle, lai viņam dotu līgumus top līgās?
ja kļūs par līderi slovākos, tad būs jau cita runa
Foto: North Bay Battalion
24

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
10

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
3

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.