Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Batņam otrais vārtu guvums Somijā, Ābols nerealizē bullīti Zviedrijā

Batņam otrais vārtu guvums Somijā, Ābols nerealizē bullīti Zviedrijā
Oskars Batņa (pirmais no labās) ar komandas biedriem. Foto: Mikkelin Jukurit

Somijas "Liiga" čempionātā devīto panākumu pēdējās desmit spēlēs izcīnīja uzbrucēja Oskara Batņas pārstāvētā Mikeli "Jukurit" (58 punkti, 6. vieta), kas izbraukumā ar 4:3 pagarinājumā pieveica Oulu "Kärpät" (61, #3). Latviešu hokejists izcēlās ar savu otro vārtu guvumu turnīrā.

VIDEO: Batņa iemet otro ripu Somijas elitē

• 26 gadus vecais Batņa uz ledus pavadīto 13 minūšu un sešu sekunžu laikā pa vārtiem kopumā meta piecas reizes, zaudēja vienā iemetienā, noslidoja 3,1 kilometru, kā arī tika pie lietderības koeficienta +1. Pēdējās sezonās Latvijas izlasē bieži spēlējošais hokejists šosezon 16 mačos sakrājis sešus (2+4) rezultativitātes punktus.

Zviedrijas hokeja līgā (SHL) sesto neveiksmi pēdējās septiņās cīņās cieta uzbrucēja Rodrigo Ābola "Örebro" (45, #9), viesos ar 5:6 bullīšos atzīstot Gēteborgas "Frölunda Indians" (56, #4) pārākumu. Ābols nospēlētajās 16:06 minūtēs nopelnīja +/- koeficientu +3, izdarīja un bloķēja pa vienam metienam, bija pārāks 54,55% iemetienu, kā arī nerealizēja bullīti.

• Citā Zviedrijas meistarsacīkšu spēlē Jēvles "Brynäs" (40, #11) pieteikumā pirmoreiz tika iekļauts no Slovākijas Ekstralīgas pārcēlušais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš no rezervistu soliņa noskatījās kā soms Veini Vehvilainens atvaira 24 no 27 metieniem un divus no četriem bullīšiem zaudējumā ar 3:4 pret "Linköping" (42, #10).

Šveices Nacionālajā līgā trīs zaudējumu sēriju pārtrauca uzbrucēja Ronalda Ķēniņa (12 ar pusi minūšu laikā izpelnījās divu minūšu sodu, lietderības koeficientu +1 un izdarīva vienu metienu pa vārtiem) pārstāvētā "Lausanne" (46, #8), savā laukumā ar 3:1 uzveicot Ženēvas "Servette" (44, #10), kuras sastāvā šovakar no latviešiem spēlēja tikai uzbrucējs Deniss Smirnovs, 17 ar pusi minūšu laikā esot pārāks septiņos no 13 (53,85%) iemetieniem, kā arī izdarot un bloķējot pa vienam metienam. Jāmin, ka "Servette" komanda nespēja turpināt piecu uzvaru virkni.

Alpu līgā Austrijas Foralbergas federālās zemes derbijā 27 gadus vecais uzbrucējs Roberts Lipsbergs guva "Bregenzerwald" (33, #11) vienīgos vārtus, kā arī nopelnīja divu minūšu sodu zaudējumā ar 1:2 pret 21 gadu vecā uzbrucēja Antona Trastašenkova (nopelnīja noraidījumu un +/- koeficientu -1) pārstāvēto Feldkirhas "Bemer" (32, #14). Lipsbergs šosezon ir desmitais rezultatīvākais turnīra hokejists, 19 mačos nopelnot 36 (13+23) punktus.

Somijas pēc spēka otrajā jeb "Mestis" līgā trešo uzvaru pēc kārtas svinēja aizsarga Ernesta Ošenieka (15:06 minūšu laikā vienreiz meta pa vārtiem un tika pie lietderības koeficienta -1) "Kiekko-Vantaa" (37, #9), mājās ar 3:2 pieveicot Kajānu "Hokki" (51, #4).

Izmantotie resursi:
https://www.liiga.fi/game/2022/268
https://www.shl.se/gamecenter/qZl-8...
https://www.shl.se/gamecenter/qZl-8...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.alps.hockey/en/statisti...
https://mestis.fi/fi/ottelut/2021-2...


Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.