Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krastenbergs karjeru varētu turpināt Zviedrijas otrajā līgā

Krastenbergs karjeru varētu turpināt Zviedrijas otrajā līgā
Renārs Krastenbergs. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Zviedrijas medijs Sportbladet vēstī, ka 23 gadus vecais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Renārs Krastenbergs varētu pievienoties otrās līgas klubam "Sodertalje". Vienlaikus kluba sporta direktors norādījis, ka Krastenbergs vēl meklējot labākus variantus.

"Sodertalje" sporta direktors Emīls Georgsons apstiprinājis, ka tiek izrādīta interese par Renāru Krastenbergu, taču vienošanās vēl nav panākta. "Viņš mūsu redzeslokā atrodas jau kopš pagājušā pavasara, bet pagaidām nevaru pateikt neko vairāk. Ir sajūta, ka viņš meklē kaut ko citu, kaut ko labāku. Tāpēc šobrīd nekādi lēmumi vēl nav pieņemti," skaidroja Georgsons.

Krastenbergs pēdējās divas sezonas pavadījis Austrijas klubā "Villacher", kopā 44 spēlēs tiekot pie 37 punktiem. Pirms gada uzbrucējs debitēja pasaules čempionātā un tika iekļauts starp trim labākajiem Latvijas izlases spēlētājiem. Sekoja došanās uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kur Krastenbergs par spīti savainojumam četrās spēlēs iekrāja piecus punktus un bija rezultatīvākais valstsvienībā. Vienīgos vārtus viņš iemeta tieši pret zviedriem.

Savukārt šā gada pasaules čempionāts uzbrucējam nebija pārāk sekmīgs, un noslēdzošo spēli pret Zviedriju viņš vēroja no malas. Sešās spēlēs pie punktiem tā arī neizdevās tikt.

"Sodertalje" uz Zviedrijas otro līgu pacēlās 2016. gadā. Pagājušajā sezonā nācās cīnīties par vietas saglabāšanu, bet gadu agrāk vienība spēlēja ceturtdaļfinālā.

Līgumi ar Zviedrijas otrās līgas komandām ir vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kā arī uzbrucējiem Rihardam Marenim un Georgam Golovkovam.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...


, 2022-08-03 09:05, pirms 2 gadiem
Tad jau būs jāmaina uzvārds uz Krastenberju
, 2022-08-03 09:15, pirms 2 gadiem
Pēc ICEHL snieguma nav īsti pamata cerēt uz kaut ko vairāk par DEL, Čehiju.

Allsvenskan būtu vadošajās maiņās, vairākumā un ar iespēju tikt uz SHL nākamsezon. Savukārt DEL/Čehijā var arī nemaz nenostiprināties.

Vēl pietiekami jauns, lai uzkapātu Allsvenskan
, 2022-08-03 09:17, pirms 2 gadiem
Jāķer tik ciet līgums - nav ko cerēt, ka krievi piedāvās lielos rubļus
, 2022-08-03 10:13, pirms 2 gadiem
Varbūt var gaidīt čehu variantus, bet es domāju, ka zviedru otrā līga viņa variantam būtu ok.
, 2022-08-03 10:28, pirms 2 gadiem
Darbs ir darbs. Noplosisies Zviedrijas 2.liga nakamaj sezona dabus ligumu elite! To ari novelu, jo Krastenbergs ir loti talantigs un interesants speletajs!
, 2022-08-03 10:49, pirms 2 gadiem
Varēja jau vēl pamēģināt uz AHL aizbraukt
, 2022-08-03 12:24, pirms 2 gadiem
peecha85 rakstīja: Tad jau būs jāmaina uzvārds uz Krastenberju
Pēc SC ačgārnrakstības sanāk Kāštenbērj(s)
, 2022-08-03 13:17, pirms 2 gadiem
basis89 rakstīja: Tik nenormāli talantīgs, ka jāspēlē otrajā līgā. Tu tak esi pajolis!
23 gados spēlēt Zviedrijas otrajā līgā ir labs rādītājs!
Vairāk par 50% no Dānijas, Norvēģijas izlases spēlētājiem ir gājuši šo ceļu! Pārauguši vietējās līgas un tad devušies uz Zviedrijas vai Somijas 2 līgu vai arī uz top līgu!
, 2022-08-03 13:22, pirms 2 gadiem
Šitas ar līdz 35 būs jaunais un talantīgais.
, 2022-08-03 14:21, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: 23 gados spēlēt Zviedrijas otrajā līgā ir labs rādītājs!
Vairāk par 50% no Dānijas, Norvēģijas izlases spēlētājiem ir gājuši šo ceļu! Pārauguši vietējās līgas un tad devušies uz Zviedrijas vai Somijas 2 līgu vai arī uz top līgu!
Tajā pat laikā Austrijas līga uz šo brīdi ir jaudīgāka par Alswenskan. Ja 2 gadi tur nebija pietiekami, lai pierādītu sevi top līgām, tad zināms regress ir. Ja nu vienīgi tas nav mērķēts solis - spert 1 atpakaļ, lai spertu 2 uz priekšu.
, 2022-08-03 14:45, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tajā pat laikā Austrijas līga uz šo brīdi ir jaudīgāka par Alswenskan. Ja 2 gadi tur nebija pietiekami, lai pierādītu sevi top līgām, tad zināms regress ir. Ja nu vienīgi tas nav mērķēts solis - spert 1 atpakaļ, lai spertu 2 uz priekšu.
pēc kādiem parametriem nolīmeņoji jaudīgumu?
, 2022-08-03 15:29, pirms 2 gadiem
Jāmēģina tai pašā latviešu iecīnītā Čehijā tikt . Jāatzīst Austrijas līga straujiem soļiem iet uz augšu .
, 2022-08-03 15:38, pirms 2 gadiem
cehoslovāks rakstīja: Varēja jau vēl pamēģināt uz AHL aizbraukt
a ko nevarēja?
, 2022-08-03 17:10, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: pēc kādiem parametriem nolīmeņoji jaudīgumu?
CHL rangs https://www.championshockeyleague.c...
Kas apliecina to par ko runā jau pasen - ICEHL ir starp Eiropas top līgām. Neuzskatu, ka Zviedru 2.līga ir līdzvērtīga top līgām.
Otrkārt, viengabalaināks un pieredzējušāks sastāvs. Lai arī pārskatot nākamās sezonas sastāvu abās līgās top līmeņa līgu pārstāvniecība ir lielāka tieši Allswnskan vairāk, kā 60% no šīs pieredzes ir SHL. Kamēr ICEHL ir krietni lielāka pieredze KHL, NHL, AHL un DEL. Vienīgā top līga, kurā Alswneskan ir lielāka pieredze, izņemot SHL ir SM. Čehos abās līgās ir minimāla pieredze un šveicē pa 0.
Alswnskan būtībā ir līga, kur nobriest 2. šķiras jaunie zviedru talanti, paliek zviedri, kas citur īsti nav vajadzīgi. ICEHL pamatā mauc gatavi spēlētāji un tie, kam jau ir zināma pieredzes ārpus Austrijas.
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
1

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.