Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Trenera amatā 53 gadu vecums neskaitās daudz"

Vītoliņš: "Trenera amatā 53 gadu vecums neskaitās daudz"
Harijs Vītoliņš. Foto: LTV

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš atklāj, ka hokejistiem ļāva spēlēt brīvāk, salīdzot ar laiku, kad valstsvienību vadīja kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs. Par to tika vēstīts LTV1 raidījuma "Sporta studija" youtube.com kanālā.

Kā jau ziņots, jūlija beigās Harijs Vītoliņš tika apstiprināts par Latvijas hokeja izlases jauno galveno treneri. Iepriekš kļuva zināms, ka līdzšinējais valstsvienības vadītājs Bobs Hārtlijs augustā nevarēs ierasties uz olimpiskās kvalifikācijas turnīra sākumu, jo būs aizņemts darbā ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Omskas "Avangard". Vītoliņa vadībā Latvijas izlase aizvadītajā nedēļā izcīnīja trīs uzvaras olimpiskās kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" un februārī piedalīsies Pekinas spēlēs.

53 gadu vecumā mūsu hokeja speciālists piepildījis sapni strādāt par Latvijas izlases galveno treneri. "Trenera amatā 53 gadu vecums neskaitās daudz. Trenēt savas valsts izlasi - jebkura trenera sapnis jebkurā sporta veidā. Tas ir tāds liels pagodinājums," saka Vītoliņš.

Stājoties jaunajā amatā, bija maz laika, lai sagatavotu komandu atbildīgajam turnīram. Labi, ka klubi nāca pretī un spēlētājus palaida ātrāk. Īsā laikā jaunam galvenajam trenerim grūti panākt, lai hokejisti pilnībā uztvertu jauno spēles zīmējumu. "Patīkami, ka mums visas četras maiņas deva savu rezultātu. Katrā spēlē bija savi varoņi," gandarīts ir speciālists.

"Uzbrukumā ļauju darboties brīvāk. Man svarīgi, lai hokejisti gūst baudu no spēles. Dzirdēju, ka pie Hārtlija uz ledus bija salikti krustiņi - līdz turienei slidot drīkst un tur nedrīkst. Tad spēlētāji bija ieslēgti tādos kā grožos - uz ledus vienmēr domāja, kur drīkst slidot un kur nedrīkst," atklāj Harijs Vītoliņš. "Tagad ļauju pašiem domāt un atbildēt par savām kustībām uz ledus. Ir pamatprincipi, kurus negribētos pārkāpt, bet tajā pašā laikā hokejistam pašam jāpieņem lēmums, kā rīkoties attiecīgajā situācijā."


Izmantotie resursi:
LTV1 raidījuma "Sporta studija" youtube.com kanāls


, 2021-08-31 16:50, pirms 3 gadiem
Pareizi arī darīja pret tādiem pretiniekiem, ka ļāva spēlēt un domāt pašiem, bet tam pašam Daugaviņam neko jau diži tas nedeva, kurš cik saprotu visvairāk arī sūdzējās.
PČ vai OS mēs ar šādu atklātu spēli dabūsim atkal vecos rezultātus 1:10 pret CAN utt. Tur šādi noteikti nedrīkstēs spēlēt, bet nu to jau Haris zin 100x labāk par mums.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
6

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
12

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.