Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīgas "Dinamo" spēlējušais Golovkovs nākamo sezonu aizvadīs Zviedrijas otrajā līgā

Rīgas "Dinamo" spēlējušais Golovkovs nākamo sezonu aizvadīs Zviedrijas otrajā līgā
Georgs Golovkovs. Foto: bulldogs.dk

Zviedrijas otrās spēcīgākās hokeja līgas "Allsvenskan" klubs Upsālas "Almtuna" pavēstījis par 25 gadus vecā latviešu centra Georga Golovkova pievienošanos komandai uz nākamo sezonu.

"Šodien piedāvājam jums Lieldienu olu ar jaunu pastiprinājumu tajā. Tas ir uzbrucējs no Latvijas, kurš ir parakstījis līgumu ar mums uz gaidāmo sezonu," sacīts kluba mājaslapā. "Golovkovs ir individuāli ļoti meistarīgs spēlētājs, kuram patīk divcīņas. Viņam ir labs ātrums un žigls metiens," piebilst ģenerālmenedžera asistents Tonijs Mortensons.

2020./21. g. sezonu Golovkovs sāka Zviedrijas trešajā līgā, 20 spēlēs sakrājot 25 (4+21) punktus, bet pabeidza Dānijas augstākajā līgā, Odenses "Bulldogs" rindās 17 mačos nopelnot 20 (6+14) punktus. Komanda gan palika pēdējā vietā un vienīgā neiekļuva izslēgšanas spēlēs. Pirms tam Golovkovs divas sezonas pavadīja Lielbritānijā, 91 spēlē tiekot pie 65 (22+43) punktiem.

Golovkovs ir spēlējis arī Rīgas "Dinamo" sastāvā, Kontinentālajā hokeja līgā aizvadot 21 maču un atzīmējoties ar trim (1+2) punktiem, 12 soda minūtēm un neitrālu lietderību. Liepājas "Metalurga" audzēknis pārstāvēja arī HK "Rīga", bet pēc tam trīs sezonas spēlēja otrpus okeānam – divos gados Kvebekas Junioru Hokeja līgā viņam 120 spēlēs 86 (29+57) punkti, bet Savienoto Valstu Hokeja līgā 30 spēlēs sakrāja (6+11) punktus.

Upsālas "Almtuna" regulārajā sezonā ierindojās desmitajā vietā četrpadsmit komandu konkurencē, bet pārspēļu kārtā piekāpās ar 0-2 un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Vakar par komandas galveno treneri tika paaugstināts līdzšinējais asistents Matiass Sakrisons, kurš ir 35 gadus vecs un kurš iepriekš ir vadījis "Djurgarden" jaunatnes komandas. "Almtuna" rindās agrāk ir spēlējuši Jānis Andersons un Toms Hartmanis, kuri gan pārstāvēja U20 komandu, bet pirmajā komandā nospēlēja tikai dažus mačus. Upsāla ir Zviedrijas ceturtā lielākā pilsēta ar nedaudz mazāk nekā 200 tūkstošiem iedzīvotāju.

Izmantotie resursi:
https://www.almtuna.com/artikel/vss...


, 2021-04-02 20:37, pirms 3 gadiem
Ļoti pozitīvi priekš Golovkova - pat negaidīti (pēc UK, Swe 3. līgas un Dānijas). Lai veicas!

Citi priecīgi par līgumu līgu zemāk: https://sports.tvnet.lv/7207004/lat... .
, 2021-04-02 20:57, pirms 3 gadiem
Katram savs prieciņš
Bet golovkova karjeru iztraucēja traumas
Citādi būtu tuvākajos izlases rezervistos
Savā laikkā maiņa homjakovs -golovkovs-maslovskis šķita ļoti perspektīva
, 2021-04-02 21:09, pirms 3 gadiem
ģinamo rīga nomērdētais nevis spēlējošais! tagad sāk atkopties!
, 2021-04-02 22:07, pirms 3 gadiem
virs Mareņa sanāk
, 2021-04-03 12:54, pirms 3 gadiem
Pozitīvi , tad jau lēnam atgūst vietu hokeja apritē
Rodrigo Ābols. Foto: Rögle BK
1

Ābols pārtver ripu un piespēlē, kolēģis iemet vienīgo ripu "Rögle" uzvarā finālcīņā

Zviedrijas augstākās hokeja līgas (SHL) finālsērijā otro no divām pirmajām izbraukuma cīņām uzvarējusi Engelholmas "Rögle", kura "Skellefteå" komandai reabilitējās (1:0) par zaudējumu sestdien.
Jaromīrs Jāgrs. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
3

Jāgram piederošā "Rytíři" trešo gadu pēc kārtas iztur Ekstralīgas kvalifikāciju

Piektajā Čehijas hokeja Ekstralīgas kvalifikācijas turnīrā pēc kārtas piedalījās Kladno "Rytíři", trešo gadu pēc kārtas pārliecinoši uzvarot sērijā. Čehu hokeja leģendai Jaromīram Jāgram piederošais klubs šovakar Brno atspēlējās un pieveica (4:3) Vsetīnas "Robe", sērijā uzvarot ar 4-0.
Kristers Gudļevskis. Foto: AFP/Scanpix

Gudļevskis arī šogad rīko specializētu nometni Latvijas jaunajiem vārtsargiem

Vācijas DEL līgas labākais vārtsargs un PČ bronzas medaļnieks Latvijas izlases sastāvā Kristers Gudļevskis šovasar Volvo SC ledus hallē no 13. līdz 19. jūnijam rīko specializēto vārtsargu nometni Latvijas jaunajiem hokejistiem.