Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Rainers Rogs

Jekimovam 2+1, rezultatīvi arī citi latvieši

Jekimovam 2+1, rezultatīvi arī citi latvieši
Roberts Jekimovs
Foto: Tonni Paibjerg/Faceoff.dk

Dažādās Eiropas valstīs un līgās kārtējās spēles aizvadījuši latviešu hokejisti. Individuāli vislabāk klājās Robertam Jekimovam, kurš Dānijā guva divus vārtus un nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

Spēlējot trešajā Herningas "Blue Fox" virknējumā, Jekimovs atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un piedalījās visos trīs savas pārstāvētās vienības vārtu guvumos, tomēr uzvaras izcīnīšanai ar to nepietika (3:4). Jāpiebilst, ka Jekimovs izcēlās laika posmā no 23. līdz 30. minūtei.

Čehijas Ekstralīgā pagalam neveiksmīgu spēli aizvadīja Roberts Bukarts un Zlinas PSG. Bukarts spēlēja pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 17:18 minūtes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -4 (sliktākais rādītājs), bet viņa pārstāvētā vienība piedzīvoja sagrāvi pret "Plzen" (1:7). Latvijas izlases uzbrucējs (14+15) arī šosezon ir viens no rezultatīvākajiem Zlinas kluba spēlētājiem.

Tikmēr trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Hradeckrāloves "Mountfield", kas izbraukumā bez savainotā Andra Džeriņa apspēlēja līgas pirmspēdējās vietas īpašnieci "Pardubice" (4:1). 28 gadus vecais uzbrucējs šosezon piedalījies 31 mačā un nopelnījis 20 (13+7) punktus.

Slovākijas čempionātā rezultatīvu piespēli izdarīja Martins Lavrovs, sniedzot ieguldījumu "Nove Zamky" pārliecinošajā 6:2 uzvarā pār "Liptovsky Mikulas" vienību. Ceturtajā maiņā maču Slovākijā aizvadīja arī Jānis Andersons, kurš palīdzēja "Zloven" ar 6:5 uzvarēt Popradas hokejistus, taču pats nebija rezultatīvs. Cits latviešu aizsargs Artūrs Salija savus pienākumus pildīja MHC "Martin" pirmajā aizsargu pārī, taču apturēt "Nitra" hokejistus neizdevās - 2:5.

Vācijas vadošajā hokeja līgā (DEL) ceturto neveiksmi pēc kārtas cieta Krēfeldes "Pinguine", bet trešo uzvaru pēdējos četros mačos izcīnīja Augsburgas "Panther", ar ko nesen līgumu pagarināja aizsargs Arvīds Reķis. Pieredzējušais Reķis šoreiz darbojās "pantēru" trešajā aizsardzības duetā, tikmēr Vasiļjevs bija iekļauts "pingvīnu" otrajā uzbrucēju virknējumā, tomēr nedz Reķim, nedz Vasiļjevam pie punktiem tikt neizdevās.

Krievijas pēc spēka otrajā līgā (VHL) savā starpā tikās Artūrs Ozoliņš un Edgars Siksna, kura pārstāvētā Karagandas "Saryarka", gūstot pa vieniem vārtiem kārtā no trešdaļām, savā laukumā ar 3:0 pārspēja Angarskas "Yermak". Gan Siksna (14:52 minūtes un četri metieni pa vārtiem), gan Ozoliņš (16:03 minūtes, divi metieni un divas soda minūtes) spēlēja trešajā maiņā, ar rezultatīvām darbībām neizceļoties.

Voroņežas “Buran” ar aizsarga Rolanda Gritāna palīdzību uzveica Voskresenskas "Khimik" - 2:0. Gritāns darbojās uzvarētāju ceturtajā aizsargu pārī, laukumā bija nepilnas 16 minūtes un ieguva pozitīvu lietderību +1.

Savukārt Leonīda Tambijeva vadītais Sanktpēterburgas "Dynamo", ko pārstāv viņa dēls Kirils, ar 3:2 pieveica Čehovas "Zvezda". Tambijevs otrā perioda vidū izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot "dinamiešiem" realizēt vairākumu un panākt 2:2. Viņš veidoja uzvarētāju otro uzbrucēju trijnieku, uz ledus pavadītajās nedaudz vairāk nekā 14 minūtes paspēja vienreiz apdraudēt sāncenšu vārtus, vienreiz pārkāpa noteikumus un dueli noslēdza ar negatīvu lietderību -1.

Vairāki mači ar mūsu hokejistu līdzdalību norisinājās arī Francijas čempionātā. "Amiens" ar Armandu Bērziņu un Māri Jasu ierindā piekāpās Kristapa Bazeviča "Gap" - 1:4. Tāpat bez punktiem palika arī Artūrs Mickevičs un Miks Lipsbergs "Lyon" 1:2 zaudējumā "Grenoble". Citā mačā sauso zaudējumu (0:2) piedzīvoja Ričarda Birziņa un Laura Bajaruna "Nice", bet "Chamonix-Morzine" pieteikumā bija atrodams Edgara Homjakova vārds. Latviešu uzbrucējs gan ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Somijā sakāvi piedzīvoja Roberta Locāna pārstāvētā IKP, kam viesos pret vienu no līgas spēcīgākajām komandām izdevās gūt tikai vienus vārtus (1:7). Vienīgo komandas vārtu noorganizēšanā Locāns, kurš spēlēja trešajā virknējumā, nepiedalījās.

Izmantotie resursi:
metalligaen.dk
Hokej.cz - web českého hokeje
Hlavná stránka | Slovenský zväz ľadového hokeja
Offizielle Webseite der Deutschen Eishockey...
Высшая хоккейная лига - Официальный сайт
Saxoprint Ligue Magnus


, 2017-02-04 01:36, pirms 7 gadiem
K.Ozolam 0+1 Polijas līgas spēlē.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.