Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Ābolam divi punkti Zviedrijā, A. Ozoliņam 2+1, Jevpalovam un Lipsbergam pa 1+1

Ābolam divi punkti Zviedrijā, A. Ozoliņam 2+1, Jevpalovam un Lipsbergam pa 1+1
Rodrigo Ābols. Foto: orebrotribune.se

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) divu uzvaru sērija pārtrūkusi latviešu uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētajai "Örebro", kas savā laukumā ar 4:6 atzina Stokholmas "Djurgården" pārākumu. Ābols šovakar izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

25 gadus vecais hokejists šosezon sakrājis 20 (10+10) rezultativitātes punktus. Ābola rēķinā nospēlētajās 16 minūtēs un 22 sekundēs arī izdarīja piecus metienus pa vārtiem (visvairāk komandā), uzvarēja 52,94% iemetienos, veica vienu spēka paņēmienu, kā arī iekrāja lietderības koeficientu -1. "Djurgården" lietuviešu vārtsargs Mants Ārmalis šodien atvairīja 27 no 31 pretinieku izdarītā metiena. "Örebro" ar 32 spēlēs iegūtiem 57 punktiem saglabāja piekto vietu kopvērtējumā.

Austrijas atklātajā čempionātā Dornbirnas "Bulldogs" trešo uzvaru pēc kārtas ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli kaldināja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, viņa komandai Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā ar 5:1 sakaujot vietējo "Capitals". Šosezon 20 (7+13) rezultativitātes punktus sakrājušais hokejists šovakar veica trīs raidījumus pa vārtiem un maču noslēdza ar +/- koeficientu +3.

Alpu hokeja līgā Roberta Lipsberga vārti un rezultatīvā piespēle neglāba Austrijas klubu "Bregenzerwald" no zaudējuma ar 3:6 izbraukumā pret turnīra līdervienību Brunekas "Val Pusteria" no Itālijas. Lipsbergs šosezon aizvadītajās 15 spēlēs ticis pie 32 (18+14) rezultativitātes punktiem.

Tikmēr citā Alpu līgas mačā uzbrucējs Artūrs Ozoliņš ar diviem rezultatīviem metieniem un vienu piespēli kaldināja viņa un aizsarga Renāra Kārkla pārstāvētās Austrijas komandas "Lustenau" panākumu ar 6:3 pār Itālijas "Cortina". Lustenavas vienībai šī bija piektā uzvara pēc kārtas. Alpu līgas kopvērtējumā "Lustenau" ar 35 punktiem ir trešā, bet "Bregenzerwald" aer 30 punktiem - devītā.

Latviešu hokejisti šovakar bija rezultatīvi arī Francijas "Ligue Magnus" čempionātā, uzbrucējam Rolandam Vīgneram ar rezultatīvu piespēli palīdzot līdervienībai Ruānas "Dragons" gūt graujošu desmito uzvaru aizvadītajās desmit spēlēs, ar 9:3 pārspējot Šamonī "Mont-Blanc Pionniers". 29 gadus vecais Vīgners šosezon iekrājis 12 (6+6) rezultativitātes punktus.

Savukārt 26 gadus vecais uzbrucējs Artūrs Ševčenko rezultatīvi asistēja Amjēnas "Gothiques" vienīgo vārtu guvumā zaudējumā ar 1:3 pret Bordo "Boxers". Ševčenko šosezon nopelnījis septiņus (3+4) rezultativitātes punktus. "Gothiques" ar 15 punktiem tabulā atkāpās līdz sestajai vietai.

Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) četru zaudējumu sēriju pārtrauca Leonīda Tambijeva vadītā Novokuzņeckas "Metallurg", mājās ar 3:0 sakaujot Orskas "Yuzhniy Ural". Uzvarētāju sastāvā aizsargs Eduards Hugo Jansons laukumā pavadītajās 18:03 minūtēs nopelnīja lietderības koeficientu +2. Savukārt uzbrucējs Edgars Kulda 16:50 minūšu laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, zaudēja vienā iemetienā un sakrāja +/- rādītāju +1. "Metallurg" ar 50 punktiem 39 mačos VHL turnīra tabulā pakāpās uz septīto pozīciju.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/gamecenter/qY7-A...
https://www.ice.hockey/en/stats-fac...
https://www.alps.hockey/
https://liguemagnus.com/
https://www.vhlru.ru/report/1051/?i...


, 2021-01-16 20:08, pirms 3 gadiem
Ābolu uz NHL !
A nē, tak viņš pat neaizbrauca, kad Panteras aicināja!
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram vārtu guvums viņa pirmajā izslēgšanas cīņā Ziemeļamerikā

ASV Hokeja līgā (USHL) Klārka kausa izcīņas pirmās kārtas ievadā Rainers Rullers guva vārtus, palīdzot Medisonas "Capitols" ar 7:4 pārspēt Jangstaunas "Phantoms".
2024. gada Francijas meistarsacīkšu uzvarētāja Ruānas "Dragons". Foto: Daniel Vaquero/SIPA/Scanpix
5

Vīgneram un Ruānai trešais zelts četros gados, Sotniekam pirmais tituls kopš 2010. gada

Trešo reizi pēdējo četru gadu laikā un 18. reizi kopumā Francijas hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Ruānas "Dragons", kuru šosezon pārstāvēja uzbrucējs Rolands Vīgners un aizsargs Kristaps Sotnieks.
Gustavs Dāvis Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Grigals noslēdz sezonu ECHL, Ansons izkaujas AHL spēlē

ECHL pamatturnīra izskaņā Gustavs Dāvis Grigals atvairīja 26 no 30 metieniem, kopvērtējuma pēdējā ailē palikušajai Atlantas "Gladiators" palīdzot pārspēt (7:4) Džeksonvilas "IceMen".