Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vēl divi latviešu jaunieši izmēģinās laimi Alpu līgā – arī "Dinamo" debitējušais Bucenieks

Vēl divi latviešu jaunieši izmēģinās laimi Alpu līgā – arī "Dinamo" debitējušais Bucenieks
Kārlis Bucenieks. Foto: hcamur.ru

Alpu līgā spēlējošais Austrijas hokeja klubs "Kitzbuhel" pavēstījis jau par ceturtā latviešu uzbrucēja Ralfa Jevdokimova pievienošanos komandai, bet pusfināliste "Lustenau" pārbaudes laika līgumu noslēgusi ar Kārli Bucenieku.

"Kitzbuhel" aizvadītajā regulārajā sezonā palika priekšpēdējā vietā 16 komandu konkurencē un šovasar sastāvu papildinājusi ar četriem latviešu uzbrucējiem – 2000. gadā dzimušajiem Raivo Freidenfeldam ("Liepāja"), Mikum Mintautišķim (HK "Rīga") un Ričardam Puriņam ("Prizma"/IHS) pievienojies 2001. gadā dzimušais Ralfs Jevdokimovs, kurš "Zemgales"/LLU sastāvā 33 spēlēs sakrāja piecus (2+3) punktus. Karjeru viņš sāka "Lido", HS "Rīga" un Daugavpils "Dinaburgas" rindās.

Tikmēr "Lustenau", kas pēc devītās vietas regulārajā sezonā sasniegusi pusfinālu, par pārbaudes laika līgumu vienojusies ar Jevdokimova vienaudzi Kārli Bucenieku, kurš debitēja Rīgas "Dinamo", Kontinentālajā hokeja līgā četrās spēlēs tiekot pie negatīvas lietderības -3. HK "Rīga" sastāvā viņš 44 spēlēs atzīmējās ar 15 (2+13) punktiem, un trijās sezonās Krievijas Jaunatnes līgā Bucenieks piedalījās 165 mačos, nopelnot 58 (17+41) punktu, 88 soda minūtes un negatīvu lietderību -35.

Šobrīd Bucenieks ir vienīgais latvietis "Lustenau" sastāvā, bet pagājušajā sezonā bija trīs – aizsargs Renārs Kārkls (32 spēlēs 9+12 punkti un pozitīva lietderība +23) un uzbrucēji Artūrs Ozoliņš (18 spēlēs 5+11 punkti), kurš pēc 14 gadu pauzes atgriezies Latvijā un spēlēs "Zemgalē"/LLU, un Zintis Zuševics (astoņās spēlēs 0+5 punkti), kurš sezonu pabeidza Austrijas stiprākajā divīzijā. "Iepriekšējos gados mums bijusi tikai un vienīgi pozitīva pieredze ar latviešu spēlētājiem," teica kluba prezidents Herberts Oberšaiders. "Viņi ir ļoti augsta līmeņa gan slidojuma, gan tehnikas ziņā, un Bucenieku mums ieteica vairāki padomdevēji."

Alpu līgā pašlaik ir astoņi latviešu uzbrucēji – bez nosauktajiem vēl arī Roberts Lipsbergs (dzimis 1994. gadā, "Bregenzerwald"), Antons Siņegubovs (2000., "Zell am See") un Antons Trastašenkovs (2000., "Feldkirch").

Izmantotie resursi:
Aus dem Trio wurde ein Quartett
http://www.ehc-lustenau.at/EHC/index.php?option=com_content&view=article&id=1701:lettische-verstaerkung-fuer-den-ehc-lustenau


, 2021-08-13 18:12, pirms 3 gadiem
Priekš viņiem viennozīmīgi pozitīvi.
, 2021-08-13 18:21, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Priekš viņiem viennozīmīgi pozitīvi.
kas tur tāds pozitīvs alpu līgā?
, 2021-08-13 18:28, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kas tur tāds pozitīvs alpu līgā?
džeki tikuši/var tikt pie PRO kontraktiem (Buceniekam gan try-out). Ar viņu CV tas ir labākais, uz ko varēja cerēt.
, 2021-08-14 09:04, pirms 3 gadiem
Tieši tā
Ar esošo CV ir labi, ka var atrast darbu tādā Alpu līgā. Maksās tīri pieklājīgi un vēl tādā kūrorta režīmā dzīvo
, 2021-08-14 10:07, pirms 3 gadiem
Kā covid19 mazinājies tā arī mūsējiem paliek vairāk vietas Eiropas klubos - tas ir pozitīvi.
, 2021-08-14 11:08, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: džeki tikuši/var tikt pie PRO kontraktiem (Buceniekam gan try-out). Ar viņu CV tas ir labākais, uz ko varēja cerēt.
Austrijas 2. līga, kā labākais ko var cerēt neskan diez ko spoži. Ok, Jevdokimovs pat OHL nespēja izcelties, bet Bucenieka gadījumā - pat švakāki džeki par viņu (tomēr, savā vienīgajā u-20 čempī bija viens no izlases līderiem) vismaz uzreiz tika komandā nevis mocījās ar tryoutiem
, 2021-08-14 13:36, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Austrijas 2. līga, kā labākais ko var cerēt neskan diez ko spoži. Ok, Jevdokimovs pat OHL nespēja izcelties, bet Bucenieka gadījumā - pat švakāki džeki par viņu (tomēr, savā vienīgajā u-20 čempī bija viens no izlases līderiem) vismaz uzreiz tika komandā nevis mocījās ar tryoutiem
Ar ko Bucenieks pārāks par Jevdokimovu?
Vecais stāsts - cik "vērtīga" ir spēlēšna MHL. Gan kā ieraksts CV, gan arī kā meistarības "kaltuve".
, 2021-08-14 15:41, pirms 3 gadiem
Abrags rakstīja: Ar ko Bucenieks pārāks par Jevdokimovu?
Vecais stāsts - cik "vērtīga" ir spēlēšna MHL. Gan kā ieraksts CV, gan arī kā meistarības "kaltuve".
Es Bucenieku par pārāku nesaucu. Es pateicu, ka džekam, kas bija 1 no u-20 izlases līderiem try out Austrijas otrajā līgā nav diez ko spoži. Jevdokimovam vismaz jau kabatā ir gatavs līgums. Par Jevokimovu frāze, ka OK ir tieši tāpēc, ka viņam atšķirībā no Bucenieka 4 mačiem KHL pieredze pieaugušo hoķī jau ir solīda un tur neko neprata pārādīt, līdz ar to viss skaidrs, kāpēc 1. ārzemju pieredze ir švakā līmenī.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.