Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Laviņš: "Tagad varam tikai kost pirkstos, bet tam nav laika"

Emils Ozerinskis

Laviņš: "Tagad varam tikai kost pirkstos, bet tam nav laika"
Martins Laviņš. Foto: IIHF

Kanādā notiekošajā IIHF Pasaules junioru čempionātā Latvijas izlase ar 0:3 pēdējā grupu turnīra cīņā piekāpās Slovākijas hokejistiem, tādējādi nespējot aizsniegties līdz ceturtdaļfinālam. Savos komentāros pēc spēles dalījās komandas kapteiņa asistents Martins Laviņš un vārtsargs Patriks Bērziņš.

Uzbrucējs Martins Laviņš pēc spēles uzsvēra realizācijas nozīmi: "Lai uzvarētu ir jāgūst vārti, bet mēs neesam to izdarījuši divas spēles pēc kārtas. Laikam ir pelnīti, ka ir tāds iznākums."

"Iespējas mums bija gana daudz. Pievīla pašu uzbrukuma realizācija. Varbūt varēja kaut kur paveikties, taču, kā zināms, veiksme ir jānopelna. Darījām ko varējām, bet šoreiz ar to bija par maz. Protams, meistarība arī pievīla. Pietrūka aukstasinība. Pašam bija momenti, kurus neizmantoju. Tagad varam tikai kost pirkstos, bet tam nav laika, jo jāgatavojas nākamajām spēlēm," paškritisks bija komandas kapteiņa asistents.

"Mums tagad ir divas brīvdienas, kuru laikā varēsim izvēdināt galvas un gatavoties tiem, kas nāks pretī. Vai nu Austrija vai Vācija. Plāns ir uzvarēt tās divas spēles, lai varam kaut kā iepriecināt līdzjutējus, kas mūs atbalsta. Mūsu līdzjutēji ir labākie!" izteicās Laviņš.

Tikmēr komandas vārtsargs Patriks Bērziņš uzsvēra veiksmes faktora trūkumu: "Mums bija ļoti daudz labu momentu. Šķiet, ka esam neveiksmīgākā komanda visā čempionātā. Kā treneris saka - veiksme ir jānopelna."

"Man vārtos nebija baigi grūti. Slovākiem ir diezgan labs vairākums, bet, spēlējot vienādos sastāvos, teiktu, ka bijām labāki par viņiem," sprieda Latvija junioru izlases cietokšņa sargs.

"Šodien vēl varam analizēt un nedaudz pabēdāties par šo zaudējumu. Pusnaktī tas viss ir jānomet un gulēt jāiet ar svaigu galvu," par gatavošanos izšķirošajām cīņām par palikšanu elitē uzsvēra Bērziņš.

"Pēc šīm četrām spēlēm neteiktu, ka esmu pārguris. Fiziski grūtākā bija spēle pret ASV. Šīs pēdējās divas spēles nebija nogurdinošas. Komandas biedri man ļoti daudz palīdzēja, bloķējot metienus. Par to viņiem cepuri nost," savus kolēģus paslavēja Bērziņš.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-30 22:35, pirms gada
Pirkstos kost nevajag,citādi cīņā par izdzīvošanu arī nespēsim gūt vārtus.Būs jau labi.Izvēdināt galvu,atpūsties un tad divās cīņās nokārtot palikšanu elitē.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-30 23:14, pirms gada
Kārtējais čempis, varēja būt, bet nebija uzvaru.

  -3 [+] [-]

, 2022-12-30 23:17, pirms gada
Kuros pirkstos? Kāju vai roku?

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 06:17, pirms gada
Saki ko gribi, bet vienīgais arguments te bija darbs ar galvu, gan uzbrukums, gan aizsardzība(kopumā tiešām ok), bija līmenī pēc zīmejuma, bet standarta letiņu pazors... nav noslēdzošā pieskāriena, pēc kura skaita ciparus vārtu ailītē. Trūkst uzvarētāju mentalitātes, ar visu to ka liela daļa spēlē hokeja lielvalstīs. Seciniet paši. Ar galvu jāsāk jau no mazotnes. Jo tikai pie mums ir komentētāju zelta frāze: skaisti zaudēt. Fuj. Paprasiet leišiem vai tādu izmanto, pilnīgs fufels.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:43, pirms gada
Skatos daudziem nepatīk vārdiņš skaisti zaudēt.Varbūt mēģināšu pateikt to,ko es domāju ar vārdiem ,skaisti zaudēt.Tas nozīmē to ,ka komanda spēlei atdevusi visus spēkus un zaudējusi līdzīgā cīņā meistarības ziņā krietni spēcīgākai komandai.Ir milzīga starpība salīdzinot ,teiksim šajā turnīrā,austriešu spēles pret stiprākiem pretiniekiem un Latvijas spēles pret tāda paša līmeņa pretiniekiem.Jūtat starpību?Un tikai nevajag teikt,ka tabulā abos gadījumos ieraksta nullīti.Jā,taisnība,tikai tai medaļai ir arī otra puse.Šaubos vai mūsu līdzjutēji skatītos spēles no sākuma līdz beigām,ja Latvijas izlase spēlētu tā,kā austrieši šajā turnīrā.Ja tā bija viņu taktika,tad redzams,ka tā neattaisnojās,jo vācieši tika ar viņiem galā.Pret austriešiem vārdu salikums ,skaists zaudējums,neeksistēs.Apmēram tā.

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 09:46, pirms gada
Lasot ,klausoties ekspertu, tv komentētāju,treneru ,tagad arī hokejistu komentārus ,dzirdu ,ka pats galvenais kas mums trūkst ir VEIKSME !
Ka lai viņu uztrenē ,vai kur lai atrod ?

  +1 [+] [-]

, 2022-12-31 09:46, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Kārtējais čempis, varēja būt, bet nebija uzvaru.
Čempionāts vēl nebūt nav beidzies.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 10:50, pirms gada
Jawa rakstīja: Lasot ,klausoties ekspertu, tv komentētāju,treneru ,tagad arī hokejistu komentārus ,dzirdu ,ka pats galvenais kas mums trūkst ir VEIKSME !
Ka lai viņu uztrenē ,vai kur lai atrod ?
jābrauc pie Zilākalna Martas

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 13:23, pirms gada
alguns rakstīja: Čempionāts vēl nebūt nav beidzies.
Neviens nav teicis, ka uzvarēsim Austriju

  -2 [+] [-]

, 2022-12-31 15:34, pirms gada
Es tiko paskatījos interviju ar Lavīnu un Bērziņu un burtiski jau pirmajās sekundēs redzu ka hokejs viņiem nav sirdslieta. Tā ir uzspiesta un negribēta lieta. Māte Lavīnām ir šovbiznesa zvaigzne un viņš jau 5 gadu vecumā redzēja ka tur dzīvē ir labākā, nekā lauzt kaulus gar bortiem. Bet Bērziņš man atgādina stilīgo geju Kasheru, es domāju ka viņam interesē kulinārijā vai mode nevis hokejs. Latvijā par hokejistiem kļūst bagātnieku bērni kuros tiek ieguldīta liela nauda, bet viņi sevi hokeja nekad neatdos tā kā atdot hokeja entuziasti no kazadas vai Čehijas izlases

  -1 [+] [-]

, 2022-12-31 15:56, pirms gada
Es atceros kad es biju maziņš, mūsu pagastā bija viens čalis. Vinam iesauka bija rižks un viņš izskatījās pēc hokejista Daniela Alfredsona. Viņš bija liels videospelu fans. Visvairāk par visu viņam intereseja tieši kautiņu speles. Viņam patika pie sevis mājās aicināt visus skolēnus un tad viņš pret viniem azartiskii spēlēja un nekad nezaudēja. Viņš varēja sacensties ar pasaules labakajiem. Latvijas hokeja vajag radīt tieši tadu vidi lai par hokejistiem kļūst hokeja fanati nevis bagātnieku bērni un tad viņi varēs sisties pat ar kanādiešiem .

     [+] [-]

, 2023-01-01 11:55, pirms gada
alguns rakstīja: Skatos daudziem nepatīk vārdiņš skaisti zaudēt.Varbūt mēģināšu pateikt to,ko es domāju ar vārdiem ,skaisti zaudēt.Tas nozīmē to ,ka komanda spēlei atdevusi visus spēkus un zaudējusi līdzīgā cīņā meistarības ziņā krietni spēcīgākai komandai.Ir milzīga starpība salīdzinot ,teiksim šajā turnīrā,austriešu spēles pret stiprākiem pretiniekiem un Latvijas spēles pret tāda paša līmeņa pretiniekiem.Jūtat starpību?Un tikai nevajag teikt,ka tabulā abos gadījumos ieraksta nullīti.Jā,taisnība,tikai tai medaļai ir arī otra puse.Šaubos vai mūsu līdzjutēji skatītos spēles no sākuma līdz beigām,ja Latvijas izlase spēlētu tā,kā austrieši šajā turnīrā.Ja tā bija viņu taktika,tad redzams,ka tā neattaisnojās,jo vācieši tika ar viņiem galā.Pret austriešiem vārdu salikums ,skaists zaudējums,neeksistēs.Apmēram tā.
Austrieši gūst vārtus.

     [+] [-]

, 2023-01-01 12:35, pirms gada
LUKA GOAT MVP, Tavs spriedelējums par abiem intervētajiem un viņu vēlmēm ir tādi suņa murgi. Piemini vēl blatņiku sistēmu, ja tā analizē. Skaidrs, ka abiem nebija lielas izvēles, ar ko bērnībā nodarbosies, bet to, ko viņi ir sasnieguši šobrīd, to viņi ir izdarījuši paši. Izaudzināt hokejistu, kaut vai pianistu bez vecāku spiediena nav iespējams, jo bērni labprātīgi nevar izturēt tās vajadzīgās slodzes. Nevaru iedomāties, ka vārtos nr1 tiek cilvēks, kurš nevēlas būt labākais. Drīzāk baidos, ka Patrikam varētu pielipt Elvja Merzļikina sindroms, pāragri solot zvaigznes no debesīm.