Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Smirnovam vārti, Ābola punkts palīdz "Örebro" iekļūt pusfinālā, Freibergs Čehijas finālā

Smirnovam vārti, Ābola punkts palīdz "Örebro" iekļūt pusfinālā, Freibergs Čehijas finālā
Deniss Smirnovs. Foto: gshc.ch

Šveices Nacionālās līgas hokejā ceturtdaļfinālā pirmo panākumu svinējusi Ženēvas "Servette", kas savā laukumā ar 3:1 revanšējās "Fribourg-Gottéron", ženēviešu uzbrucējam Denisam Smirnovam pirmās trešdaļas ceturtajā minūtē vairākumā gūstot mača pirmos vārtus un sērijā palīdzot panākt 1-1.

22 gadus vecajam Smirnovam šis bija pirmais punkts šajās izslēgšanas spēlēs, kā arī desmitais (3+7) punkts šosezon kopumā nospēlētajos 46 mačos. Interesanti, ka hokejists laukumā atradās vien 1:48 minūtes, vēl atzīmējoties ar vienu zaudētu iemetienu. Denisa komandas biedrs aizsargs Sandis Smons laukumā tika laists krietni vairāk - 7:51 minūti.

Paralēlajā Šveices čempionāta ceturtdaļfināla spēlē uzbrucēja Ronalda Ķēniņa "Lausanne" izbraukumā cieta smagu sakāvi pret latvieša bijušo komandu Cīrihes "Lions" - 0:5, arī šajā sērijā rezultātam kļūstot 1-1. Ķēniņš 15:38 minūšu laikā izpelnījās divu minūšu sodu, veica trīs raidījumus pa vārtiem un nopelnīja +/- rādītāju -1.

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) ceturtdaļfināla barjeru izdevies pārvarēt "Örebro", kas šovakar ar 2:1 pagarinājumā salauza "Leksands" pretestību, sērijā triumfējot ar 4-0. Piekto maču pēc kārtas rezultatīvs bija "Örebro" uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš šoreiz rezultatīvi asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā. 25 gadus vecais hokejists uz ledus pavadītajās 18 minūtēs un 52 sekundēs arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bija pārāks 68,75% iemetienu un sakrāja lietderības koeficientu +1.

Ābols ar četrās spēlēs nopelnītiem astoņiem (3+5) punktiem ir otrais rezultatīvākais spēlētājs Zviedrijas meistarsacīkšu "play-off". Pusfinālā "Örebro" lūkos pārsteigt Zviedrijas līgas regulārās sezonas spēcīgāko vienību Vekšes "Lakers".

Čehijas "Generali Česká pojišťovna" Ekstralīgas finālā iekļuvusi aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Tršinecas "Oceláři", kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja uzbrucēja Māra Bičevska "Mlada Boleslav", visus trīs vārtus iemetot pēdējo 13 minūšu laikā. Sērijā "Oceláři" bija pārāka ar 4-3, Čehoslovākijas pirmā prezidenta [šo amatu ieņēma no 1920. līdz 1935. gadam - aut. piez.] Tomāša Masarīka vārdā nosauktā kausa finālā pievienojoties Liberecas "Bílí Tygři", kas savā pusfināla sērijā ar identisku rezultātu pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju Prāgas "Sparta".

Bičevskis laukumā pavadītajās 16 minūtēs vienreiz pārspēja mājinieku vārtsargu, taču 13. minūtē latvieša iemestā ripa pēc "Oceláři" trenera pieprasītā video atkārtojuma netika ieskaitīta. Tāpat 29 gadus vecais hokejists arī uzvarēja sešus no 18 (33,33%) iemetieniem, kā arī veica pa diviem metieniem un spēka paņēmieniem. Savukārt Freibergs šovakar spēlēja tikai 25 sekundes, uz ledus izejot tikai vienā nomaiņā.

Visbeidzot Alpu līgā izšķirošo piekto pusfināla spēli panācis Austrijas klubs "Lustenau", mājās ar 2:1 negaidīti apspēlējot galveno favorīti Ļubļanas "Olimpija". Lustenavas komandas labā uzvaras vārtus trešā perioda devītajā minūtē pēc uzbrucēja Artūra Ozoliņa piespēles iemeta Renārs Kārkls. 21 gadu vecajam Kārklam šis ir astotais (2+6) punkts astoņās "play-off" cīņās, kamēr krietni pieredzējušākais Ozoliņš tikpat mačos iekrājis identisku statistiku.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.shl.se/gamecenter/qZh-A...
https://hokej.cz/zapas/2894218/stats
https://www.alps.hockey/en/statisti...


, 2021-04-15 23:51, pirms 3 gadiem
Kas ir nla?
Nav tādas
Bicīti uz izlasi
, 2021-04-16 06:46, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Kas ir nla?
Nav tādas
Bicīti uz izlasi
Šveicē ir divas līgas:

Augstākā saucās - NL A
Otrā līga saucās - NL B
, 2021-04-16 11:34, pirms 3 gadiem
sandis444444 rakstīja: Šveicē ir divas līgas:

Augstākā saucās - NL A
Otrā līga saucās - NL B
Tu ar varētu kļūt par labāko skribentu sportacentrā! Bet kamēr neesi tikmēr Karluha ir labākais!
, 2021-04-16 18:08, pirms 3 gadiem
NLA takš ir Nacionālā lohu asociācija.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.