Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Muštukovs paliks Dānijā arī nākamsezon

Muštukovs paliks Dānijā arī nākamsezon
Ervīns Muštukovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja vārtsargs Ervīns Muštukovs karjeru turpinās Dānijas spēcīgākās līgas klubā Ālborgas "Pirates", vēsta kluba mājaslapa. 30 gadus vecais hokejists noslēdzis viena gada līgumu.

"Esam priecīgi panākt vienošanos ar Ervīnu Muštukovu. Uzskatām, ka viņš ir viens no labākajiem vārtsargiem, kāds pēdējos gados spēlējis Dānijas čempionātā, līdz ar to esam gandarīti, ka viņš ir izvēlējies spēlēt pie mums," sacīja Ālborgas "Pirates" galvenais treneris Ronijs Larsens.

"Viņš ir vārtsargs, kurš spēj mačus uzvarēt vienatnē," Muštukovu slavēja Larsens. Dānijas čempionāta regulārajā sezonā "Pirates" ieņēma trešo vietu, savukārt izslēgšanas spēlēs nespēja pārvarēt pusfināla barjeru, piekāpjoties nākamajam čempionam "Sonderjyske". Muštukovs ar Ālborgas vienību noslēdzis viena gada līgumu.

Aizvadītajā sezonā Muštukovs spēlēja Esbjergas vienībā "Energy", bet 2011./12.gada sezonā ir sargājis Odenses "Bulldogs" vārtus. 30 regulārās sezonas spēlēs Muštukovs "Energy" vārtos ielaida vidēji 2,77 ripas un atvairīja 92,2% pretinieku metienu, bet piecos "play-off" mačos latvietim labāka statistika – 2,24 ripas un 94,1% neitralizēto metienu. "Energy" sezonu noslēdza piektajā vietā, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās "Sonderjyske".

Šī gada sākumā Muštukovs kopā ar Latvijas izlasi piedalījās Soču olimpiskajās spēlēs, tiesa, laukumā tā arī nedevās.

Izmantotie resursi:
Aalborg Pirates - Ishockey med kant


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
2

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
11

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.