Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vītoliņš par Sotnieka un Punnenova traumām un tuvākajiem rezervistiem

Vītoliņš par Sotnieka un Punnenova traumām un tuvākajiem rezervistiem
Latvijas hokeja izlase. Foto: imago images/Just Pictures/Scanpix

Šodien preses konferencē Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosauca 25 hokejistus, kuri dosies uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Sarunā ar medijiem viņš norādīja, ka Eiropā spēlējošie ieradīsies 29. janvārī, bet joprojām ir problēmas ar garantiju saņemšanu no Zviedrijas klubiem, kuros spēlē Rodrigo Ābols, Jānis Kalniņš un Kristers Gudļevskis.

Šodien Latvijas izlase ar Kontinentālajā hokeja līgā spēlējošajiem ierindā sāka gatavošanos Pekinas olimpiskajām spēlēm. Nedēļas nogalē pievienosies Eiropas līgās spēlējošie latvieši, un 29. janvārī tiks nodotas pirmās analīzes, kas nepieciešamas, lai varētu doties uz Pekinu. Taču ir šaubas, ka tobrīd ierindā būs Zviedrijā spēlējošie, norādīja Harijs Vītoliņš. Tad viņiem testus nāksies veikt Zviedrijā.

"Mums nav 100% apstiprinājuma, ka viņi ieradīsies līdz pirmajam testam. Pārrunas notiek, tiek solīts, ka visu nokārtos, bet oficiāla apstiprinājuma nav," teica Vītoliņš. Lidojums uz Pekinu paredzēts 2. februārī, bet no 30. janvāra hokejisti dosies savā burbulī, uzturoties tikai hallē un viesnīcā. "Mums būs savs stāvs, sava ēdināšana. Pašlaik katru dienu taisām antigēnu testus, iesakām spēlētājiem pēc iespējas mazāk kontaktēties ar citiem cilvēkiem. Tā arī pateicām: "Jūs paši esat atbildīgi par to, vai aizbrauksiet uz Pekinu.""

Tiek gatavots rezerves plāns situācijai, ja kāds no spēlētājiem saņems pozitīvas analīzes. Vītoliņš norādīja, ka visi nepieciešamie testi tiks veikti vēl vienam pieciniekam, kurā ietilps aizsargi Roberts Mamčics un Nauris Sējējs, kā arī uzbrucēji Gints Meija, Daniels Bērziņš un Toms Andersons. "Viņi paralēli trenēsies līdzi, lai uzreiz varētu aizvietot, ja būs tāda vajadzība," teica galvenais treneris.

Šobrīd hokeja aprindās tiek izskatīta iespēja katrai komandai ņemt līdzi vēl pāris hokejistus, kuri izolēti dzīvotu Pekinā un vajadzības gadījumā aizstātu inficētos. Tādējādi izdotos izvairīties no situācijas, kurā spēlētājam vienam pašam jāveic pārlidojums uz Pekinu. Aizstāt saslimušos vai savainotos drīkst līdz 8. februārim.

Korekcijas sastāvā ieviesuši arī savainojumi – rokas lūzuma dēļ olimpiskās spēles ies secen aizsargam Kristapam Sotniekam. "Šobrīd jāsāk trenēties, bet viņš vēl staigā ar ģipsi," teica Vītoliņš. Sestdien savainojuma dēļ Šveices čempionāta maču nepabeidza Ivars Punnenovs, kuram šodien veiks padziļinātas pārbaudes. "Vakarā uzzināsim. Cerams, ka tas ir tikai sasitums un viņš varēs ierasties. Ja būs plīsums vai lūzums, mums jādomā par citiem variantiem."

"Kad vēl izskatījās, ka brauks NHL spēlētāji, vārtsargu pozīcija mums bija drošāka par drošu – trīs Amerikā spēlējošie, Eiropā spēlējošie. Tagad Punnenovam savainojums, Kalniņš un Gudļevskis ir gatavi braukt, bet ir jautājumi par viņu ierašanos, plus viņiem nav tas lielākais spēles laiks. Šobrīd situācija jāvērtē no dienas uz dienu," atzina Vītoliņš.

Pekinā treneru štābā būs iekļauti Vītoliņš, Artis Ābols, Viktors Ignatjevs, Juris Klodāns, video treneris Pēteris Groms, fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis, kā arī divi ārsti, divi fizioterapeiti un divi ekipējuma menedžeri.

Iespējas pilnā sastāvā aizvadīt treniņus ir ierobežotas, tāpēc katram hokejistam izdalīta spēles grāmata, atklāja Vītoliņš. "Lai viņi varētu saprast, kā spēlēsim. Lai katrs centrs un katrs malējais uzbrucējs varētu iekļauties ikvienā maiņā," sacīja galvenais treneris. Par virknējumiem viņš nevēlējās runāt, norādot, ka lielāka skaidrība būs pēc pārbaudes spēlēm pret krieviem un dāņiem.

Vītoliņš arī prognozēja, ka turnīrs būs nopietnāks, salīdzinot ar 2018. gadu Phjončhanā. "Toreiz somi, zviedri, čehi kanādieši nenovērtēja pārējo komandu līmeni un tāpēc nekur augstāk netika. Vadošās komandas uztvers nopietnāk. Jebkurā komandā ir spēlētāji, kuri Eiropas klubos ir vadošajās lomās."

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaVārdsGadsKlubs
VārtsargsIVARS PUNNENOVS1994SCL TIGERS (ŠVEICE)
JĀNIS KALNIŅŠ1991VAXJO LAKERS (ZVIEDRIJA)
KRISTERS GUDĻEVSKIS1992BRYNAS IF (ZVIEDRIJA)
AizsargsOSKARS CIBUĻSKIS1988DINAMO RĪGA
RALFS FREIBERGS1991DINAMO RĪGA
KRISTAPS ZĪLE1997DINAMO RĪGA
KĀRLIS ČUKSTE1997DINAMO RĪGA
PATRIKS OZOLS2001DINAMO RĪGA
JĀNIS JAKS1995SOCHI (KHL)
UVIS JĀNIS BALINSKIS1996LITVINOV (ČEHIJA)
ARTŪRS KULDA1988KREFELD PINGUINE (VĀCIJA)
UzbrucējsLAURIS DĀRZIŅŠ1985DINAMO RĪGA
NIKOLAJS JEĻISEJEVS1994DINAMO RĪGA
MĀRTIŅŠ KARSUMS1986DINAMO RĪGA
MIKS INDRAŠIS1990VLADIVOSTOK (KHL)
RIHARDS BUKARTS1995VLADIVOSTOK (KHL)
RODRIGO ĀBOLS1996OREBRO (ZVIEDRIJA)
KASPARS DAUGAVIŅŠ1988BERN (ŠVEICE)
RONALDS ĶĒNIŅŠ1991LAUSANNE (ŠVEICE)
DENISS SMIRNOVS1999GENEVE-SERVETTE (ŠVEICE)
ROBERTS BUKARTS1990VITKOVICE (ČEHIJA)
MĀRTIŅŠ DZIERKALS1998PLZEN (ČEHIJA)
OSKARS BATŅA1995JUKURIT (SOMIJA)
ANDRIS DŽERIŅŠ1988BLACK WINGS (AUSTRIJA)
RENĀRS KRASTENBERGS1998VILLACHER SV (AUSTRIJA)

, 2022-01-24 16:23, pirms 2 gadiem
Worst case scenario - Ivaram nopietnāka trauma un zviedrus nepalaiž.... Ptuptu!!! Un ko tad?! Cik Masaļskim gadu?
, 2022-01-24 17:14, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Worst case scenario - Ivaram nopietnāka trauma un zviedrus nepalaiž.... Ptuptu!!! Un ko tad?! Cik Masaļskim gadu?
tā būtu īsta drāma... nākamie laikam ir Muštukovs,Voris,Rauza vai MHL spēlejošie Mežsargs un lazdiņš
, 2022-01-24 17:15, pirms 2 gadiem
un vēl ir arī Grigals viņam nav NHL līguma tātad braukt var
, 2022-01-24 18:45, pirms 2 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: un vēl ir arī Grigals viņam nav NHL līguma tātad braukt var
Grigals ir Amerikā, tātad ir ļoti dārgi iekļaut sastāvā! Mums jādomā arī par budžetu!( Tā runā kulāros, tāpēc būs jāiztiek ar eiropiešiem
, 2022-01-24 21:29, pirms 2 gadiem
Apple & King brauc, viss štokos...
, 2022-01-24 22:07, pirms 2 gadiem
Māris un Gunārs
, 2022-01-24 22:23, pirms 2 gadiem
4.vārtsargs Muštukovs,tad kaudze ar jaunajiem.Vispār murgs kaut kāds!!!!!!Kurš vārt.būs treniņos ja Punenovam trauma?????
, 2022-01-26 01:14, pirms 2 gadiem
tommy90 rakstīja: Worst case scenario - Ivaram nopietnāka trauma un zviedrus nepalaiž.... Ptuptu!!! Un ko tad?! Cik Masaļskim gadu?
Tik pat labi dream case scenario.
Merzļikins lauž līgumu ar CBJ (pa kluso sarunā), atbrauc uz OS, pabeidz turnīru noslēdz atkal līgumu ar CBJ, nekas nav pārkāpts, viss štokos, visi draugi.
KĀ BŪTU JA BŪTU, dzīvosim redzēsim!
, 2022-01-26 08:13, pirms 2 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: tā būtu īsta drāma... nākamie laikam ir Muštukovs,Voris,Rauza vai MHL spēlejošie Mežsargs un lazdiņš
Šie gan piemēri kam pat Latvijas čempī nav garantēta spēlēšana.
Drīzāk varētu piesaukt Jučeru un Cimermani.
, 2022-01-26 08:34, pirms 2 gadiem
Kāpēc nav Meijas, bet ir Karsums, ja Mežonis vairs nevelk, bet Meija spēlē ar katru gadu labāk?
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
11

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
39

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.