Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Šilova 28 atvairījumi sekmē uzvaru, Balceram piespēle, Veinbergam 1+2

Šilova 28 atvairījumi sekmē uzvaru, Balceram piespēle, Veinbergam 1+2
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

Ziemeļamerikas hokeja līgās naktī uz svētdienu laukumā devās vairāki latviešu hokejisti. Artūrs Šilovs, atvairot 28 metienus, sekmēja Abotsfordas ''Canucks'' uzvaru, bet turpat AHL Rūdolfs Balcers izcēlās ar rezultatīvu piespēli ''Crunch'' zaudējumā. Rezultatīva piespēle arī Nikam Feņenko. Ar gūtiem vārtiem un divām piespēlēm atzīmējās Klāvs Veinbergs.

• Amerikas Hokeja līgā (AHL) Artūra Šilova pārstāvētā Abotsfordas ''Canucks'' izbraukumā ar 3:2 pārspēja Sanhosē ''Barracuda''. Šilovs viesu rindās atvairīja 28 no 30 metieniem.

• Ar 56 punktiem 45 spēlēs Šilova ''Canucks'' ieņem ceturto vietu starp desmit komandām Klusā okeāna divīzijā.

• Citā AHL spēlē Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sirakjūsas ''Crunch'' ar 3:5 savā laukumā atzina Šarlotes ''Checkers'' pārākumu.

• Latviešu uzbrucējs izcēlās ar rezultatīvu piespēli otrā perioda sākumā, palīdzot ''Crunch'' tobrīd panākt 2:2 uz tablo.

• Balcera kontā arī divi metieni pa vārtiem un +/- rādītājs mīnus viens.

• Turpat AHL Raivja Ansona Vilkesbāras/Skrentonas ''Penguins'' ar 2:8 piedzīvoja sakāvi pret Hartfordas ''Wolf Pack''. Ansona kontā viens metiens pa pretinieku vārtiem, piecas soda minūtes un negatīvs +/- rādītājs mīnus trīs.

QMJHL

• Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) Nika Feņenko pārstāvētā ''Baie-Comeau Dakkar'' ar 3:0 mājās apspēlēja ''Shawinigan Cataractes''. Feņenko izcēlās ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā otrā perioda beigās, kā arī pats izpildīja astoņus metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja +/- rādītāju plus viens.

Anrī Ravinska ''Blainville-Boisbriand Armada'' ar 4:2 savā laukumā apspēlēja ''Acadie-Bathurst Titan'' hokejistus. Latviešu uzbrucējs izpildīja trīs metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, veica divus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar +/- rādītāju plus viens.

Ērika Mateiko ''Saint John Sea Dogs'' ar 3:11 izbraukumā kapitulēja pret ''Gatineau Olympiques''. Latviešu uzbrucējs atzīmējās ar rezultatīvu piespēli viesu trešajā vārtu guvumā. Tāpat Mateiko kontā divi spēka paņēmieni, uzvarēti astoņi no 14 iemetieniem un negatīvs +/- rādītājs mīnus viens.

WHL

• Rietumu Hokeja līgā (WHL) Bogdana Hodasa pārstāvētā ''Medicine Hat Tigers'' ar 4:2 apspēlēja ''Lethbridge Hurricanes''. Hodass izpildīja piecus metienus un nopelnīja +/- rādītāju plus viens.

USHL

• ASV Junioru hokeja līgā (USHL) Klāva Veinberga pārstāvētā Linkolnas ''Stars'' ar 5:3 pārspēja ''Musketeers''. Latviešu uzbrucējs panākumu kaldināja ar gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Kopumā Veinbergam pieci metieni pa vārtiem un +/- rādītājs plus trīs.

• Latviešu vārtsarga Patrika Bērziņa pārstāvētā ''Storm'' ar 4:1 pieveica Omahas ''Lancers''. Bērziņš laukumā nedevās.

Martina Laviņa un Bruno Brūvera pārstāvētā ''Cedar Rapids'' ar 3:5 atzina Čikāgas ''Steel'' pārākumu. Laviņš izcēlās ar +/- rādītāju plus viens, bet Brūveris maču noraudzījās no rezervistu soliņa.

Raimonds Vītoliņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bet viņa Grīnbejas ''Gamblers'' ar 0:3 atzina ''Fighting Saints'' pārākumu.

Ģirta Silkalna ''Force'' ar 3:4 atzina Vaterlo ''Blackhawks'' parākumu. Silkalns viesu rindās izcēlās ar gūtajiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kā arī +/- rādītāju mīnus divi.

Dāvis Borozinskis guva vārtus, palīdzot ''Buccaneers'' ar 3:1 pieveikt ''Stampede'' hokejistus.


, 2023-02-05 10:37, pirms gada
Par Šilovu liels prieks❗️ Bet Balcers nepārliecina. Pirms pāris gadiem, kad bija ahl kadrs, spridzināja konkrēti. Tgd nhl, ne ahl neiet.
, 2023-02-05 11:21, pirms gada
Kāpēc Elvis nebija zvaigžņu spelē būtu rekordists ielaistajos vārtos
, 2023-02-05 11:28, pirms gada
batista rakstīja: Par Šilovu liels prieks❗️ Bet Balcers nepārliecina. Pirms pāris gadiem, kad bija ahl kadrs, spridzināja konkrēti. Tgd nhl, ne ahl neiet.
Šobrīd izskatās ka Balcers savu pēdējo spēli NHL jau ir nospēlējis. Ļoti ceru, ka tā nav, bet tad ir jāparāda vairāk, kā labs sniegums + jācer ka traumas kādu labu laiku nerādīsies.
, 2023-02-05 11:46, pirms gada
Sagaidu, ka Rūdolfam sanāks tikt uz izlasi PČ un tur restartēt savu NHL karjeru! Bet galvenais, lai veselība un bez traumām!
, 2023-02-05 13:33, pirms gada
Jānis no Daugavpils rakstīja: Sagaidu, ka Rūdolfam sanāks tikt uz izlasi PČ un tur restartēt savu NHL karjeru! Bet galvenais, lai veselība un bez traumām!
Mazticami. Tampa noteikti tiks pāri pirmajai kārtai un arī Sirakūzas droši iet pēc AHL PO.
, 2023-02-05 13:42, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Mazticami. Tampa noteikti tiks pāri pirmajai kārtai un arī Sirakūzas droši iet pēc AHL PO.
Jācer, ka uztaisīs Aigara Ciprusa demaršu, tas tik būtu jautri!
, 2023-02-05 13:56, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Jācer, ka uztaisīs Aigara Ciprusa demaršu, tas tik būtu jautri!
Cipruss saprata,ka NHL viņam nespīd ,bet Balceram vēl viss nav zudis.Bet ja aizbrauks uz savu galvu ,tad zaudēs gan naudu,gan NHL.
, 2023-02-05 14:42, pirms gada
hokejists77 rakstīja: Kāpēc Elvis nebija zvaigžņu spelē būtu rekordists ielaistajos vārtos
Pasaki to, man dzirdot, klātienē un būsi rekordists reizē izspļautajos zobos
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
1

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.