Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Jakam "Sochi" neveiksmē mazs spēles laiks, "Neftekhimik" pieveic "Dynamo"

Jakam "Sochi" neveiksmē mazs spēles laiks, "Neftekhimik" pieveic "Dynamo"
Jānis Jaks. Foto: HC Sochi

Sesto zaudējumu pēdējās sešās Kontinenhālās hokeja līgas (KHL) spēlēs piedzīvojusi Latvijas izlases aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētā "Sochi", kas izbraukumā ar 2:4 atzina Čerepovecas "Severstal" pārākumu.

Jaks savā 40. mačā Soču vienības rindās laukumā pavadīja tikai deviņas ar pusi minūtes, šajā laikā atzīmējoties ar diviem bloķētiem metieniem. 26 gadus vecais hokejists šosezon sakrājis 17 (6+11) rezultativitātes punktus, 22 soda minūtes un lietderības koeficientu -14.

• Šosezon negaidīti pārliecinoši spēlējošā "Severstal" līdz 45. minūtei ieguva 4:0 vadību, bijušajam "Sochi" aizsargam Iļjam Hohlovam izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Čerepovecieši ar 47 mačos nopelnītu 61 punktu Rietumu konferencē pietuvojušies pirmajam četriniekam, ko ar 62 punktiem 46 spēlēs noslēdz Helsinku "Jokerit".

Ļoti svarīgu panākumu cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs guva Nursultanas "Barys", kas pamatlaikā trīsreiz izsēja minimālu vadību, taču pagarinājumā pēc kanādieša Lindena Veja metiena izcīnīja panākumu viesos ar 4:3 pār līgas līderi Magņitogorskas "Metallurg".

• Austrumu konferences kopvērtējumā 47 spēlēs 48 punktus ieguvusī "Barys" nostiprinājās astotajā vietā, pārsvaru pār tuvāko sekotāju Habarovskas "Amur" palielinot līdz trim punktiem. Savukārt Magņitka un Čeļabinskas "Traktor" ar 71 punktu 48 mačos dala pirmo pozīciju.

Negaidītu panākumu svinēja Ņižņekamskas "Neftekhimik", kas Maskavā pamatlaikā izlaida divu vārtu pārsvaru, taču vēlāk atspēlējās, ar 4:3 bullīšos pārspējot Rietumu konferences līderi "Dynamo". Bullīšos izšķirošo metienu izdarīja Eduards Gimatovs, viņa raidītajai ripai trāpot vārtu devītniekā. "Neftekhimik" 48 cīņās izcīnījusi 50 punktus, nostiprinoties "play-off" zonā.

KHL spēles 9. janvārī

KomandasRezultāts
Admiral - Spartak4:3
Amur - Sibir0:1
Metallurg - Barys3:4 P
Severstal - Sochi4:2
Dynamo M - Neftekhimik3:4 PM
Vityaz - Avangard1:4

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.