Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Birzītim un Zolmanim pa 1+3 graujošā "Eagles" uzvarā

Birzītim un Zolmanim pa 1+3 graujošā "Eagles" uzvarā
Bruno Birzītis
Foto: Chelsea Zalewski

Ziemeļamerikas hokeja laukumos šonakt spēles aizvadīja vairāki Latvijas jaunie sportisti. Lieliska spēle izdevās Latvijas trijotnei Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) klubā "Eagles", kas ar Bruno Birzīša, Sanda Zolmaņa un Kristofera Binduļa palīdzību tika pie graujoša panākuma (9:1). Rezultatīvs sniegums arī Latvijas hokejistiem Kanādas junioru līgās.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) šonakt zaudējumu piedzīvoja Blenvilas-Buābriānas "Armada" (#5 Rietumu divīzijā, 5 punkti 8 spēlēs), kas ar 3:4 piekāpās Rimuski "Oceanic" (#1 Austrumu divīzijā, 14 punkti 8 spēlēs). Vienu no trijām ripām "Armada" labā guva Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs (6 spēlēs 4+1), kurš kopumā trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja piecos no septiņiem iemetieniem un nopelnīja pozitīvu koeficientu (+1).

Pie uzvaras netika arī Dramondvilas "Voltigeurs" (#4 Rietumu divīzijā, 7 punkti 8 spēlēs) un uzbrucējs Georgs Golovkovs (8 spēlēs 3+7). Latvijas hokejists divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja vienīgajā iemetienā, bet viņa pārstāvētais klubs ar 2:3 atzina "Drakkar" (#4 Austrumu divīzijā, 9 punkti 8 spēlēs) pārākumu.

Rietumu hokeja līgā (WHL) ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās uzbrucējs Rihards Bukarts (6 spēlēs 2+4), palīdzot Brendonas "Wheat Kings" (#2 Austrumu konferencē, 11 punkti 6 spēlēs) ar 7:1 sagraut "Red Deer Rebels" (#10 Austrumu konferencē, 4 punkti 5 spēlēs). Zaudētāju komandas sastāvā mačam nebija pieteikts latviešu aizsargs Eduards Hugo Jansons, kurš vēl nav atguvies no ķermeņa augšdaļas savainojuma.

Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) uzbrucējs Haralds Egle (3 spēlēs 0+1) un Medisonas "Capitals" (#9 Austrumu konferencē, 1 punkts 3 spēlēs) ar 1:2 piekāpās Fārgo "Force" (#1 Rietumu konferencē, 6 punkti 4 spēlēs). Latvijas hokejists palika bez punktiem.

Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL) rezultatīvu sniegumu šonakt demonstrēja Latvijas trio Sū klubā "Eagles" (#2 Ziemeļu divīzijā, 10 punkti 10 spēlēs), palīdzot savai komandai ar 9:1 sakaut Springfīldas "Jr.Blues" (#6 Ziemeļu divīzijā, 4 punkti 8 spēlēs). Uzbrucēji Bruno Birzītis (10 spēlēs 5+10) un Sandis Zolmanis (10 spēlēs 4+10) guva pa vieniem vārtiem un atdeva pa trijām rezultatīvām piespēlēm, nopelnot lielisku koeficientu (+4), savukārt aizsargs Kristofers Bindulis (10 spēlēs 0+4) guva vienu punktu par piespēli un nopelnīja koeficientu (+3).

Zolmanis tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, bet Birzītis – par trešo. Birzītis dala pirmo vietu līgas labāko punktu guvēju sarakstā, bet Zolmanis ir uzreiz aiz labāko trijnieka.

Pārējiem Latvijas hokejistiem NAHL tik labi šonakt nesekmējās. Uzbrucējs Roberts Šmits (2 spēlēs 0+1) divreiz meta pa vārtiem un nopelnīja negatīvu koeficientu (-1), bet viņa pārstāvētais Amarillo "Bulls" (#7 Dienvidu divīzijā, 6 punkti 7 spēlēs) ar 1:2 piekāpās Topekas "RoadRunners" (#1 Dienvidu divīzijā, 14 punkti 9 spēlēs). Tikmēr divas soda minūtes un koeficientu (-1) nopelnīja uzbrucējs Oskars Batņa (7 spēlēs 0+0), kura komanda Bismarkas "Bobcats" (#5 Centrālajā divīzijā, 6 punkti 8 spēlēs) ar 2:3 zaudēja Fērbanksas "Ice Dogs" (#2 "Midwest", 9 punkti 10 spēlēs).

Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubs Sirakjūzas "Crunch" vakar vakarā Francijas pilsētā Lionā ar 3:1 uzveica vietējo "Les Lions". Vietu "Crunch" vārtos dalīja abi komandas vārtsargi – maču sāka Krievijas hokejists Andrejs Vasiļevskis, bet spēles gaitā viņa vietā stājās Latvijas izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis. Precīzāka mača statistika gan nav pieejama.

Šovakar plkst. 18:00 "Crunch" aizvadīs savu trešo maču Francijā, kad spēkosies ar Binghemptonas "Senators" – paredzams, ka Gudļevskis sargās vārtus visas spēles garumā. AHL regulārā sezona startēs 10. oktobrī.

Tikmēr savā pēdējā pārbaudes spēlē Utikas "Comets" ar 4:1 izbraukumā uzvarēja Adirondakas "Flames". "Comets" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš šonakt nespēlēja.

Izmantotie resursi:
Syracuse NY Local News, Breaking News, Sports &...
uticacomets.com
QMJHL Network
WHL Network
USHL
| North American Hockey League | NAHL


, 2014-10-05 10:46, pirms 10 gadiem
Shii paudze diezgan labi izskataas, divi vartsargi Sveices speecigakajaa cempionaataa + junioros diezgan perspektivi speleetaji + hk riiga + un vel chl un ahl spieleri nu girgensonu nedomaaju ka jaapiesaucs vins jau paradijis ka ir nhl veertiiba.
, 2014-10-05 11:00, pirms 10 gadiem
reini the master rakstīja: Shii paudze diezgan labi izskataas, divi vartsargi Sveices speecigakajaa cempionaataa + junioros diezgan perspektivi speleetaji + hk riiga + un vel chl un ahl spieleri nu girgensonu nedomaaju ka jaapiesaucs vins jau paradijis ka ir nhl veertiiba.
HK Rīga jau nu lieki šeit minēt - viens Ābols vēl nav visa komanda CHL špīleriem (un pārējiem junioriem) vēl sevi būs jāpierāda PRO hokejā.
, 2014-10-05 11:22, pirms 10 gadiem
Kāds var pateikt kur būs iespējams pavērot šo spēli ar Crunch un kopumā visas sezonas spēles , protams bezmaksas , cik pats esmu meklējis diezgan bēdīgi vienu spēli vari redzēt bet citu jau vairs nē..
, 2014-10-05 12:12, pirms 10 gadiem
ZarinsKristaps rakstīja: Kāds var pateikt kur būs iespējams pavērot šo spēli ar Crunch un kopumā visas sezonas spēles , protams bezmaksas , cik pats esmu meklējis diezgan bēdīgi vienu spēli vari redzēt bet citu jau vairs nē..
Ar AHL spēlēm ir ļoti švaki. Šo spēli visticamāk nekur nerādīs, vismaz bezmaksas versijā. Bet sozonas gaitā linki tie paši, kā vienmēr :
Live Sport Streams, Football, Soccer, Ice...
Hockey - Live Streaming Video / Watch Free Live...
OnHockey.TV | Прямые трансляции хоккейных...
cerams pēc sezonas sākuma atdzīvosies VLC HD versija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-05 18:26, pirms 10 gadiem
Vai tad šosezon Fargo force komandā negrasījās spēlēt Jaks?
, 2014-10-05 18:57, pirms 10 gadiem
Eminger rakstīja: Vai tad šosezon Fargo force komandā negrasījās spēlēt Jaks?
NAHL spēlē Rio Grande Valley Killer Bees, ar to USHL kaut kas nesanāca...
, 2014-10-05 19:24, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: NAHL spēlē Rio Grande Valley Killer Bees, ar to USHL kaut kas nesanāca...
Es līdz šim nesaprotu, ko Nolans saskatīja Jakā. Speciāli viņu vairākkārt vēroju - nu nekā ievērības cienīga, lai paņemtu izlasē. Rīgā bija pulka labāku aizsargu, ja jau tik ļoti vēlējās, lai izlasē rambā kāds no MHL.
, 2014-10-05 20:11, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Es līdz šim nesaprotu, ko Nolans saskatīja Jakā. Speciāli viņu vairākkārt vēroju - nu nekā ievērības cienīga, lai paņemtu izlasē. Rīgā bija pulka labāku aizsargu, ja jau tik ļoti vēlējās, lai izlasē rambā kāds no MHL.
atgādināšu, ka pēdējā U20 PČ IA turnīrā par visa turnīra labāko aizsargu atzina tieši Jaku... Laikam jau savi iemesli ir.
, 2014-10-05 20:12, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Es līdz šim nesaprotu, ko Nolans saskatīja Jakā. Speciāli viņu vairākkārt vēroju - nu nekā ievērības cienīga, lai paņemtu izlasē. Rīgā bija pulka labāku aizsargu, ja jau tik ļoti vēlējās, lai izlasē rambā kāds no MHL.
p.s. un kuri tad HK Rīga ir tie "pulka labākie aizsargi"?
, 2014-10-05 21:01, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: p.s. un kuri tad HK Rīga ir tie "pulka labākie aizsargi"?
Kaut vai tas pats Rosinskis. 6 punkti pret Jaka 2. +9 pret Jaka +1.
Edgars Siksna bija daudz rezultatīvāks un pamanāmāks. Kā arī citi +- nebija sliktāki, izņemot kādu Dembicki vai Gelaži.
, 2014-10-05 21:41, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Kaut vai tas pats Rosinskis. 6 punkti pret Jaka 2. +9 pret Jaka +1.
Edgars Siksna bija daudz rezultatīvāks un pamanāmāks. Kā arī citi +- nebija sliktāki, izņemot kādu Dembicki vai Gelaži.
Nu, nu - Tu tagad te ņem plikus statistikas ciparus... Nav jau mums runa par datorspēli, bet gan dzīviem cilvēkiem
Ja reāli skatās, arī neviens no Tevis nosauktajiem nav ar neko īpaši izcēlies, lai teiktu, ka nepelnīti aizmirsts...
, 2014-10-05 22:21, pirms 10 gadiem
Ha, tā arī nodomāju, ka uzrakstīsi šo tekstu, vienkārši negribējās labot un beigās piemetināt, ka ne jau cipari noteicošie, cerēju, ka pats sapratīsi. Bet tu to nesaprati un tomēr uzrakstīji nu bet protams, ka cipari nav noteicošie un hokejs nav datorspēle...
Ja par tēmu, neredzu neviena argumenta, ar Jaks ir tik īpašs.
, 2014-10-05 22:46, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Ha, tā arī nodomāju, ka uzrakstīsi šo tekstu, vienkārši negribējās labot un beigās piemetināt, ka ne jau cipari noteicošie, cerēju, ka pats sapratīsi. Bet tu to nesaprati un tomēr uzrakstīji nu bet protams, ka cipari nav noteicošie un hokejs nav datorspēle...
Ja par tēmu, neredzu neviena argumenta, ar Jaks ir tik īpašs.
Jaku paņēma Nolans - tas jau ir arguments.

Savukārt, neredzu nevienu argumentu, ar ko tik īpašs būtu Rosinskis, Siksna, Gelažis vai Dembickis.
Foto: North Bay Battalion
28

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.