Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Ansonam 1+1, latviešiem Kvebekas junioru hokeja līgas play-off tikai uzvaras

Ansonam 1+1, latviešiem Kvebekas junioru hokeja līgas play-off tikai uzvaras
Raivis Kristiāns Ansons. Foto: Saint John Sea Dogs

Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) ietvaros šonakt devās četri latviešu hokejisti. Viņa pārstāvētās komandas šoreiz tika pie uzvarām izslēgšanas spēļu ietvaros.

Raivis Ansons ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli kaldināja Sentdžonsas ''Sea Dogs'' panākumu. Viņš mača gaitā izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem, trīs spēka paņēmienus, uzvarēja divus no astoņiem iemetieniem un maču noslēdza ar +2.

• Komanda revanšējās Rimouski ''Océanic'' un šoreiz uzvarēja ar 5:2. Komanda tagad ''play-off'' pirmajā kārtā līdz trim uzvarām ir pārņēmusi vadību ar 2:1.

Harijs Brants spēli noslēdza bez punktiem. Mača gaitā viņš izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un to noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

• Viņa pārstāvētā Akadī-Bathērstas ''Titan'' ar 8:1 sagrāva Halifaksas ''Mooseheads''. Komanda gan joprojām sērijā ir iedzinējos ar 1:2.

Nika Feņenko pārstāvētā Beikomo ''Drakkar'' pagarinājumā ar 5:4 tikmēr pieveica Šērbrukas ''Phœnix''. Tāpat kā ''Titan'', arī ''Drakkar'' zaudē sērijā ar 1:2.

• Latviešu aizsargs maču noslēdza ar rezultatīvu piespēli un negatīvu +/- rādītāju -1.

• Četri gūtie vārti trešajā periodā tikmēr ļāva Anrī Ravinska Bleinvilas-Buābriānas ''Armada'' triumfēt ar 5:1 pār Dramondvilas ''Voltigeurs''. Komanda spēra solī pretī otrajai kārtai, panākot sērijā 2:1.

• Ravinskis šoreiz punktus neguva un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņa kontā spēka paņēmiens un viens metiens pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
6

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
1

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.