Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Mitens pagarina līgumu ar Ņūdžersijas "Devils" fārmklubu

Mitens pagarina līgumu ar Ņūdžersijas "Devils" fārmklubu
Mareks Mitens. Foto: www.wcha.com

Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" fārmkluba Jutikas "Comets" ģenerālmenedžeris Dens Makinons paziņojis, ka parakstīts līgums uz nākamo sezonu ar 23 gadus veco latviešu vārtsargu Mareku Mitenu.

Aizvadītajā sezonā Mareks Mitens noslēdza studējošā hokejista karjeru, palīdzot "Lake Superior State University" pirmo reizi 25 gadu laikā kļūt par savas divīzijas čempioni, un tika nominēts NCAA labākā vārtsarga balvai. Latvieša sniegums nepalika nepamanīts, un līgumu ar viņu noslēdza Ņūdžersijas "Devils" fārmklubs Binghemtonas "Devils". Amerikas Hokeja līgā Mitens aizvadīja četras spēles, atvairot 89,9% metienu, vidēji ielaižot 2,81 ripu un izcīnot vienu uzvaru.

Tagad Mitens parakstījis līgumu arī uz 2021./22. gada sezonu, turpinot pārstāvēt "Devils" fārmklubu. Tas no nākamās sezonas būs Jutikas "Comets" – vienība, kas iepriekš bija Vankūveras "Canucks" fārmklubs, bet tagad mainījusi sadarbības partneri. Jutika atrodas Ņujorkas štatā, bet ir mazliet tālāk no Ņūdžersijas nekā Binghemtona.

Komandas pirmā spēle jaunajā sezonā paredzēta 17. oktobrī.

Mitens gan U18, gan U20 izlases rindās piedalījies divos pasaules čempionātos. Latvijas valstsvienības rindās viņš vēl nav debitējis.

Saruna ar Mitenu pēc pievienošanās "Devils" organizācijai: Mitens: "Četriem vārtsargiem pēc sezonas beigsies līgumi. Tas dos iespējas"

Izmantotie resursi:
COMETS ANNOUNCE FIRST SIGNINGS IN AFFILIATION...


Slēpts komentārs: zaipis
, 2021-07-08 12:52, pirms 3 gadiem
Izcili!
, 2021-07-08 15:06, pirms 3 gadiem
Sapnis par NHL vēl dzīvs. Veiksmi Marekam!
, 2021-07-08 15:11, pirms 3 gadiem
backstab rakstīja: Sapnis par NHL vēl dzīvs. Veiksmi Marekam!
Nosacīti. Līgums jau tikai ar AHL komandu nevis ar Devils
, 2021-07-08 15:13, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nosacīti. Līgums jau tikai ar AHL komandu nevis ar Devils
un spēlēs ECHL. nevajadzēja parakstīt ar deviliem.
4 ar NHL līgumiem + 2RFA (abi drafti) . 7 sistēmā.
būs labi ja kādu vēl AHL maču uzraus.
, 2021-07-08 16:02, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: un spēlēs ECHL. nevajadzēja parakstīt ar deviliem.
4 ar NHL līgumiem + 2RFA (abi drafti) . 7 sistēmā.
būs labi ja kādu vēl AHL maču uzraus.
Es nedomāju tik traki. Pirmkārt, ja mainās ahl klubs automātiski viņi pārnāk arī no Bingemptonas uz Utiku? Jo, paliekot Bingemptonā, varbūt arī viņi paliek ar NYD līgumu un nonāk līdzīgā situācijā, kā pērn Šilovs - nu sēdi ar savu līgumu ar konkurentu komandu uz beņķa.
+ vismaz vienam no RFA Kormjē domāju var arī līgumu nepagarināt - nekā diža no viņa nav. Sniegums ir vājš gan AHL , gan ECHL. Arī Šenns nav monstrs. Tā kā sapņot par NHL nez vai ir milzu pamats (kaut kādā ziņā līdzīgi kā pērn Čukstem), bet vietu sistēmā vērtētu augstāk.
, 2021-07-08 16:08, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Es nedomāju tik traki. Pirmkārt, ja mainās ahl klubs automātiski viņi pārnāk arī no Bingemptonas uz Utiku? Jo, paliekot Bingemptonā, varbūt arī viņi paliek ar NYD līgumu un nonāk līdzīgā situācijā, kā pērn Šilovs - nu sēdi ar savu līgumu ar konkurentu komandu uz beņķa.
+ vismaz vienam no RFA Kormjē domāju var arī līgumu nepagarināt - nekā diža no viņa nav. Sniegums ir vājš gan AHL , gan ECHL. Arī Šenns nav monstrs. Tā kā sapņot par NHL nez vai ir milzu pamats (kaut kādā ziņā līdzīgi kā pērn Čukstem), bet vietu sistēmā vērtētu augstāk.
kanuki pārcēla veco jutiku( savu fermu) uz Kanādu. devili savu fermu no Binghemptonas uz Jutiku. (nekas nemainās fermās pa lielam tik lokācija).
nebūs vairs nekādu kopistisku fermu.
Mitens spēlēs ECHL! tikai ļoti liela veiksmi ( konkurentu traumas, caurumi) iedos kādu maču AHL!
, 2021-07-08 16:13, pirms 3 gadiem
nē, tomēr Krakeniem nebūs vēl ferma. tik no 22/23. bet vēl nav zināms pie kuriem koposies .
, 2021-07-08 19:09, pirms 3 gadiem
Galvenais lai tiek spēlēt!
, 2021-07-09 00:02, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nē, tomēr Krakeniem nebūs vēl ferma. tik no 22/23. bet vēl nav zināms pie kuriem koposies .
Ka tik ne ar tiem pašiem deviliem vai kanukiem.
Rainers Rullers. Foto: Rosenau Photography

Rulleram vārtu guvums viņa pirmajā izslēgšanas cīņā Ziemeļamerikā

ASV Hokeja līgā (USHL) Klārka kausa izcīņas pirmās kārtas ievadā Rainers Rullers guva vārtus, palīdzot Medisonas "Capitols" ar 7:4 pārspēt Jangstaunas "Phantoms".
2024. gada Francijas meistarsacīkšu uzvarētāja Ruānas "Dragons". Foto: Daniel Vaquero/SIPA/Scanpix
6

Vīgneram un Ruānai trešais zelts četros gados, Sotniekam pirmais tituls kopš 2010. gada

Trešo reizi pēdējo četru gadu laikā un 18. reizi kopumā Francijas hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Ruānas "Dragons", kuru šosezon pārstāvēja uzbrucējs Rolands Vīgners un aizsargs Kristaps Sotnieks.
Gustavs Dāvis Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Grigals noslēdz sezonu ECHL, Ansons izkaujas AHL spēlē

ECHL pamatturnīra izskaņā Gustavs Dāvis Grigals atvairīja 26 no 30 metieniem, kopvērtējuma pēdējā ailē palikušajai Atlantas "Gladiators" palīdzot pārspēt (7:4) Džeksonvilas "IceMen".