Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Man vajadzīgs darbs arī klubā, federācija nav pret"

Vītoliņš: "Man vajadzīgs darbs arī klubā, federācija nav pret"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks triumfē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Foto: fhr.ru

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nesen Balašihā apmeklēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli starp Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard" un Sankpēterburgas SKA, kur pirms dažiem gadiem trenēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Sarunā ar krievu reportieri latviešu hokeja speciālists atklāj, ka viņam nav liegts un ka vēlas strādāt arī klubā.

Esam pieraduši pie Znaroka un Vītoliņa tandēma. Kā bija strādāt ar Latvijas izlasi olimpiskajā kvalifikācijā, kad Znaroks palīdzēja kā konsultants?
- Pirms spēlēm Znaroks vienmēr ieradās un mēs kontaktējāmies. Viņš apmeklēja arī treniņus. Maču pārtraukumos Znaroks atnāca, ja spēle tā īsti nesekmējas, tad pārmijām divus trīs vārdus. Tas palīdz, tāds darbs balstīts uz draudzīgām attiecībām. Tas viss notika neoficiāli, jo Znaroks pats teica, ka oficiāli negrib ar to nodarboties, viņš vienkārši vēlējās palīdzēt. Un mums izdevās labi nospēlēt. Znaroka parādīšanās ģērbtuvē deva impulsu. Latvijas hokejistus viņš pārzina labi, savukārt viņi pazīst Znaroku. Kad pie tevis atnāk treneris ar lielo burtu, cilvēks labāk koncentrējas un noskaņojas mačam.

Kā uzņēmāt jaunumus par Znaroku? Vispirms tika paziņots, ka viņš būs Krievijas izlases galvenais treneris, tomēr drīz vien šo amatu ieguva Aleksejs Žamnovs. Pēc tam tika vēstīts par Znaroka gaidāmo pievienošanos krievu jaunatnes izlases treneru korpusam.
- Man grūti pateikt. Kad Znaroku pasludināja par treneri olimpiādē, uzreiz apsveicu viņu un teicu: "Lieliski! Pekinā varbūt mēs uzspēlēsim viens pret otru." Detaļās gan nepārzinu Krievijas hokeja vadības aprindās notiekošo. Bet Znaroks viennozīmīgi grib būt hokejā, arī man ir tāda pati vēlme. Esmu pārliecināts, ka priekšā vēl ir daudz darba. Dzīve rādīs, kur tas būs.

Daudzi domāja, ka Vītoliņš kļūs par galveno treneri Rīgas "Dinamo", kad no turienes aizgāja Sergejs Zubovs. Tomēr tas nenotika. Vītoliņš bija SKA kluba ložā spēlē pret "Avangard", bet nesen citā mačā tur atradās Znaroks. Tad varbūt Znaroka un Vītoliņa tandēms atkal strādās SKA?
- Godīgi pateikšu, ka atbraucu savās darīšanās uz pāris dienām. Kad redzēju, ka Balašihā notiks liels KHL mačs, tad iedomājos: ja apmeklēšu SKA un "Avangard" spēli, visi domās, ka es pāreju uz Sanktpēterburgas klubu. Tādējādi sākumā negribēju ierasties, bet drīz vien sev pateicu: baumas ir tik un tā, cilvēki katru dienu kaut ko pārrunā, tad nu lai notiek. Tātad ierados vienkārši paskatīties hokeju, par kādu darbu šeit nav runas.

Kontrakts ar Latvijas izlasi netraucē strādāt KHL klubā?
- Nē. Bobs Hārtlijs strādāja klubā un Latvijas izlasē - ņemot vērā šo piemēru, vienojāmies ar izlasi. Kad tu trenē savu izlasi, ir liela nianse. Jūtu atbildību par savu valsti. Pazīstu daudzus cilvēkus, mani vecāki dzīvo Latvijā. Nevēlos, lai cilvēki uz vecākiem rādītu ar pirkstu: "Viņu dēls - nodevējs". Federācija pateicu, ka man vajadzīgs darbs arī klubā. Pareiza piedāvājuma gadījumā tas ir iespējams. Federācija atbildēja, ka noteikti nav pret tādu savienošanu. Vienīgi jāievēro termiņi - jāierodas trīs dienas pirms Eirotūrei ieplānotā loga, kad spēlētāji jāatbrīvo no pienākumiem klubos. Un pirms pasaules čempionāta ir noteikts laiks, kad jāsāk koncentrēties uz šo turnīru. Līdzīgi olimpiādes sakarā. Problēmas tur nevar būt, jo reglaments attiecas uz visām izlasēm. Tu neko nezaudē, bet tikai iegūsti, ja paralēli strādā arī klubā. Tā ir papildu prakse, trenerim sevi jātur darba tonusā.

-----

Kā jau ziņots, jūlija beigās Harijs Vītoliņš tika apstiprināts par Latvijas hokeja izlases jauno galveno treneri. Iepriekš kļuva zināms, ka līdzšinējais valstsvienības vadītājs Bobs Hārtlijs augustā nevarēs ierasties uz olimpiskās kvalifikācijas turnīra sākumu, jo būs aizņemts darbā ar KHL klubu Omskas "Avangard". Vītoliņa vadībā Latvijas izlase augustā izcīnīja trīs uzvaras olimpiskās kvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" un februārī piedalīsies Pekinas spēlēs.

Izmantotie resursi:
matchtv.ru


, 2021-10-27 23:14, pirms 2 gadiem
Interesanta vītoĺiņa intervija
Krievu saitos visi cepas par to dēls - nodevējs
Kādēļ tas bija jāpiemin?
Georga lente smeldz?
, 2021-10-27 23:55, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Interesanta vītoĺiņa intervija
Krievu saitos visi cepas par to dēls - nodevējs
Kādēļ tas bija jāpiemin?
Georga lente smeldz?
Ir brīdis,kad nodevība jānožēlo un jālūdz piedošana savai tautai . Labākais veids vairs nesadarboties ar KHL , Savicki un Znaroku.
, 2021-10-28 00:56, pirms 2 gadiem
huters rakstīja: Ir brīdis,kad nodevība jānožēlo un jālūdz piedošana savai tautai . Labākais veids vairs nesadarboties ar KHL , Savicki un Znaroku.
pirmais normālais koments, apsveicu
, 2021-10-28 01:02, pirms 2 gadiem
Jā jā - "Tu neko nezaudē, bet tikai iegūsti, ja paralēli ir darbs arī klubā. Tā ir papildus darba prakse, trenerim sevi jātur darba tonusā."

Tikai ik pa laikam mums ir situācijas, kad Znaroks vai Hārtlijs bijuši aizņemti KHL un uz sagatavošanās procesu nav ieradušies pirms PČ.
, 2021-10-28 09:36, pirms 2 gadiem
Gan Znaroks,gan Hārtlijs pierādīja ,ja klubs tiek tālu khl izslēgšanas ,vai pat iegūst kausu,tad izlase nospēlē slikti PČ.Tā bija 2011 Znarokam kauss ,bet izlase nekāda un tā bija šogad ar Hārtliju.Nevar treneris atbraukt uz izlasi īsi pirms PČ un bez emocijām.
, 2021-10-28 20:57, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: pirmais normālais koments, apsveicu
pec tava debilisma sanak kad Teds Nolans. Bobs Hartlijs ari ir savas Valsts nodeveji kad Latvijas valsts svetki sakrita ar spelem un spruda Latvijas Valsts lentites pie kruts ?
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana