Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rodrigo Ābols par sarunām un pievienošanos Zviedrijas titula pretendentei

Rodrigo Ābols par sarunām un pievienošanos Zviedrijas titula pretendentei
Rodrigo Ābols. Foto: Orebro Hockey

Latvijas hokeja izlases kapteinis 2022. gada pasaules čempionātā Rodrigo Ābols zviedru medijam NA svētdien apstiprināja, ka pēc sezonas pametīs "Orebro" un pievienosies Engelholmas "Rogle". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com centra uzbrucējs atklāja, ka pārrunas sākušās novembrī, bet tobrīd šķitis, ka viņš tomēr paliks "Orebro" rindās.

Eiropas hokeja līgās ļauts līgumu uz nākamo sezonu parakstīt vēl pirms iepriekšējā līguma beigām, un prakse īpaši izplatīta ir Zviedrijā. Atgriezies no Špenglera kausa, kur debitante "Orebro" iekļuva pusfinālā un zaudējumu pret Prāgas "Sparta" piedzīvoja, jo desmit minūšu nogrieznī ielaida četrus vārtus (3:4), Rodrigo Ābols nolēma apstiprināt jau izskanējušās baumas, ka no nākamās sezonas viņš pārstāvēs "Rogle".

"Man pašam personīgi tagad liekas vieglāk. Lai visi zina, vairs nav nekādu baumu, nav jāatbild uz neskaitāmiem jautājumiem, kur spēlēšu nākamajā sezonā. Tāds ir Eiropas hokejs, tādi ir noteikumi. Lielākā daļa var un arī paraksta līgumus. Parādījās baumas, un pats izvēlējos izstāstīt savu daļu, savu patiesību," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pirmdien teica Ābols. Špenglera kausā "Orebro" kapteinis četrās spēlēs tika pie četriem punktiem.

Pirmās pārrunas ar "Rogle" klātienē notikušas novembrī, bet Ābols atzina, ka sākumā tā likusies tikai kā gaisa apostīšana. "Tobrīd šķita, ka tiekamies ķeksīša pēc – lai redzētu, kas notiek apkārt. Likās, ka viss būs kārtībā, ka beigās tomēr vienošos ar "Orebro". Līdz brīdim, kad sāka rasties iespaids…"

"Mums bija pārrunas divu trīs mēnešu garumā, taču jau iepriekš teicu – sarunām par līgumu jābūt divvirzienu ielai, citādi nekas nesanāks. Nepieciešama interese no abām pusēm, bet es to nesajutu. Konkrētu līgumu uz galda viņi tā arī nenolika," skaidroja Ābols, kurš kopš pagājušās sezonas ir "Orebro" kapteinis, bet komandu pirmo reizi pārstāvēja jau 2017. gadā.

Vasarā iedzīvojies savainojumā un sezonu sācis pagalam lēni, pirmajās deviņās spēlēs gūstot tikai vienu punktu, turpinājumā Ābols uzņēma pieklājīgu tempu. Pašlaik ar 27 spēlēs sakrātajiem 20 punktiem viņš ir "Orebro" otrais rezultatīvākais uzbrucējs. Priekšā gan atrodas arī divi aizsargi.

Divus no saviem sezonas astoņiem vārtiem Rodrigo iemetis tieši "Rogle". Pret savu nākamo komandu viņš bijis rezultatīvs četrās spēlēs pēc kārtas. Turnīra tabulā pašlaik augstāk atrodas "Orebro" (piektā vieta un 47 punkti pret "Rogle" septīto vietu un 43 punktiem), taču pēdējos gados lielāki panākumi bijuši Engelholmas komandai. 2017./18. gada sezonas vidū "Rogle" nolīga dvīņubrāļus Ebotus – ģenerālmenedžeri Krisu un galveno treneri Kemu.

Kanādiešu vadībā "Rogle" no komandas, kas cīnījās par vietas saglabāšanu augstākajā līgā, pārvērtusies par titula pretendenti. 2021. gadā izdevās sasniegt finālu, bet pērn "Rogle" uzvarēja regulārajā čempionātā, taču playoff apstājās pusfinālā. Viens tituls pērn gan tika izcīnīts, triumfējot Čempionu līgā.

"Sarunās ar viņiem uzreiz iepatikās cilvēciskās vērtības. Ģenerālmenedžeris vēl pirms tikšanās jau zināja sievas un bērna vārdus, bija atvedis dāvanu. Izstāstīja, kā mani redz komandā, pastāstīja par dzīvošanas apstākļiem. Tikšanās beigās pajautāja, vai man nav kāds jautājums. Nebija nekā, jo pilnīgi viss jau bija izstāstīts," teica Ābols.

"Viņi paši jau sezonas laikā nav slēpuši, ka vislielākās problēmas ir tieši ar centra pozīciju pirmajās divās maiņās. Tur redz arī mani. Viņiem bija parakstīts līgums ar Fredriku Ūlofsonu, kurš bija Zviedrijas sastāvā olimpiskajās spēlēs, bet beigās viņš aizbrauca uz Ameriku. Bijušas baumas, ka arī viņš nākamajā sezonā varētu būt "Rogle" sastāvā. Labām komandām vajag divus trīs centrus, ar vienu nepietiek. Tāds arī ir plāns," par savu vietu un lomu jaunajā komandā izteicās Rodrigo.

Ar Ebotu ierašanos "Rogle" attieksme kļuvusi profesionālāka – uzreiz atjaunota trenažieru zāle, pagājušajā sezonā veikta halles rekonstrukcija, lai palielinātu ietilpību. "Komanda ar ambīcijām. Un ir aizraujoši, kad tikšanās laikā saka: tu esi trūkstošais puzles gabaliņš," smaidīja Ābols.

Vienlaikus – ar domām un sapņiem par nākamo sezonu nedrīkst piemirst tuvāko nākotni jeb šīs sezonas turpinājumu "Orebro" rindās. Ar kapteiņa uzšuvi uz krekla.

"Es būšu profesionālis un atdošu visu, neatkarīgi no apstākļiem. Tāds ir hokeja bizness. Ar treneri jau runājām: svarīgi ir tikai tas, ko darām un runājam ģērbtuvēs, bet ārpusē notiekošais ir tikai lieks traucēklis. Dzīvoju ar savu sirdsapziņu – zinu, ka darīšu visu. Nebūs tā, ka man pēkšņi nepatīk komandas biedri un riebjas te spēlēt. Tas nebūtu smuki pret komandas biedriem, pilsētu, faniem, arī menedžmentu."

"Nevarētu paņemt un uzlikt mīksto. Esmu šeit pavadījis piecus labus gadus. Un ģērbtuvēs jūtams, ka šosezon briest kas labs. Sajūtas ir līdzīgas 2021. gadam, kad pirmo reizi vēsturē tikām pusfinālā," teica Ābols. Nākamā spēle gaida jau rītvakar, kad savā laukumā jāuzņem turnīra tabulā tieši priekšā esošā "Farjestad". Savukārt ceturtdien gaida viesošanās pie "Rogle".


Slēpts komentārs: Two goats one Champion
, 2023-01-03 19:26, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Ābols tik pat cinperlīgs kā Indrašis, nekas pēc 3 gadiem spēles čehija un tad jau ohl! Kāds sencis, tāds dēls. Nhl drēbe tur ir ūdens pienesējs
Tev laikam pa dzīvi iet grūti - viss ir slikti, visi kaut kur vainīgi, tik pats tāds zelta gabaliņš!
Mihalovces "Dukla Ingema" hokejisti. Foto: Tomáš Feigl/HK Dukla Ingema Michalovce
10

Ābola "Rögle" aizslauka pamatturnīra uzvarētāju, latvieši tiek pusfinālā Slovākijā

Zviedrijas augstākajā hokeja līgā (SHL) savu lidojumu turpina izslēgšanas turnīrā ar devīto numuru izsētā Engelholmas "Rögle", šovakar atspēlējoties un ar 2:1 pagarinājumā uzvarot regulārās sezonas spēcīgāko vienību Kārlstades "Färjestad" un ceturtdaļfināla sērijā esot pārāka ar 4-0.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
8

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Litvīnovas "Verva" hokejisti pēc vārtu guvuma. Foto: hcverva.cz
9

Jaks un Zīle cīnīsies Čehijas Ekstralīgas pusfinālā, tautieši triumfē Šveices otrajā līgā

Čehijas hokeja Ekstralīgas pusfinālā pirmoreiz kopš 2015. gada pavasara iekļuva tās sezonas čempione Litvīnovas "Verva", kura šovakar ar 4:1 pārspēja Brno "Kometa", ceturtdaļfināla sērijā triumfējot ar 4-2.