Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Miris Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasē spēlējušais uzbrucējs Froļikovs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlasē spēlējušais uzbrucējs Froļikovs
Aleksejs Froļikovs. Foto: KHL

63 gadu vecumā mūžībā devies Aleksejs Froļikovs – bijušais Rīgas "Dinamo" un Latvijas izlases hokejists.

Aleksejs Froļikovs, kurš PSRS U20 izlases rindās divas reizes tika kronēts par pasaules čempionu, vēlāk mugurā vilka arī Latvijas izlases kreklu. 1993. gadā, valstsvienībai spēlējot C divīzijā, viņš septiņos mačos izcēlās ar desmit vārtiem un 19 punktiem, bet gadu vēlāk B divīzijā viņa kontā septiņās spēlēs bija pieci punkti. Kopumā Froļikovs Latvijas izlasē aizvadīja 23 spēles.

Maskavā dzimušais uzbrucējs karjeras sākumā pārstāvēja Maskavas "Dynamo", tad uz īsu brīdi pievienojās Minskas "Dinamo", bet pirms 1981./82. gada sezonas papildināja Rīgas "Dinamo", kur nobāzējās uz astoņiem gadiem. Viņš bija komandā arī 1988. gadā, kad tika izcīnītas PSRS čempionāta sudraba godalgas. Toreiz Froļikovs 48 spēlēs sakrāja 39 punktus.

Pēcāk Froļikovs trīs sezonas aizvadīja Somijā, bet tad atgriezās Latvijā un karjeru noslēdza 1995. gadā, pārstāvot Rīgas "Pārdaugavu".

C grupas pasaules čempionāta (1993) pusfināla spēlē pret Slovēniju, Froļikovs bija tas spēlētājs, kurš ielika pamatus 5:1 uzvarai, pirmajā trešdaļā iemetot trīs ripas slovēņu vārtos. Uzbrucēju maiņa mums tad bija: Ignatovičs- Froļikovs - Ābols.

Izmantotie resursi:
https://dynamo.ru/news/105361-umer_...