Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Vilmanis izslido pret tukšiem vārtiem, Šilovs atvaira 33 no 34 metieniem AHL

Vilmanis izslido pret tukšiem vārtiem, Šilovs atvaira 33 no 34 metieniem AHL
Sandis Vilmanis. Foto: Minas Panagiotakis/AFP/Scanpix

Ontārio Hokeja līgā (OHL) latviešu kreisās malas uzbrucējs Sandis Vilmanis ar ripas ieslidināšanu tukšos pretinieku vārtos uzstādīja gala rezultātu Sārnijas "Sting" uzvarā (6:3) pār Kičeneras "Rangers".

Vilmanis spēlē kopumā veica trīs metienus pa vārtiem. 19 gadīgais hokejists šosezon aizvadītajās 55 cīņās nopelnījis 39 (17+22) rezultativitātes punktus, 12 soda minūtes, kā arī kopējo lietderības koeficientu +3.

Amerikas Hokeja līgā (AHL) nepilnus 22 gadus vecais vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja 33 no 34 pretinieku metieniem, kā arī sešus no deviņiem pēcspēles izgājieniem, Abotsfordas "Canucks" vienībai savā laukumā bullīšos piekāpjoties (1:2) Kolorādo "Eagles" priekšā.

Šosezon AHL nospēlētajās 38 cīņās Šilovs ticis galā kopumā ar 90,6% metienu.

Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) aizsargs Pēteris Bulāns rezultatīvi piespēlēja un reizi meta pa vārtiem, sekmējot Šikotimi "Saguenéens" uzvaru (6:5) bullīšos pār Valdoras "Foreurs". Austrumu konferences ceturtajā pozīcijā esošā "Saguenéens" pārtrauca četru zaudējumu virkni.

17 gadus vecais hokejists šosezon laukumā devies 27 spēlēs, nopelnot 15 (5+10) rezultativitātes punktus, desmit soda minūtes un +/- koeficientu +5.

Devīto zaudējumu kopš 18. februāra aizvadītajās 12 cīņās piedzīvoja 17 gadīgā kreisās malas uzbrucēja Ērika Mateiko (šosezon 57 spēlēs sakrājis 32 (15+17) punktus, 23 soda minūtes un kopējo lietderības koeficientu -13) pārstāvētā Sentdžonas "Sea Dogs" vienība, viesos pagarinājumā atzīstot Akadī-Bathērstas "Titan" pārākumu (3:4).

Mateiko šajā spēlē nopelnīja rezultatīvu piespēli, veica divus metienus pa vārtiem, izpelnījās divu minūšu noraidījumu, bija pārāks sešos no 16 iemetieniem un cīņu noslēdza ar lietderības koeficientu +1.

20 gadīgais labās malas uzbrucējs Anrī Ravinskis reizi meta pa vārtiem, veica spēka paņēmienu un iekrāja +/- koeficientu -1, Bleinvilas-Buābriānas "Armada" komandai izbraukumā kapitulējot (2:7) Viktorijvillas "Tigres" priekšā.

Izmantotie avoti:
https://ontariohockeyleague.com/gam...
https://theahl.com/stats/game-cente...
https://theqmjhl.ca/


, 2023-03-13 10:01, pirms gada
Prieks par Šilovu TOP 3 vārtsargs AHL, skatoties pēc uzvaru izcīnīšanas. Ja, skatoties Elvja situāciju vai Artūra, šķiet Artūrs vairāk pavilktu čempī, ir kaut kāda pozitīva uzvaru sēriju garša, savukārt Kolumbusai reti tās uzvaras krājas, jā līmeņi AHL un NHL atšķiras, bet Artūrs savās iespējās NHL arī savas 3 uzvaras ir paķēris no 5 spēlēm (60 % uzvarētu spēļu NHL), bet Elvim šis uzvaru cipars ir stipri zem 50 %
, 2023-03-13 10:08, pirms gada
Savukārt par Vilmani, jā laikus varbūt nav objektīvi salīdzināt un spēlētājus, Daugaviņš kad spēlēja Ontario līgā krāja punktus dubultā, līdz ar to šķiet ir par maz lai cerētu par pašu augstāko līgu, par AHL tuvākajā laikā (varbūt).

Bet, fakts, ka čalis (Vilmanis) ir perspektīvs un jau izlasei vajadzīgs noteikti. Man nepatīk uzskats, pat laikam mūsu izlases galvenajam trenerim tāds ir, čalis ir par zaļu utt, beidziet, kad Daugaviņš, Dārziņš gāja iekšā izlasē, mazāk par to kladzināja.

Mums lielajā izlasē ir pārāk maz tādu, jaunu uzbrucēju, kuriem tiek dota iespēja.

Mājas čempī, ir vienu-divus jaunos spēlētājus jālaiž iekšā uz emocijām parādīsies, jauni nākotnes vilcējspēki, bet ja viss balstīsies uz Šveices spēlētājiem, neskatoties uz citiem faktoriem, nekas produktīvs neizdosies.
, 2023-03-13 10:33, pirms gada
Ņemot vērā, ka Vilmanis spēlē vienā no spēcīgākajām OHL komandām, komandā, kurā ir vesela kaudze NHL draftēto, prasītos labāka statistika. Atliek cerēt, ka nākamsezon būs savas komandas pārliecinošs līderis, ja ir vēlme uz kaut ko pretendēt NHL kontekstā
, 2023-03-13 10:39, pirms gada
playthegame rakstīja: Ņemot vērā, ka Vilmanis spēlē vienā no spēcīgākajām OHL komandām, komandā, kurā ir vesela kaudze NHL draftēto, prasītos labāka statistika. Atliek cerēt, ka nākamsezon būs savas komandas pārliecinošs līderis, ja ir vēlme uz kaut ko pretendēt NHL kontekstā
Te arī tā problēma parādijās - komanda izdomāja vēl 3 (2 uzbrucējus) paņemt klāt, kas Vilmani nobīdīja uz 3. Maiņu.. Tie 3 ir NHL draftēti un ne 2004 gadi, kas salīdzinājumā ar pirmgadnieki Vilmani ir diezgan liela priekšrocība. Te arī tā punktu krāšana apstājās
, 2023-03-13 11:10, pirms gada
zata rakstīja: Te arī tā problēma parādijās - komanda izdomāja vēl 3 (2 uzbrucējus) paņemt klāt, kas Vilmani nobīdīja uz 3. Maiņu.. Tie 3 ir NHL draftēti un ne 2004 gadi, kas salīdzinājumā ar pirmgadnieki Vilmani ir diezgan liela priekšrocība. Te arī tā punktu krāšana apstājās
Jā, saprotama lieta. Komandā, kur divas maiņas sastāda tikai NHL draftētie (CHL ir komandas, kurām nav neviena draftētā), ir grūti tikt pie teikšanas kā pirmgadniekam. Cerams, kā nākamā būs Vilmaņa 100 punktu sezona. Gribētos ticēt, ka abiem zviedriem, Vilmanim un Ločmelim ir potenciāls NHL spēlēt ne tikai kā čekeriem.
, 2023-03-13 11:19, pirms gada
vozā rakstīja: Prieks par Šilovu TOP 3 vārtsargs AHL, skatoties pēc uzvaru izcīnīšanas. Ja, skatoties Elvja situāciju vai Artūra, šķiet Artūrs vairāk pavilktu čempī, ir kaut kāda pozitīva uzvaru sēriju garša, savukārt Kolumbusai reti tās uzvaras krājas, jā līmeņi AHL un NHL atšķiras, bet Artūrs savās iespējās NHL arī savas 3 uzvaras ir paķēris no 5 spēlēm (60 % uzvarētu spēļu NHL), bet Elvim šis uzvaru cipars ir stipri zem 50 %
Šilovs čempī nebūs, tas jau ir 100% skaidrs, tāpatās kā Bluģers un Balcers.
, 2023-03-13 11:24, pirms gada
roliksis40 rakstīja: Šilovs čempī nebūs, tas jau ir 100% skaidrs, tāpatās kā Bluģers un Balcers.
Kura iemesla pēc? Sezona, play off? Atsūtiet, linku, lai palasītu un pārliecinātos par šo informāciju! Skaļus izteikumus, ka nebūs neesmu lasījis, dzirdējis.
, 2023-03-13 11:45, pirms gada
Merzļikins padzerās no ūdens pudeles, Šilovs atvaira ripu ar kājsargu, Girgensons nomaina nūju... Tik pametu idejas virsrakstiem.
, 2023-03-13 11:51, pirms gada
Bananāss rakstīja: Merzļikins padzerās no ūdens pudeles, Šilovs atvaira ripu ar kājsargu, Girgensons nomaina nūju... Tik pametu idejas virsrakstiem.
Nē, nē Merzliķins, kā ārzemju mēdijos raksts, stilīgākais džeks NHL.
, 2023-03-13 12:12, pirms gada
vozā rakstīja: Kura iemesla pēc? Sezona, play off? Atsūtiet, linku, lai palasītu un pārliecinātos par šo informāciju! Skaļus izteikumus, ka nebūs neesmu lasījis, dzirdējis.
Teorijā nav teicis, ne jā ne nē. Praksē - viens no spēcīgākajiem klubiem AHL. Ja viss iet pēc plāna - vienkārši netiks.
, 2023-03-13 13:36, pirms gada
Vilmaņa Sarnia Sting šogad mērķē tikai un vienīgi uz OHL čempiontitulu.
Komandā 10 draftēti spēlētāji,ieskaitot vārtsargu.Salīdzinājumam,nevienā citā latviešu pārstāvētā CHL komandā,nav pat viena spēlētāja kurš būtu draftēts.
, 2023-03-13 13:43, pirms gada
playthegame rakstīja: Jā, saprotama lieta. Komandā, kur divas maiņas sastāda tikai NHL draftētie (CHL ir komandas, kurām nav neviena draftētā), ir grūti tikt pie teikšanas kā pirmgadniekam. Cerams, kā nākamā būs Vilmaņa 100 punktu sezona. Gribētos ticēt, ka abiem zviedriem, Vilmanim un Ločmelim ir potenciāls NHL spēlēt ne tikai kā čekeriem.
Es, šķiet, pēc U20 rakstīju par Vilmaņa galvenajām problēmām, kas, manuprāt, ir iedzimta lieta un to izskaust būs grūti. Pie tam atradu, ka līdzīgu viedokli par viņu sniedz arī apskatnieki - viņš mēdz izslēgties t.i. nespēlēt visas 60 min. Taču, tad kad ir iekšā spēlē, viņš ir ļoti bīstams. Tā ir arī lielākā problēma, kāpēc viņš nav spējis izkarot sev vietu, vismaz, 2. maiņā.

Kas attiecās uz citu interesantu faktoru - arī lasīju apskatnieka spriedelējumu tieši par Vilmani (sezonas vidū), ka pantēras "itkā" apzinās, ka Vilmanis ir/būs ilgtermiņa projekts, kas kliedē bažas un uztraukumu, vai pēc šādas sezonas ar viņu vienkārši nerēķināsies
, 2023-03-13 15:14, pirms gada
vozā rakstīja: Nē, nē Merzliķins, kā ārzemju mēdijos raksts, stilīgākais džeks NHL.
Stilīgākais nhl vārtusargs, ielaiž 5 ripas un tiek nomainīts.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.