Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Fāzels neparedz izmaiņas – 2021. gada PČ vajadzētu notikt Minskā un Rīgā

Agris Suveizda

Fāzels neparedz izmaiņas – 2021. gada PČ vajadzētu notikt Minskā un Rīgā
Renē Fāzels. Foto: Robert Hradil/RvS.Media/SIPA/Scanpix

Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels sarunā ar ziņu aģentūru TASS sacīja, ka, viņaprāt, Baltkrievijā un Latvijā paredzētā pasaules čempionāta pārcelšana uz citu gadu esot maz ticama.

"Atrodamies saziņā ar visu piecu tuvāko pasaules čempionātu orgkomitejām, vaicājam, kā tās redz pašreizējo situāciju, kas saistīta ar turnīru iespējamo pārcelšanu par vienu gadu [lai 2021. gadā čempionātu varētu uzņemt Šveice, kur izlasēm bija jāpulcējas šajā pavasarī]. Atlikt pasaules čempionātus par gadu ir sarežģīti – rodas problēmas ar apdrošināšanu," sacīja Fāzels.

"Šobrīd viss izskatās tā, ka nākamā gada pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā un Latvijā, gala lēmums būs aprīļa beigās," turpināja Fāzels. Tiesa gan, lai arī lēmumu varētu pieņemt jau nākamā mēneša beigās, pārcelšanas gadījumā tas spēku tik un tā varētu iegūt tikai ar kongresa atbalstu. "Aprīļa beigās zināsim vairāk, kad kongresu varēs aizvadīt – maija vai jūnija beigās."

Latvijas hokeja izlasei šogad bija jāspēlē Cīrihes apakšgrupā, tiekoties ar Krieviju, Somiju, ASV, mājinieci Šveici, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu. Savukārt Lozannas astoņniekā bija jāspēlē Kanādai, Zviedrijia, Čehijai, Vācijai, Slovākijai, Dānijai, Baltkrievijai un Lielbritānijai.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/8118841

  -1 [+] [-]

, 2020-03-31 11:00, pirms 4 gadiem
te viens otrs hokeja ģeopolitikas "profesors" bikses pieliks šo izlasot, jo redz fāzelis ir tāds kā hokeja hitleris un ja viņs gribēšot, tad čempis būšot Šveicē
nesaku ka tas nav iespējams, bet tikai ar latviešu/baltkrievu akceptu nevis jo fāzelis tā sagribējis jo ir šveicietis

     [+] [-]

, 2020-03-31 11:15, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: te viens otrs hokeja ģeopolitikas "profesors" bikses pieliks šo izlasot, jo redz fāzelis ir tāds kā hokeja hitleris un ja viņs gribēšot, tad čempis būšot Šveicē
nesaku ka tas nav iespējams, bet tikai ar latviešu/baltkrievu akceptu nevis jo fāzelis tā sagribējis jo ir šveicietis
būtu labi , ja pārceltu visus čempjus. vēl ticu , ka var pārbīdīt.
ja paliek Rīga un Minska. grupas atkal jauks
pēc loģikas, tad mums atpakaļ Vāciju. Un Kanādu pret Krieviju belariem

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 11:32, pirms 4 gadiem
No šībrīža skata punkta, kad priekš PČ paredzētās ledus halles pie Daugavas stadiona celtniecība nav pat uzsākta, ir divi varianti iespējamajam scenārijam:
1. LV pati atsakās no PČ rīkošanas 2021, jo nespēs gada laikā to halli uzbūvēt;
2. IIHF piever acis, ka šī halle nav uzbūvēta, un atļauj šai situācijā izmantot kā treniņhalli kādu no jau esošajām Rīgas hallēm. Piemēram, Kurbads halli.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 11:51, pirms 4 gadiem
Hokejnūjas vēl kāds kantoris ražo? Neviens, izņemot Belarus, nelauž. Kur ta liks?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 11:55, pirms 4 gadiem
Hallei pie Daugavas stadiona vājadzētu redzamībai kādu pāli iedzīt.bet tur bez PĀĻU PAVĒLNIEKA pieredzes neiztikt...

     [+] [-]

, 2020-03-31 17:24, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nesaku ka tas nav iespējams, bet tikai ar latviešu/baltkrievu akceptu nevis jo fāzelis tā sagribējis jo ir šveicietis
fĀzelis ir IIHF šefs un var kuluāros "pierunāt" kongresā daudzus, lai šie balso par nākamo čempju pārbīdīšanu pa gadu un ne belariem, ne mums tur ta neviens neko neprasīs, ja kongress nobalsos par čempju parcelšanu pa gadu uz priekšu. Būsim nolikti fakta piekšā. Un Buncis ar visiem saviem sponsoru līgumiem ta varēs iet pakaļu slaucīt.

     [+] [-]

, 2020-03-31 18:06, pirms 4 gadiem
als rakstīja: fĀzelis ir IIHF šefs un var kuluāros "pierunāt" kongresā daudzus, lai šie balso par nākamo čempju pārbīdīšanu pa gadu un ne belariem, ne mums tur ta neviens neko neprasīs, ja kongress nobalsos par čempju parcelšanu pa gadu uz priekšu. Būsim nolikti fakta piekšā. Un Buncis ar visiem saviem sponsoru līgumiem ta varēs iet pakaļu slaucīt.
redz, visa tēma par pārcelsanu atduras apdrosināsanā. IIHF grib naudu arī par 2020.gadu, kas nenotika. ja nauda maza tad protams pārcels. ja laba, tad nē. un 2021 Rīgā un Minskā! cita varianta pārcelt nav.