Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ābols apmierināts: "Iemetu 20 vārtus, pilnveidoju spēli, komanda izpildīja mērķi"

Ābols apmierināts: "Iemetu 20 vārtus, pilnveidoju spēli, komanda izpildīja mērķi"
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Nedēļas nogalē tika pielikts punkts Zviedrijas Hokeja līgas regulārajam čempionātam. Tikai sešiem spēlētājiem izdevās sasniegt 20 gūto vārtu atzīmi, un starp viņiem bija arī Latvijas izlases centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kura pārstāvētā “Orebro” ierindojās sestajā vietā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Ābols pauda apmierinātību ar individuālo sniegumu, bet atzīmēja, ka komandas lielākais klupšanas akmens ir izbraukuma mači.

Punktu regulārajam čempionātam “Orebro” pielika sestdien, savā laukumā ar 2:3 piekāpjoties “Farjestad” un neizmantojot iespēju pakāpties uz kopvērtējuma piekto vietu. Vairākas komandas slimojušas, tāpēc kalendārs bijis saraustīts – komandai tā bija tikai otrā spēle kopš marta vidus. “Grafiks beigās bija tik ļoti izmētāts, tādēļ vairāk centos domāt par sniegumu, nevis rezultātu. Spēlēt pareizi un nenošmaukt, lai play-off sagaidītu ar kaut cik labu sajūtu,” teica Rodrigo Ābols. Piezīmējot, ka komandas vadība varbūt nemaz nebija neapmierināta ar zaudējumu. “Protams, ka spēlētāji laukumā devās ar domu par uzvaru. Bet – bijām iedzinējos ar vieniem vārtiem, taču treneri nenoņēma vārtsargu…”

Uzvaras gadījumā “Orebro” būtu pacēlusies uz piekto vietu un ceturtdaļfinālā pretī dabūtu “Skelleftea” – komandu, kuras panākumu saraksts ir ļoti garš. Tā dēvējama par pēdējās desmitgades Zviedrijas labāko komandu, jo divas reizes kļuvusi par čempioni un vēl piecas reizes bijusi finālā. Tā vietā pretī dabūta “Leksands”, kas nopelnīja par vienu punktu vairāk, bet – kam šādu sasniegumu nav. Tā vairāk cīnījusies par noturēšanos Zviedrijas elitē, vairākas reizes izkritusi, bet šo sezonu aizvadījusi negaidīti veiksmīgi. “Orebro” bilance šosezon pret abām bija 3-1.

“Spēles bija ļoti līdzīgas. “Leksands” ir viena rezultatīva maiņa – slovāks Mareks Hrivīks, kurš kļuva par visas līgas rezultatīvāko, amerikānis Kārters Kempers un vēl viens slovāks Peters Cehlāriks. Pārējās ir darba maiņas. Sērija būs ļoti līdzīga. Viņi ir favorīti, jo pēdējās 14 spēlēs zaudējuši tikai vienu reizi. Viņi ir karsti. Savukārt mums varētu palīdzēt tas, ka viņiem būs ilga pauze – no viņu regulārās sezonas pēdējai spēlei līdz play-off sākumam ir divas nedēļas. Skaidrs, ka sērija būs ļoti saspringta, būs grūti. Taču – lai kļūtu par čempioniem, ir jāuzvar labas komandas,” pauda Ābols, kurš pret “Leksands” guva trīs no saviem sezonas 20 vārtiem.

Ābols kļuva par “Orebro” labāko snaiperi un trešo rezultatīvāko spēlētāju, bet visas līgas griezumā viņam sestā vieta vārtos un 21. vieta punktos. Pirms viņa Zviedrijas elitē spēlējuši 13 latvieši, ieskaitot vārtsargu Sergeju Naumovu, un tikai vienam izdevies sezonā iemest vairāk par 20 vārtiem. Aleksandrs Beļavskis 2000./01. gada sezonā pretinieku vārtsargus pārspēja 21 reizi, un viņa rekords palicis nepārspēts. Tajā sezonā Beļavskis bija Zviedrijas piektais labākais vārtu guvējs.

“Beigas bija diezgan labas. Sākums arī, bet vidus – vairāk pa kalniem. Diezgan daudz mainījās partneri, bija vajadzīgs laiks, lai pierastu, un tur pazuda punkti. Sāku kopā ar Matiasu Bromi un Bornu Renduliču. Mums viss bija kārtībā, tikmēr citiem negāja. Treneris gribēja iekustināt citus spēlētājus, tāpēc mūs izjauca, mani salika kopā ar Robinu Kovāču un Emīlu Lāšonu. Ieskrējāmies, bija labi. Tad Brome aizbrauca uz NHL, bet es paliku. Treneris spēlējās ar maiņām, un skaidrs, ka tur palika punkti. Taču – protams, ka esmu apmierināts. Punktu ir vairāk nekā iepriekš, spēle kļuvusi pilnveidotāka. Ir patīkami redzēt 20 gūtos vārtus, nevis 19,” teica Ābols.

Izmaiņas virknējumus skārušas arī pašā play-off priekšvakarā. Pirms regulārās sezonas pēdējās spēles kopā salikti visi trīs rezultatīvākie spēlētāji – 38 punktus savākušie Renduličs un Kovačs, kā arī 35 punktus guvušais Ābols. “Izveidoja uzbrūkošo maiņu. Momentu mums bija daudz, nepārspīlējot – mierīgi četrus vai piecus vārtus varējām iemest,” pauda centra uzbrucējs. Viņš gan norādīja, ka mača atmosfēra vairāk atgādinājusi pārbaudes spēli, tāpēc izdarīt tālejošus secinājumus varētu nebūt prāta darbs.

Ja marta beigās un aprīļa sākumā “Orebro” kalendārs bija izmētāts, tad marta vidū bija jāaizvada četras spēles sešās dienās. Tur redzami arī savdabīgi rezultāti. Savā laukumā “Oskarshamn” tika pieveikta ar 7:1, bet 24 stundas vēlāk tiem pašiem pretiniekiem viesos zaudēts ar 1:5. “Mājās vienmēr spēlējam labi. Jāpieskaita arī tas, ka viņi ielika krievu vārtsargu, kurš pirmajās desmit minūtēs ielaida vairākus šaubīgus vārtus. Nākamajā dienā četras stundas autobusā, plus jāspēlē hallē, kurā vienmēr ir grūti. “Oskarshamn” sitās par palikšanu. Laikam visu momentu realizāciju izšāvām dienu iepriekš.”

“Pirms sezonas mums bija mērķis tikt labāko sešiniekā, lai automātiski kvalificētos ceturtdaļfinālam. Mērķi sasniedzām. Zviedrijā ir ļoti līdzīgas komandas. Ja citur šosezon neviens nekrīt laukā, tad Zviedrijā krīt. Citur pēdējās vietas īpaši necenšas, bet šeit pret pēdējām vietām reizēm ir visgrūtākās spēles, kurās sanāk zaudēt punktus. Mums lielākais klupšanas akmens bijušas spēles izbraukumā. Mājās varam dominēt pret jebkuru, bet pēc tam spēlēt izbraukumā un izskatīties bēdīgi,” konstatēja Ābols.

Šadu apgalvojumu atbalsta arī statistikas ailes. “Orebro” savā laukumā uzvarēja 20 no 26 spēlēm, būdama otrā labākā komanda līgā. Savukārt izbraukumā tā meklējama tabulas vidusdaļā ar vien deviņām uzvarām. Viesos “Orebro” uzvarējusi vienu no pēdējām piecām spēlēm.

Tuvojoties sezonas izskaņai, Ābols pagarināja līgumu ar “Orebro” uz divām sezonām, kaut bijusi interese arī no citām komandām un līgām. Viņš norādīja, ka komanda spērusi soļus pareizajā virzienā. “Katru gadu komanda ir arvien labāka. Viņiem izdodas atrast spēlētājus, kas iederas sistēmā. Manā pirmajā gadā pats daudz nespēlēju, bet komanda cīnījās, lai nebūtu jāpiedalās pārspēlēs par palikšanu. Tad bija cīņa par play-off. Tad – astotā vieta. Tagad – jau sestā,” teica Ābols. Pareizo signālu sūta arī tas, ka arī citiem līderiem kabatās jau ir līgumi uz nākamajām sezonām.

“Orebro” sēriju pret “Leksands” sāks 11. aprīlī. Ja regulārajā čempionātā saslimšanu dēļ spēles tika pārceltas, tad izslēgšanas mačos tas netiks darīts. Hokejisti paši vienojušies ievērot lielāku piesardzību. “Pusdienas paēdam hallē, neejam uz publiskām vietām, neejam ēst ārpus mājām. Varam aizbraukt tikai līdz veikalam. Sezonas laikā pozitīvas analīzes bijušas pieciem sešiem spēlētājiem, visās reizēs esam sēdējuši karantīnā, nedrīkst iet uz halli. Nesen uztaisījām antivielu pārbaudes – rādīja, ka astoņiem cilvēkiem nav,” teica Ābols.

Zviedrijas līgas fināla pēdējā spēle paredzēta 15. maijā – sešas dienas pirms pasaules čempionāta sākuma. Kas interesanti – ceturtdaļfināli un fināls tiks aizvadīti līdz četrām uzvarām, kamēr pusfināla sērijas – tikai līdz trim uzvarām.


, 2021-04-05 10:17, pirms 3 gadiem
Paldies, laba inetervija!

Šādi garie raksti Ulvim sanāk, kamēr ziņas par ikdienas rezultātiem viņa izpildījumā ir pavirša, prasta haltūra...
, 2021-04-05 23:48, pirms 3 gadiem
TE LATVIETIS JĀNIS VISBELIS#21 ELMIRA SASTĀVĀ ŠOBRĪD SPĒLĒ,UCHC (NCAA III) finālspēle,TE VAR SKATĪTIES -https://team1sports.com/gomustangsports/?fbclid=IwAR2oJboDVyl8ZleBT2iLVg2YC1wuQu4lskuGurk-qnaIFMF6hlJoeBnx-8U
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

Šilovam otrā augstvērtīgākā spēlētāja gods pirmajā spēlē AHL kopš marta

Pirmajā spēlē kopš šīs sezonas perioda Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Artūrs Šilovs atvairīja 33 no 36 metieniem, palīdzot Abotsfordas "Canucks" pagarinājumā (4:3) uzveikt Kalgari "Wranglers".
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
6

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.